Hjem » Bergen » Mat & drikke »  Shopping med sjel

Shopping med sjel

Galleriet på Torgalmenningen er noe så sjeldent i Norge som et shoppingsenter som lar de nyeste mote- og butikk-konsepter smelte elegant sammen med det historiske suset av fordums glansdager i veggene. Et norsk Harrods, hvor shoppingen blir en sofistikert storbyopplevelse og omgivelsene har en eksklusiv touch av ny design og gamle storhetstider. Det har vært ledestjernen for Galleriets forvandlinger den siste tiden.

Det har skjedd store forandringer på Galleriet, og nye butikker og konsepter er kommet til. Da designfirmaet Fuggi Baggi gikk i gang med det store prosjektet å skulle fornye Galleriet i 2005 i en lang prosess som har pågått helt frem til i dag, var det mange hensyn som skulle tas. Viktigst var det å beholde byggets særpreg og understreke tilknytningen til de fem nyklassiske bygårdene fra 1923 tegnet av arkitekt Finn Berner. Inntil Galleriet åpnet i 1988 stod de fem byggene adskilt fra hverandre, med en bilparkering i bakgården mellom byggene. Det er helt utrolig å tenke på hvor annerledes det som nå er blitt en moderne shoppingkatedral med en stor glasshvelving som lysspreder i «midtskipet» har sett ut. Men nå er det de elegante, opprinnelige stilelementene med 20-tallsrøtter både i eksteriør og interiør det som gir Galleriet dets sjel. Ved å bruke klassiske materialer som mørkbeiset eik, skifer, gullbeslag, messing og smijern understrekes det ærverdige. Kombinert med rene linjer, mye lys og moderne elementer som svart corian blir det et høyst moderne og innbydende shoppingsenter. Men noe av det mest fascinerende ved Galleriet er at to originale butikkmiljøer er bevart og mer populære enn noensinne: Tobakk-Sørensen med sitt nostalgiske pipe - og sigarutvalg ut mot Torgalmenningen og superhyggelige Kaffelade mot den andre siden. Kaffelade er det perfekte stedet å ta en pause med en godbit – eller hva med et glass champagne? Veggene er prydet av fotokolleksjon med kjente artister som har besøkt Bergen og gir en fin ramme rundt det nydelige interiøret i mørk eik. Lokalene er fredet, fordi de er det eneste bevarte butikkmiljøet fra 20-tallet i Bergen. Begge disse nostalgiske perlene gir virkelig et pust av fortiden med sin originale innredning fra begynnelsen av 1900-tallet. Galleriet er det beste av det gamle og nye i skjønn forening. Renoveringen har hele tiden gått hånd i hånd med en visjon om en shoppingopplevelse som tilbyr det mest oppdaterte og spennende – enten det er mote, interiør, smykkedesign, elektronikk og multimedia, sport, spesialforretninger eller mote-flagshipstores. Body Shop, Gullsmed A. Lohne, Elektrosenteret, Telekiosken, Skotøyhuset og Vero Moda har fått en makeover de siste tre månedene. Hennes & Mauritz og Lindex har i tillegg til en full oppgradering også fått fullsortiment og nye motekonsepter er kommet til. Kremmerhuset er det siste tilskuddet. Her får du noen smakebiter på hva du kan vente deg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Motefaktor

Den 29. april stod H&M’s butikk endelig ferdig opppusset. Etasjene er forbundet innvendig med en trapp, som gir fri flyt. Trappen er den opprinnelige såkalte «Sørensentrappen», som ikke har vært i bruk for publikum på 20 år. Til åpningen pre-startet butikken sommerkampanjen til H&M med bikinier til 49,50 som hovedbudskap. Butikken i Galleriet er en fullsortimentsbutikk hvor en kan finne alt fra H&M dame, herre, kosmetikk, ungdom, barn, Logg, Divided og H&M Trend- med superhøy motefaktor. Trend- konseptet selges først og fremst i de store byene og finnes kun i fem butikker i Norge. I Bergen er det kun Galleriet som har H&M Trend. Her kan du få siste mote til god pris og kvalitet! Her henger det beste av sommerens trender på rad og rekke. H&Ms nye Garden Collection er perfekte sommerklær, med tonnevis av lekende og feminine blomstermønstere i lette stoffer. La deg inspirere av den ultraglamourøse jetset-stilen, som har plukket med seg det beste fra flere verdenshjørner, eller prøv 80-tallsinspirerte plagg i neonfarger med sexy attitude. Den romantiske bohemlooken er en stayer i motebildet, og sommer-kolleksjonen til H&M gir den en «global makeover» ved å blande inn elementer fra Midt-Østen, Afrika, India og Sør-Amerika. Denne sesongen har H&Ms designere også remikset den klassiske maritime stilen til å bli en sommerlig blanding av preppy sportswear og chic glam. Her er det mengder av mote å la seg inspirere av! Den 20. mai ble den festivalinspirerte kolleksjonen Fashion Against Aids lansert og selvsagt også på plass på stativene. Som navnet tilsier står festivallooken i sentrum med en blanding av bohemsk og glamorøst. 25 % av inntektene til kolleksjonen går til informasjonsarbeid vedrørende HIV/AIDS.
– Festivallooken for jenter er bohemsk og kul. Prøv et par denim-hotpants med en oversized tunika-topp med blondedetaljer, et par gladiatorsandaler, og selvsagt en romslig bag til alle nødvendigheter. Gutta bør gå for en look med attitude. Bruk denim med en printet t-skjorte, en millitær-inspirert jakke og en trilby-hatt som prikken over i’en. Det er flott å kunne tilby våre kunder en komplett festivallook med alt som trengs for den ultimate festivalopplevelse, sa H&M’s sjefsdesigner Ann-Sofie Johansson i forbindelse med lanseringen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hverdagsglamour

Lindex’ visjon er å tilby inspirerende mote til en god pris og har flere ulike konsepter innen dameklær- og konfeksjon, undertøy, barneklær og kosmetikk. Med omkring 400 butikker i Norden og Baltikum, Øst-Europa, Russland og Midt-Østen er Lindex en ledende europeisk motekjede. Lindex på Galleriet har fått en total makeover og ønsker kunder velkommen til en flott nyoppusset butikk med det nyeste innen butikkinnredning og fullsortiment, inkludert Lindex Barn. Butikken fremstår nå som Lindex’ Brand Store på Vestlandet. I 2009 ble Lindex kåret til årets beste motekjede i Sverige, en pris som er regnet for å være den mest prestisjetunge en moteaktør kan få i Sverige. Samtidig mottok kjeden også prisen for beste innredningskonsept. Lindex satser sterkt om dagen og har kapret den estiske supermodellen Carmen Kass som sitt ansikt utad denne sesongen. Modellen har litt av en kometkarriere bak seg i en alder av 31 år og har allerede vært på forsiden av franske og amerikanske Vogue og gått catwalken for designere som Marc Jacobs, Calvin Klein, Ralph Lauren og Dolce & Gabbana, og gjort reklamekampanjer for Chanel, Gucci, Versace, Max Mara og Valentino, for å nevne noen. Kort sagt – med Carmen når Lindex nye motehøyder og setter spotlight på sommerkolleksjonens fashion pieces, som denimvarianter med volum opp og slim fit nederst og sommerens plagg som er både lyse og fargesterke. Den 26. mai lanserte Lindex kles- og smykkekolleksjonen Affordable Luxury i sort og lys beige designet av Ewa Larsson. Hun er en ringrev i den internasjonale motebransjen og fra sin base i Paris har hun jobbet for merker som Acne, Plain Süd, Joop og Tara Jarmon. Kolleksjonen har gode doser eksklusiv luksusfølelse, hvor detaljer og godt håndverk er viktige ingredienser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vakkert hjem

Kremmerhuset Ting og Sånt åpnet ny butikk på Galleriet og er Bergens største Kremmerhusbutikk med fullt sortiment i sine romslige og lyse lokaler. Kremmerhuset er en ekte gründerhistorie med forkjærlighet for hjemmelagde, vakre og spesielle interiørartikler. Den spede begynnelse var en enkel hylle med ting i klesbutikken Neste Stopp i Trondheim. Gründerne Eli og Jens Hoff redesignet sine egne ubrukte bryllupsgaver og opplevde småskalasuksess med sin lille hylle. Dermed lå det til rette for ekspansjon til egen butikk og nå finnes det 47 butikker spredt over hele Norges land fra sør til nord. Butikkens innkjøpere reiser ofte til Østen for å finne varer som skaper variasjon og spennende overraskelser. Det meste av Kremmerhusets varer kjøpes faktisk inn fra Østen. Og når store kvanta kan tas inn til alle de nesten femti butikkene, er resultatet er derfor meget konkurransedyktige priser og unike varer. Kremmerhuset er opptatt av å kunne tilby variasjon, og stilartene spenner fra romantisk, Østen-inspirert, og shabby chict til rustikt, moderne og minimalistisk. Filosofien er å kombinere det nye som rører seg i interiørmotebildet med grunnstiler som passer til de fleste hjem og lommebøker. Du finner både trendy, nyttige og morsomme ting – og ikke minst den perfekte gave til de aller fleste anledninger. Akkurat nå bugner butikkene av vår- og sommerting med alt som trengs til sesongens «uteliv» – enten det er på hytta ved sjøen eller på fjellet, på verandaen eller i hagen. Det er enkelt å oppdatere både inne- og uterommenes stil med freshe småsaker og ting som passer til årstiden, og det er ikke store grep som skal til. I år er våren og sommeren både sukkersøt gammelrosa, myk lavendel, frisk rød og gressgrønn – og en masse herlige blomstermønstere.
Hos Kremmerhuset finner du alt du trenger for å gi hjemmet et friskt pust av vår og sommer.

Tekst: Elin Kvandal  Foto: Ida Linge & Galleriet