Hjem » Asker&Bærum »  Sandvika folkebad

Sandvika folkebad

Sandvika har et enormt uforløst potensiale som by fastslår Martin Schilde.

T.V: Restaurantsjef Annikken Rustad in action. T.H.Ø: Pizza med kjøttboller – smakte helt fantastisk! T.H.N: Akkurat så blid blir man når man kan nyte en duggfrisk utepils midt i september.

– Litt av visjonen vi har med dette stedet at det skal bidra til å skape stolthet og tilhørighet. Dette skal bli hele Bærums Storstue med et innhold som favner så bredt at alle kan føle seg hjemme.
Stedet vi prater om er Sandvika Folkebad i Brambinigården, og mannen med visjonene og de hårete planene er Martin Schilde; Utelivsentreprenør, platebyråeier og mannen som de siste årene har seilt opp som Asker og Bærums største private kulturarrangører.

Fornøyde gjester nyter siste restene av sensommeren på uteserveringen.

I September i år åpnet dørene til Sandvika Folkebad. På romslige 1.200 m2 kan gjestene nyte førsteklasses mat i restauranten, de kan sippe til en god cocktail i en av husets tre barer eller bestille en dobbelt latte i kaffebaren. Litt lengre inn i lokalet er det gjort plass til en innendørs hage med en av landets største arkadehaller, kun orginale spill, og ingen rimlige kopier. Det er selvsagt også satt av plass til en scene der det vil bli avholdt konserter, standup og forestillinger og ymse karakter. På utsiden er det en diger uteservering med 100 sitteplasser og fin utsikt over Sandvikselva, og den nye bryggepromenaden.
– Alt handler om innholdet, fastslår Martin med selvsikker mine.
– Det er ingen grunn til at Sandvika ikke skal være like kult og hipt som Kreutzberg i Berlin eller Vesterbro i København. Alt handler om innholdet vi kan tilby. Dette er en drøm vi har jobbet mot lenge og endelig får vi muligheten til å realisere. Vi har lyst til å løfte frem Sandvika som destinasjon og, ikke minst, levere en jevn strøm av, gode opplevelser både for lokale og tilreisende.

T.V: Servitør Louise Sørbøe strålte om kapp med høstsolen. T.H: Fornøyd gjest som insisterte på å komme på trykk.

Restauranten

Når IN magasinets utsendte og hans skrubbsultne barn benket seg ned for å spise lunsj en solfylt dag i september var det fullt så vi måtte sitte i baren. Dermed endte vi opp med Pizza. Dersom resten av menyen holder samme standard som pizzaen er det ingen tvil om at Sandvika Folkebad kommer til å få tre nye stamkunder. Martin fortalte oss at de satser på ferske lokale råvarer. Alt blir laget fra bunn. Til tross for at kjøkkenet kommer til å være kompromissløse i forhold til kvalitet, satser de på å fremstå som folkelige og upretensiøse. Restauranten satser hardt på lokale produsenter og med egen kjøkkenhage med tilhørende gartner gir de utrykket kortreist helt ny mening.
Vi gleder oss til neste besøk!

FAKTA: Sandvika Folkebad

• Adresse: Brambanis vei 2, 1337 Sandvika
• Tlf: 928 80 215
• Web: sandvikafolkebad.no
• Facebook: Sandvika Folkebad
• Instagram: instagram.com/sandvikafolkebad

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook