Hjem » Oslo »  Planlegger du å fri på nyttårsaften?

Planlegger du å fri på nyttårsaften?

Har du funnet den du ønsker å tilbringe livet med og går med planer om å fri? Det er få dager hvor det er mer passende å gå ned på kne og spørre din kjære om hun vil tilbringe resten av livet med deg enn selveste nyttårsaften. Hos Gullsmed Heyerdahl finner du ikke bare et bredt utvalg frierringer, her får du også hjelp av dyktige fagfolk slik at du finner den perfekte ringen til akkurat din kjære!

Tidligere var det vanlig å fri med en blomsterbukett, og når svaret var i boks gikk paret til gullsmeden for å plukke ut forlovelsesringer sammen. Men nordmenn adopterer gjerne tradisjoner fra USA, og den amerikanske måten å fri på har også nådd Norge. Stadig flere norske menn går ned på kne og frir med en diamantring.
Hos Gullsmed Heyerdahl får du alt du trenger for å gjøre frieriet til livets mest romantiske øyeblikk. Gullsmed Heyerdahl er en av landets ledende gullsmeder og urmakere med to butikker i Oslo, en på Paleet og en på CC Vest. Går du med gifteplaner er det vel verdt å ta turen innom Heyerdahl Paleet. 
– Heyerdahl Paleet tar sikte på å bli den beste butikken for frier- og gifteringer i Norge. Her vil du finne best utvalg og flest muligheter, og du kan ikke gifte deg uten å være innom oss, forteller gullsmed Thomas Heyerdahl. 
– Vi har litt andre og unike ting, ikke bare det alle andre har. I tillegg har vi også en rekke spennende norske designere.

Et gjennomtenkt valg

Noe av det aller viktigste for et vellykket frieri er selvfølgelig ringen. Frieren må selv vurdere hva han mener vil falle i smak hos sin utkårede. Ringen skal selvsagt være lekker, men den bør også være av god kvalitet, tåle slitasje og vare lenge. Slitasjen er ofte betinget av antall stener som er fattet i ringen. 
– Er det mange stener så blir ringen skjørere, grunnet flere «klør». Da bør ringen sjekkes og vedlikeholdes oftere. 
Når man først skal gi bort en diamantring er det viktig at stenen har god slipekvalitet, slik at den fungerer som tiltenkt i forhold til lysbrytning. Poenget er jo at diamanten skal stråle i alle regnbuens farger. Det skjer når diamanten har god slip, farge og klarhet. Gullsmed Heyerdahl har kunnskap om diamanter og vet hvilke internasjonale sertifikater man kan stole på. Det mest kjente og velrennomerte er i dag GIA (Gemmological Institute of America).

Minne for livet

Frierringen skal forhåpentligvis bæres hver dag resten av livet. 
– Om man skal gi bort en diamantring når man frir, så er det lurt å ha en lang tidshorisont i tankene. Forhåpentligvis skal ringen bæres hver dag resten av livet og gjerne gå i arv til neste generasjon. Tidløshet og klassisk design er det som ofte lønner seg. Det finnes mange spennende muligheter, men det mest vanlige er en klassisk enstens diamantring.
Hos Gullsmed Heyerdahl er det også rom for det kreative og unike. Kunden kan sammen med gullsmeden designe en personlig ring og få den tilvirket på verkstedet. 
– Det finnes jo ikke noe mer romantisk enn å gi noen en ring du har laget selv, sier Thomas med et smil.

Den beste opplevelsen

Etter at man forhåpentligvis har fått positivt svar på frieriet er det gifteringer som står for tur. Heyerdahl ønsker å tilby alle muligheter, enten man kjøper ferdige ringer rett fra brettet eller ønsker spesialdesign. Tre ganger i året arrangeres det giftering-workshop på verkstedet. Her kan maks tre par lage sine egne gifteringer i løpet av en helg, under profesjonell veiledning av Heyerdahls gullsmeder. 
Heyerdahl er alltid behjelpelige med å finne flotter ringer til folk med gifteplaner, uansett budsjett. Den beste opplevelsen vil kunden få om de bestiller time. Da settes det av god tid til å prate med kunden for å gi de beste rådene, enten det er snakk om kjøp av en frierring eller man ønsker å komme som par for å se på gifteringer. 
Og skulle du likevel ikke lykkes med frieriet, så fortvil ikke! Heyerdahl har JA-garanti på alle sine frierringer – om du får et nei til svar, får du pengene igjen. Men erfaringen tilsier at det stort sett går strålende. 
– Som oftest får man ja, sier Thomas. 
– Det er gjerne sånn at kjæresten har gått og ventet på ditt frieri – lenge.

Heyerdahls 5 tips til kreative frierier:

  1. Fri i en botanisk hage når alt er i full blomst.
  2. Møt henne til en drink på en fin hotellbar. Når det er på tide å dra kan du nevne at du allerede har bestilt et rom for natten. Når du åpner opp døra til hotellrommet venter roser, lys og champagne – alt klar for et perfekt overraskelsesfrieri! 
  3. Spill brettspill-klassikeren «Jakten på den forsvunne diamant». Sørg for at din utkårede vinner en ordentlig diamant(ring)!
  4. Dra på stranden, bygg et sandslott (i trygg avstand til vannet) og plasser diamantringen på det høyeste tårnet. Så ber du henne komme for å beundre verket ditt!
  5. Ta på henne bind for øynene. Legg den lille esken med ringen foran henne så hun kan kjenne på den og åpne den. Når hun skjønner hva det er, frir du!

På heyerdahl.no finner du mer inspirasjon til måter å fri på. Klikk her for «De 50 beste måtene å fri på». 

FAKTA: Heyerdahl

Tekst: Trine Texnæs/Mona Gullstein | Foto: Heyerdahl
 

Følg IN magasinet på Facebook