Hjem » Trondheim »  Riibe mynthandel med ny nettbutikk

Riibe mynthandel med ny nettbutikk

Riibe mynthandel A/S ble etablert i 1981 av Kjell William Riibe og du finner dem i over 500 m² LOKALER midt i Trondheim sentrum. Her finner du mynter, sedler, gullsmykker, sølvsmykker, sølvbestikk og sølvkorpus. 

Kristine Victoria Røe Riibe har tatt over som daglig leder, etter sin far Kjell William Riibe. Hun har jobbet der siden 2013 og hatt en bratt læringskurve i årene som har vært.
Kristine Victoria Røe Riibe har tatt over som daglig leder, etter sin far Kjell William Riibe. Hun har jobbet der siden 2013 og hatt en bratt læringskurve i årene som har vært.

Daglig leder, Kristine Victoria Røe Riibe, har gledet seg veldig til å lansere den nye nettsiden til Riibe mynthandel. 
– Her får vi virkelig samlet og vist frem alle de flotte varene våre på en helt ny måte. Vi har hatt en forhistorisk nettside. Vi har vært i kontakt med flere firma for å prøve å overføre alle de 200.000 produktene vi har i vår gamle nettbutikk, over til en moderne nettside. Men det er fysisk umulig ifølge de vi har vært i kontakt med, forteller Kristine. 
De endte opp med å beholde den gamle nettsiden for mynter og sedler, men samtidig lansere en ny nettside for alle deres smykker og sølvvarer. Etter hvert vil de begynne å legge ut mynter og sedler der også.

Den nye nettsiden til Riibe mynthandel
Den nye nettsiden til Riibe mynthandel

Heier på gjenbrukssamfunnet

Det meste i butikken er brukte varer. De kjøper det av både privatpersoner, internasjonalt og gjennom auksjoner. 
– Vi har sett at det er flere som er opptatt av gjenbruk. Gjenbruksgaver er blitt helt vanlig og kult, mens for noen tiår tilbake, så var det helt utenkelig, sier Kristine.
Hver gang noen kommer inn for å selge noe, så er de like spente. Det kan være en Rolex klokke, en antikk diamantring, et flott sølvsett av gullsmed Møller fra Trondheim gifteringer, moderne og antikt sølvbestikk, emaljesmykker, retro-smykkker o.l. 

Gir nytt liv til smykkene

Riibe mynthandel vasker, polerer, pusser varene før videresalg. Hvitt gull smykkene sendes inn til verksted for rhodinering, som da vil komme tilbake skinnende som helt nye smykker. Her kan man kjøpe flotte diamantsmykker, gullsmykker, sølvsmykker til halv pris av nypris hos gullsmedene.

Supplerer med nye diamantsmykker

– Vi synes det er gøy å ha muligheten til å bestille helt nye diamantsmykker i tillegg til det brukte utvalget vårt, forteller Kristine. 
Her kan de bestemme hva slags design og typer de ønsker å ta inn fra gang til gang. Her prøver de å ta inn litt spesielle smykker, som ikke alle andre gullsmeder har, samt noen av de klassiske diamantsmykkene. I tillegg har de gunstige priser også på de nye smykkene.

Trenger du et oppslagsverk på Norske sedler, så har Kjell W Riibe laget en bok av sin fantastiske samling, som selges hos Riibe mynthandel.
Trenger du et oppslagsverk på Norske sedler, så har Kjell W Riibe laget en bok av sin fantastiske samling, som selges hos Riibe mynthandel.

Kjøper gull, sølv, medaljer, mynter og sedler

Riibe mynthandel kjøper alt av gullvarer, sølvvarer, diamantsmykker, mynter og sedler. Har man noe i skuffer og skap, så er det bare å ta turen innom for en gratis verdivurdering. Det har vært mange som har blitt overrasket over hvor mye deres ting er verdt og dessverre har det vært noen de måtte skuffe. Forfalskninger har eksistert siden tidenes morgen, men i gamle dager var det en «risky business», som kunne straffes med livet. Har du en forfalsket seddel/mynt fra de tidligere århundrene, så kan til og med den være verdt en del penger. 

Verdens største utvalg av sedler?

Riibe mynthandel har mynter og sedler fra hele verden til salgs, alt fra kr 10,- til et par millioner. Her finner du et rikelig utvalg fra både Skandinavia og resten av verden. 

Riibe mynthandel

Tekst: IN magasinet

Følg IN magasinet på Facebook