Hjem » Oslo » Reiser & opplevelser »  På reisefot

På reisefot

Dennis Storhøi er en ettertraktet skuespiller og i løpet av et år blir det gjerne mange reisedøgn. Da er det viktig at reiseeffektene er i orden, og med koffert fra Tumi kan det ikke gå galt.
Article image

Dennis Storhøi er en av våre mest ettertraktede skuespillere og er nok kjent for de fleste etter en rekke store roller både på film og teater. For tiden er han aktuell i «Drapene i Aalst» som har gått for fulle hus på scener landet rundt. Skuespilleryrket fører til at han er mye på reisefot, og da er det viktig at reiseeffektene er i orden. Og med en koffert fra Tumi, som regnes som koffertenes Rolls Royce, har han en koffert hvor han både får plass til alt han trenger og som er svært slitesterk.
Hos Steffen i Akersgata finner du et bredt utvalg produkter fra Tumi, og innehaver Asrunn Thoresen forteller at dette er et merke som er kjent verden over for sin høye kvalitet og elegante design. Steffen er en av landets ledende forretninger innen vesker og reiseutstyr, og fører en rekke anerkjente merker som Givency, Rimowa og Longchamp.

Article image

Et godt førsteinntrykk

Asrunn forteller at mange av hennes leverandører foretrekker å la utvalgte kunstnere og artister promotere merkene gjennom bruk av produktene, istedenfor å bruke store summer på reklamekampanjer. De er opptatt av å velge seriøse og profilerte artister, og når Tumi ba Asrunn foreslå noen som kunne passe her til lands var ikke valget av Dennis vanskelig. Hos Steffen merker de at både menn og kvinner de siste årene har blitt mer opptatt av hvilke reiseeffekter de bruker. Mange kler seg kanskje flott når de skal ut å reise, men kommer man drassende på en slitt ryggsekk blir førsteinntrykket gjerne deretter. Og Dennis kan fortelle at han er svært fornøyd med sin koffert fra Tumi.
– Jeg har blitt totalfan. Det er utrolig slitesterke ting, i tillegg til at jeg får plass til alt jeg trenger. Som frilanser har jeg ofte mange forskjellige arbeidsgivere, og det er ikke uvanlig at jeg har med meg fire manuskripter samtidig. Man skal ikke undervurdere det praktiske. Agnar Mykle sa at det var to ting en mann alltid skulle passe på, sine sko og sine tenner. Hadde Mykle levd i dag, hadde han kanskje tatt med reiseeffekter også, sier han med et smil. Og han innrømmer at selv om han ikke er jålete, så synes han kofferten er utrolig tøff.

Article image

Drapene i Aalst

Akkurat nå spiller Dennis i det kritikerroste teaterstykket «Drapene i Aalst» som har blitt oppført på ulike scener rundt om i landet. Det er et stykke basert på forhørene og rettsaken mot et foreldrepar i Belgia som drepte sine to barn. Foreldrene spilles av Aksel Hennie og Ane Dahl Torp, mens Dennis har rollen som forhørslederen.
– Stykket handler om to foreldre som dreper barna sine fordi de er redde for at barnevernet skal ta de. Det handler ikke om sympati med mennesker som utfører slike handlinger, men at man må si fra når noe er galt.
Vi ser dessverre ofte i media at mennesker lar være å varsle selv når de føler at noe ikke stemmer.

«Drapene i Aalst» har gått for fulle hus og kommer til å bli satt opp igjen til våren. Asrunn forteller at hun var på premieren og det er et stykke som gjør dypt inntrykk og som man aldri vil glemme. Stykket setter også sine spor hos de som spiller.
– Det er en grusom fortelling og et vanskelig stykke å spille. Det er umulig å ikke reagere. Men samtidig er det godt å kunne spille sånne stykker av og til, og så kan man heller spille en musikal neste gang. Noen ganger spiller man stykker for at folk skal hygge seg og glemme hverdagen, andre ganger har man kanskje et ønske om å påvirke, sier Dennis.

Tekst: Mona Gullstein  Foto: Mona Nordøy