Hjem » Trondheim »  Perfekt hårmatch

Perfekt hårmatch

Siden 1969 har innehaver av Apollo Hårsenter, Jan Schanke, tatt i bruk et permanent hårsystem for menn og kvinner med hårtap. Et kunststykke som matcher ditt naturlige hår hundrede prosent.

Tidligere var det mer normalt å reklamere om slike hårproblemer for menn enn det var for kvinner. I dag kan man se at flere og flere kvinner ønsker å kvitte seg med tabu stempelet og søker om råd hos Apollo Hårsenter. Håravfall er oftest arvelig, men kan også komme av stress eller andre sykdommer som totalis. Arvelig håravfall kommer av kroppens endringer gjennom hormonforandringer og er en naturlig prosess. 

Et tabu

Det er heller ikke unormalt å se håravfall ved stress, og når man da først mister litt hår vil man reagere med mer stress og flere flekker med hår kan falle av. Hos Apollo Hårsenter har de opplevd flere som har kommet inn grunnet stress, fått sin hårerstatning og etter en stund har deres naturlige hår kommet tilbake. 
– Dette skjer når kroppen er tilbake i balanse, sier Schanke. 
Det å oppleve hårtap, uansett alder, kan være veldig vanskelig og tynge på psyken, og for mange er det dessverre et tabu å kunne snakke om noe slikt. 
– Det å få noen til å stå frem er vanskelig, når kundene kommer hit og setter seg i kabinettet synes de det er skummelt, forteller innehaver Jan Schanke.

Permanent

Apollo Hårsenter har utviklet flere festemetoder som gir et vellykket og behagelig resultat. Her tar man en avstøpning av kundens hode og en hårprøve som forsikrer at hårfarge blir den perfekte match til det naturlige håret.
– Festemetoden er permanent og gjort ved et kirurgisk stoff og sitter derfor på heletiden, sier Schanke. 
Festet for det permanente hårsystement er selvfølgelig allergitestet. Det nye håret trenger oppfølgning hvor kunde kommer innom salongen for en oppfriskning cirka hver 6. uke. 
– Det er jo et hår som blekes av sol og vær og vind. Derfor kommer de hit for å stelle det, sier Schanke.

Støtte

– Vi er også behjelpelig med NAV, forteller Schanke. 
Om du går på cellegift eller har hårsykdommen alopecia areata eller totalis, hjelper Apollo Hårsenter deg med NAV prosessen.

Tekst & foto: Mia Innset Esbensen

Følg IN magasinet på Facebook