Hjem » Asker&Bærum »  Pannekaker med historisk sus

Pannekaker med historisk sus

Hos Pannekakehuset får du pannekaker laget på tradisjonelt nederlandsk vis. Den innholdsrike menyen byr på noe for enhver smak, enten du foretrekker den søte varianten eller middagspannekaker!

Pannekakehuset holder til i et hyggelig og verneverdig gammelt trehus i Verksgata. I gamle dager var Verksgata selve livsnerven til det gamle jernverket. Her kjørte sleder og kjerrer malm til ovnen på verket fra skipene som lå til havn i Sandvika og tilbake igjen med kanoner, kuler og ovner på vei ut i verden. Selv om de gamle arbeiderboligene i gata har endret seg en god del siden den gang så gir gaten et fantastisk bilde på hvordan livet ved det gamle verket artet seg. 
For eksempel var Verksgata 9 hvor Pannekakehuset holder til i dag hjem for arbeiderfamilier. Og i den hyggelige restauranten henger det flere bilder som viser huset og livet i gaten for hundrevis av år siden. 
– Alle skal føle seg hjemme hos oss, som et hjem utenfor hjemmet. Gjestene som spiser hos oss får en historisk opplevelse på kjøpet. Det er en ære å få lov til å ta vare på et hus med så mye historie knyttet til det og det er viktig for oss å bevare det. Det er mye som er det samme, blant annet står peisen som den gjorde for 100 år siden, forteller daglig leder Youness Afri. 
Rett utenfor dørene har Pannekakehuset dessuten en stor uteservering hvor man kan nyte varme sommerdager omgitt av historie og det yrende folkelivet i Verksgata. 

Nederlandske pannekaker

Livet på Bærums Verk ser unektelig ganske annerledes ut i dag enn det gjorde for hundrevis av år tilbake. Men av og til dukker det opp sammentreff som bringer historien nærmere. På 1600-tallet var det kongen som eide Bærums Verk før det ble solgt til en nederlandsk handelsmann. Det har med andre ord vært nederlendere på Bærums Verk også i tidligere tider. Da blir det ekstra morsomt å tenke på at det flere hundre år senere skulle åpne et eget pannekakehus akkurat her.
Restauranten åpnet dørene i 1995 etter at innehaver Roel Meinen bestemte seg for å følge drømmen han hadde hatt siden ungdommen. Pannekaker har lange tradisjoner i Nederland og det er over 300 år siden den første pannekaken så dagens lys. Siden har den vært en vanlig del av det nederlandske kjøkken og i Nederland er rene pannekakerestauranter et vanlig konsept. Og det virker som de nederlandske pannekakene faller i smak også her hjemme skal man dømme etter populariteten til Pannekakehuset på Bærums Verk. De dyktige kokkene ved Pannekakehuset lager sine pannekaker på ekte tradisjonelt vis. 
– Pannekakene våre blir laget med ferske råvarer over åpen ild i store jernpanner, slik at de får den riktige fylden og deilige smaken. I tillegg serverer vi også en del andre retter basert på hvilke råvarer som er i sesong. Her får du alltid ekte smaker laget av ferske råvarer!

FAKTA: Pannekakehuset

Adresse: Verksgata 9, 1353 Bærums Verk
Telefonnummer: 67 15 07 02
E-post: post@pannekakehuset.no
Web: www.baerumsverk.no/pannekakehuset
Facebook: www.facebook.com/pannekakehuset.no
Åpningstider: Alle dager 12-20

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Pannekakehuset
 

Følg IN magasinet på Facebook