Hjem » Trondheim »  Si det med smykker

Si det med smykker

Skinnende diamanter, luksussmykker i 18 karat gull og skandinavisk design med rene linjer. Dette og mer til får du hos Gullsmed Dahlsveen i Midtbyen, og i år er også utvalget av herresmykker større enn noen sinne. La julegaveshoppingen begynne!

Et smykke er en gave som alltid settes pris på, og som det er stas og både få og gi. Hos Gullsmed Dahlsveen i Olav Tryggvasons gate finner du denne høsten og vinteren nyheter fra kjente merkevarer som Ole Lynggaard, Georg Jensen og Efva Attling, så her burde det være gaveideer for enhver smak.
– Man føler seg verdsatt når man får et smykke i gave. Et smykke er en personlig gave og noe som varer. Man bærer det inntil kroppen og det blir en del av deg. Dessuten kjøper man gjerne noe man liker selv når man kjøper et smykke, og man vil gjerne at mottakeren skal tenke på en når han eller hun bruker det, sier daglig leder hos Gullsmed Dahlsveen Jeanette Strømmen.

Luksusmerket Ole Lynggaard

Hun tar oss med bort til den delen av butikken som huser smykkene fra danske Ole Lynggaard – et velkjent og luksuriøst merke kjent for sin høye kvalitet og nyskapende design. Dette er også grunnen til at nyhetene forsvinner ut av butikken nærmest like fort som de kommer inn, ifølge Strømmen.
– Det kan være lurt å være tidlig ute om man skal sikre seg den unike julegaven. Vi er eneste forhandler av Ole Lynggaard i Trondheim, og vi er virkelig stolte av å føre et slikt luksuriøst brand, sier Strømmen.
Hun forteller at alle smykkene er håndlaget, kommer i 18 karat gull (det vanlige på smykker er 14 karat gull, journ.anm.), og består av ekte edelstener. 
– Ole Lynggaard er veldig dyktig på design, og er tidlig ute med ideer som andre merker følger etter, sier hun, og legger til at de også har bestselgeren og et av Ole Lynggaards stilikonsmykker «Elefanten».

Herresmykker

I år kommer det danske smykkemerket også med smykker til menn. Herrekolleksjonen består av gull- og sølvarmbånd, håndknyttede armbånd, diskrete ringer, mansjettknapper og annet tilbehør. Du kan skape din eget personlige look ved å stable armbånd og matche med ringer eller et par mansjettknapper i enten matchende eller kontrasterende metaller. Alle smykkene får du kjøpt hos Gullsmed Dahlsveen.
– Hvorfor satser dere så stort på herre-smykker?
– Det er fordi etterspørselen har økt. Og Ole Lynggaard er jo et luksusbrand med eksklusive smykker. Vi ønsker å tilby smykker i alle prisklasser, også til herrer, sier Strømmen.

Smykker i stål

Et annet ettertraktet smykkemerke for menn er Arock, som kommer med armbånd, smykker, ringer og ørepynt i sølv, gull og svart. Smykkene er i stål, og har et litt tøffere uttrykk enn smykkene fra Ole Lynggaard. Hos Gullsmed Dahlsveen synes de ansatte det er bra at menn har begynt å pynte seg mer med smykker.
– Vi selger flere smykker enn mansjettknapper og slipsnåler. Det er alt fra ungdommer til eldre i 70-årene som kommer hit og kjøper smykker til seg selv. Tidligere var det gjerne slik at det var konene som kom og kjøpte til mennene sine, forteller Strømmen.

– Snor seg rundt fingeren

Gullsmedbutikken kan også by på smykkenyheter til damer, slik som Mercy- og Curve-kolleksjonen fra danske Georg Jensen, som er kjent for sine eksklusive smykker med unik design og håndverksmessige kvalitet.
Mercy-smykkene er designet av den amerikanske smykkedesigneren Jacqueline Rabun, og beskrives som en organisk og sensuell kolleksjon med smykker som «snor seg mykt rundt fingrene, halsen og ørene». Smykkene skal gi deg en «følelsesmessig påminnelse om alltid å være medfølende» og skal symbolisere kraften i relasjoner.

Skandinavisk design eller diamanter

Curve-kolleksjonen er designet av danske Regitze Overgaard – et anerkjent navn innenfor moderne skandinavisk design. Smykkene beskrives som «dristige» og «skulpturelle», kommer i sterling sølv og 18 karat gull, og kombinerer skandinavisk design med «mesterlig håndverk». 
– Designeren har en evne til å tolke naturlige former inn i vakre smykker, legger Strømmen til.
Ønsker du å gi et klassisk diamantsmykke i gave, kan det være verdt å ta en titt på smykkene fra Halo eller Fusion-kolleksjonen til Georg Jensen. Smykkene fra Halo skal gi deg en følelse av «naturlig og ukomplisert luksus» med sine sirkulære former i gull prydet med diamanter. Ringene fra Fusion kommer i rosegull, gult gull og hvitt gull, og består av ende- og senterringer som du kan sette sammen i utallige kombinasjoner for å få ditt helt individuelle smykke.

Samleobjekt

I tillegg til smykker er Georg Jensen kjent for sin eksklusive julekolleksjon, som hvert år blir utvidet med en ny dekorasjon som produseres i et begrenset opplag. I år er det den danske designeren Sanne Lund Traberg som har blitt med i rekken av anerkjente designere av julesamlingen. Årets design er en isrosett, som skal fange «den flyktige skjønnheten til en vinterblomst».
– Vi har allerede fått inn noen av disse i butikken, og anbefaler alle som ønsker seg et eksemplar om å ikke vente for lenge. Julepynten fra Georg Jensen er for mange et samleobjekt. Dette er en enkel julepynt som passer fint som vertinne- eller kalendergave, sier Strømmen.

Nettbutikk

Ønsker du å ta smykkeutvalget hos Gullsmed Dahlsveen nærmere i øyesyn uten å stikke innom butikken i Midtbyen, finner du de fleste merkene i nettbutikken deres 
gullsmeddahlsveen.no. Her finner du også butikkens utvalg i bestikk og bunadssølv, og du kan lage din egen ønskeliste og sende den til din kjære.
– Menn generelt elsker å ha konkrete ønsker, sier Strømmen med et smil. 
Hun sier at mange foretrekker å gjøre research i nettbutikken før de kommer inn i butikken for å se og prøve smykkene. 
– Vi selger fortsatt flest smykker fra den fysiske butikken, men med tanke på situasjonen vi er i, i dag, så er det veldig greit å ha nettbutikk, påpeker hun.
Et av merkene som kun selges i fysisk butikk er norske Bjørg Jewellery. Strømmen opplyser at de tilbyr gratis hjemlevering av varer gjennom Midtbygruppen dersom man ikke har mulighet til å komme seg til butikken.
– 2020 er og blir et veldig annerledes år for de fleste av oss, og vi gjør alt for å tilpasse oss best mulig og gi kundene våre den beste servicen. Alle som ønsker det skal få muligheten til å handle fra Trondheims beste gullsmedbutikk.

FAKTA: Gullsmed Dahlsveen

• Adresse: Olav Tryggvasons gate 24
• Nettside: gullsmeddahlsveen.no
• Facebook: facebook.com/gullsmeddahlsveen
• Instagram: instagram.com/gullsmeddahlsveen

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Gullsmed Dahlsveen
 

Følg IN magasinet på Facebook