Hjem » Trondheim »  Ringes ned av klokkeelskere

Ringes ned av klokkeelskere

Telefonen står ikke stille hos Urmaker Håkon Lian når klokkenyhetene slippes. Har du flaks kan du bli en av få heldige som får tak i en eller to supereksklusive modeller hos urmakerforretningen i høst.

Urmaker Marius Rindal og økonomi- og markedsansvarlig Runar Aarsnes merker stor pågang fra kundene når de eksklusive klokkemodellene slippes.

– Vi har fått hundrevis av henvendelser på denne, sier Runar Aarsnes hos Urmaker Håkon Lian, og holder frem en av årets nyheter, Black Bay Fifty-Eight Navy Blue fra sveitsiske Tudor. Foreløpig er dette det eneste eksemplaret butikken har av klokken, som originalt ble lansert i 2018, da med sort tallskive.

Slim og lekker

Nyversjonen kommer med blå tallskive, og har i likhet med 2018-utgaven en 39 millimeter stor urkasse, noe som gir den en slim og lekker look rundt håndleddet. En betydelig nedskalering fra Tudors tradisjonelle 41 millimeter på sammenlignbare modeller og et viktig element i klokkeverdenen, skal vi tro Aarsnes, der hver millimeter har betydning for klokkens utseende og hvordan den bærer på armen. Et annet design-element er stållenken med nagler – også kjent som «riveted steel bracelet» - som gir et lite vink til vintage-klokker.
– Det skal se ut som det er punchet. Dette er en love it or hate it-greie, forklarer Aarsnes. 
Han er forsiktig med å gi klokkekunder i Trondheim for høye forventninger når det gjelder tilgjengelighet, og understreker at Black Bay Fifty Eight Navy Blue er en veldig eksklusiv lansering. Det vil derfor ikke være mulig å stå på venteliste i butikken.

Tudor Black Bay Fifty-Eight finnes nå i to versjoner; en med sort tallskive og nylanseringen med blå tallskive. | Urmaker Håkon Lian er byens eneste forhandler av det tyske klokkemerket NOMOS Glashütte, som er kjent for sin kvalitet, design og presisjon.

– Som julaften

– Her er det førstemann til mølla. Vi kommer til å få inn modellen utover året, men hvor mange vi får, vet vi ikke enda. Det er som julaften for oss hver gang vi får en pakke fra Rolex eller Tudor, smiler Aarsnes, og legger til at det vil være mulig å både se, prøve og kjenne på utstillingsmodellen som er i butikken nå. 
– Så kan man spørre «what’s the damage» for denne eksklusive modellen?
– Hvis du er så heldig at vi har en tilgjengelig når du kommer innom koster modellen med stållenke 34.570 kroner. Velger du lærreim eller stoffreim er prisen 31.620 kroner, opplyser Aarsnes.

NOMOS Glashütte får fotfeste

Er du ute etter en kvalitetsklokke i en lavere prisklasse, har Urmaker Håkon Lian flere modeller fra tyske NOMOS Glashütte, som er kjent for sitt prisvinnende, moderne design og in-house urverk med høy presisjon. Litt over ett år etter at de begynte å selge merket, kan Aarsnes konstatere at NOMOS Glashütte er kommet for å bli.
– NOMOS er fortsatt å betrakte som et nytt merke i Norge, men vi ser at det begynner å få fotfeste. Særlig har Club Campus-modellen, lansert i 2017, begynt å bli svært populær. Utover det har vi flere go to-modeller, slik som Tangente, som har et typisk Bauhaus-design. Klokkene har et enkelt og klassisk design og er overkommelig prismessig. Er du for eksempel en klokkekjenner og student, tåler ikke nødvendigvis lommeboka prisen på en Rolex eller Tudor. Men en NOMOS-klokke er mer tilgjengelig, sier han, og legger til at du kan få en NOMOS-klokke for 11.500 kroner og oppover. Tenker du å kjøpe den nylanserte og svært eksklusive jubileumsmodellen i Ludwig-serien, må du nok ut med noen flere tusenlapper. 
– Dette er en limited edition som vi ikke har fått tak i enda, men som vi prøver å skaffe, sier Aarsnes. 
Jubileumsmodellen skal markere 175 år med urmakerkunst i Glashütte-området, og lanseres derfor i et begrenset antall på 175 klokker i tre ulike størrelser.

Store endringer på gang

Foruten eksklusive lanseringer, kan Aarsnes fortelle om store oppussingsplaner for butikken i Nordre gate. Han sier de blant annet vil se på muligheten for å utvide butikken for å gjøre plass til en egen Rolex shop-in-shop, og for å kunne ta inn nye merker. 
– Hvis noen har noen ønsker om nye merker, så er vi åpen for forslag. Vi skal ha klokker i alle prisklasser, sier han. 
Når det gjelder det estetiske vil butikken blant annet få nye utstillingsmontre, vegger og verksted i første etasje vil bli oppgradert.
– Vi vil gi kundene en bedre opplevelse. De skal kunne komme innom og slå av en klokkeprat. Hele uttrykket til butikken vil bli endret, men vi vil være de samme folkene som jobber her, sier Aarsnes, og sier de håper å bli ferdig med oppussingen i løpet av mai 2021. I tillegg har urmakeren lansert ny nettside og ny nettbutikk, der alle klokkemodellene ligger tilgjengelig.

Ny nettside og nettbutikk betyr at du finner alle klokkemodellene samlet på ett sted.

Nettbutikk

– Vi vil jo gjerne henge med i tiden, og ser at vi har et stort potensial til å drive nettbutikken her fra Nordre gate. Via nettbutikken kan vi tilby klokkemerker til kunder som ikke har forhandlere i nærheten som selger disse merkene. For eksempel må du til Bergen eller Bodø for å finne nærmeste Omega-forhandler, og NOMOS Glashütte har du bare her og på Østlandet og Vest-landet, sier Aarsnes. 
Han legger til at Rolex og Tudor vil ikke bli solgt over nett, men info og pris på klokkene vil stå på nettsiden.
– Det er mange som har spurt om vi har egen nettside, og da er det fint å kunne henvise til vår egen side og ikke leverandørenes sider. Vi kan jo klokker bedre enn de fleste, så hvorfor skal ikke vi på nett, sier Aarsnes.
Du finner nettbutikken til Urmaker Håkon Lian på: urmakerlian.no/nettbutikk.

FAKTA: Urmaker Håkon Lian

• Adresse: Nordre gate 9, 7011 Trondheim
• Telefon: 73 52 04 11
• E-post: urmaker.lian@protid.no
• Webside: urmakerlian.no
• Facebook: facebook.com/urmakerhaakonlian
• Instagram: instagram.com/urmakerhaakonlian
• Fører merker som: Rolex, Tudor, Breitling, Omega, Nomos Glashütte, TAG Heuer, Raymond Weil, Rado, Victorinox, Tissot, Certina, Casio Seiko og Gucci

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Urmaker Lian
 

Følg IN magasinet på Facebook