Hjem » Trondheim »  Sammen vil de løfte bomiljøet i Buvika

Sammen vil de løfte bomiljøet i Buvika

Det nærmer seg salgsstart for 29 splitter nye leiligheter som ligger midt i Buvika sentrum, bare en kort kjøretur fra Trondheim.

Leilighetene er lyse og luftige, og er på mellom 40 og 80 kvadratmeter store.

– Vi vil få folk inn til Buvika og vi vil at folk skal bli i Buvika, sier Helle Pettersen, leder for nye boliger i TOBB. 
Sammen med Quartett Eiendomsutvikling er boligbyggelaget aktuell med det nye leilighetsbygget Sentrumsgården, som ligger på tomta Saltnessanden rett ved Kiwi Buvika og Coop Extra. 

Et levende sentrum

Her er det i tillegg til de 29 leilighetene planlagt næringslokaler i byggets første etasje. Pettersen og daglig leder i Quartett Eiendomsutvikling Per Otto Wigum ønsker å få inn leietakere som kan blåse liv i sentrum i Buvika, slik som for eksempel en kaffebar og kontorlokaler som kan leies ut. 
– I stedet for at folk reiser inn til byen kan de jobbe her. Det er jo frilansere i Buvika også. Det er viktig for oss å finne de rette leietakerne for å få det rette sentrumsmiljøet, sier Pettersen. 
Hun ramser opp flere fordeler ved å bo i Buvika:
– Rett ved Sentrumsgården har du idrettsarena, skole, barnehage, butikk, kafeer og frisør. Du har nærhet til naturområder og oppkjørte skiløyper om vinteren. Vi ser at nærmiljøet i Buvika er bra og at folk er flinke til å spille hverandre gode, så vi ser på dette området som kjempespennende. I tillegg har du et godt tilbud innen kollektivtransport, og med bil tar det bare 20 minutter inn til byen. Du bor litt landlig, men likevel nære Trondheim, sier hun.

Leder for nye boliger i TOBB Helle Pettersen, daglig leder i Quartett Eiendomsutvikling Per Otto Wigum og prosjektleder i TOBB Morten Olberg samarbeider om boligutbygging i vekstkommunen Skaun.

Massiv økning

TOBB har i dag tre boligprosjekter under planlegging i Skaun kommune, og kommunen er et viktig satsingsområde for boligbyggelaget. Skaun er den kommunen i Trondheimsregionen med størst befolkningsvekst, og vil ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) oppleve en massiv økning i folketallet i løpet av de neste 21 årene. Fra å ha cirka 8000 innbyggere i dag, vil innbyggertallet ifølge SSB sin befolkningsframskriving ligge på i underkant av 13 000 innbyggere i 2040. Som Midt-Norges største boligbyggelag, med cirka 65 000 medlemmer, er det viktig for TOBB å være til stede der medlemmene bor.
– Den viktigste rollen vår er å bygge boliger til medlemmene våre, og at de får det de etterspør. Vi tror at et slikt leilighetsbygg er veldig ønsket. Du har gode parkeringsmuligheter, heis og gode utsiktsforhold. For oss er dette med bomiljø viktig. Det skal være godt å bo her, sier Pettersen, og legger til at det allerede er flere kjøpere som har meldt sin interesse for prosjektet. 

Fra 40 til 80 kvadratmeter

Leilighetene i Sentrumsgården er på mellom 40 og 80 kvadratmeter store, og prosjektet trekker derfor til seg både yngre og mer voksne kjøpere. Wigum opplyser at det vil være mellom 8 og 9 av de minste leilighetene i bygget, mens de fleste leilighetene vil være større treroms. Prisen er ikke satt enda, men Wigum sier leilighetene vil være rimeligere enn i Trondheim.
Salgsstart er planlagt i løpet av 4. kvartal i år, med byggestart rundt påske 2020. Prosjektet er planlagt ferdigstilt og innflyttingsklart til jul 2021. Er du TOBB-medlem har du forkjøpsrett på leilighetene.

Sentrumsgården ligger sentralt i Buvika, med gode utsiktsforhold og nærhet til butikker, frisør, idrettsanlegg, skole og barnehage.

FAKTA: SENTRUMSGÅRDEN I BUVIKA

• Sentrumsgården er et samarbeid mellom TOBB og Quartett Eiendomsutvikling, der TOBB står for prosjekt- og byggeledelse, og Quartett Eiendomsutvikling står for utvikling av tomta. 
• Når prosjektet står ferdig vil TOBB ta over som forvalter av Sentrumsgården.
• Det er DNB Eiendom som står for salget av leilighetene

Tekst & foto: Renate Brødreskift
 

Følg IN magasinet på Facebook