Hjem » Asker&Bærum »  Rar, morsom og vakker porselen på Bærums Verk

Rar, morsom og vakker porselen på Bærums Verk

Jeg vil at tingene mine skal være litt bulkete slik vi mennesker også er. Det er jo det som gjør oss unike og vakre sier Ann Cecilia Baumann.

I snaue 6 år holdt Ann Cecilia til i den ene portnerboligen på Bærums Verk der hun produserte eget design i porselen; unike kopper, vaser, boller og mye mer. Men i fjor flyttet hun på seg, ikke veldig langt riktignok. Hun tok med seg kopper og vaser over elven og etablerte seg i det røde vakre huset nederst i elvegangen. Der har hun fått mye bedre plass og gamle og nye kunder finner flotte utstillinger som viser frem produktene til ac design. Tingene hun produserer er rare, morsomme og vakre. Man skal kunne se og føle at de er håndlaget. 
– Det er min lidenskap for porselen som driver meg. Det er rent og skjørt, men samtidig sterkt, sier Ann Cecilia.
Ann Cecilia har lite til overs for det mekaniske og rette. Særlig hennes signaturkopp «AC koppen», den litt bulkete hermetikkinspirerte koppen, gjerne med noen velvalgte humoristiske ord påtrykket har blitt en svært populær merkevare. Ann Cecilias hermetikkinspirerte kopper produseres ikke lengre i atelieret i Verksgata, men i Vietnam, der Ann Cecilia har vært på besøk for å lære opp folk. Slik har hun frigjort tid til nye kreative prosjekter, som for eksempel store fat i leire, uten glasur.

Du finner ac design i det røde vakre huset nederst i elvegangen på Bærum Verk.

Prøving og feiling

Å jobbe med keramikk krever kontinuerlig prøving og feiling, men Ann Cecilias mål er alltid det samme; å lage vakre ting, som folk har lyst til å ha, som gir dem glede og humor i hverdagen. Det hun lager må være praktisk. For eksempel skal alt kunne vaskes i oppvaskmaskinen, slik at det kan brukes hver dag. Men det aller viktigste er at produktene er vakre, og skaper glede.
Lite gjør Ann Cecilia mer fornøyd enn når folk går rundt i butikken hennes, leser på tingen og flirer. 
– Jeg mener at det er utrolig viktig med humor i hverdagen, forteller Ann Cecilia.

Noen av koppene har litt snille tekster mens andre er litt frekkere og røffere. 
– Her på Verket har vi besøk av en del pasienter som rusler rundt her oppe inni mellom behandlinger. De er ofte de som er alvorlig syke som velger de drøyeste koppene! For meg er dette en bekreftelse på hvor viktig humor er i alle livets faser, og det gir meg mye glede og inspirasjon og kunne skape noe som blir satt pris på, sier Ann-Cecilie avslutningsvis. 
Velkommen til ac design

FAKTA: ac design på Bærums Verk


Tekst & foto: Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook