Hjem » Oslo »  Badesteder i Oslo

Badesteder i Oslo

Det er ikke ordentlig sommer uten bading og strandliv, og hovedstaden er omgitt av gode badeplasser både langs Oslofjorden og i marka. Så det er mange muligheter i både fersk- og saltvann.

En av de mest populære strendene er Huk på Bygdøy med sin flotte sandstrand, svaberg og gresslette. På Bygdøy ligger også Paradisbukta som er en populær og barnevennlig sandstrand.

Oslo sentrum

På Sørenga finner du en stor badeplass med barnevennlig sandstrand, stupebrett, bryggekanter, benker, gresslette - alt man trenger for en flott sommerdag ved sjøen. Hvis man blir sulten er det flere restauranter og matbutikk rett ved badeplassen. Midt i byen finner du også Tjuvholmen sjøbad ytterst på Tjuvholmen. Selve stranda har små steiner og er mest for barn som vil vasse litt, svømmedyktige har mulighet for en dukkert fra bryggekanten på utsiden. Enda lengre ut på Tjuvholmen er det en fin flytebrygge med et lite stupebrett og dusj. Her er det fin kveldssol helt til sola går ned. Du finner også massevis av spisesteder og butikker på Tjuvholmen og Aker Brygge.

Stuper inn i Oslofjorden på Sørenga. Foto: Tord Baklund/VisitOSLO.

Øyene

Hovedøya rett utenfor sentrum med to små badestrender, svaberg og en stor gresslette. På Gressholmen/Heggholmen/Rambergøya finner du svaberg og gressletter på tre sammenhengende øyer med fredet vegetasjon, dyr og fugleliv. Langøyene er en populær øy med familievennlig sandstrand. Her er det også muligheter for telting.

Oslo sør

Sør for Oslo langs Oslofjorden finner du blant annet Ingierstrand bad med badestrand, svaberg, og stupetårn. Fiskvollbukta er en smal vik ved Bunnefjordens østside, nord for Ljanskollen. Nordstrand bad med svaberg med noe stein, sandstrand og balustrade (hellelagt turvei langs fjorden). Bekkensten med grovkornet sand- og steinstrand med gress og svaberg. Katten en liten, barnevennlig sandstrand med svaberg og gressbakker og stupebrett.

(Til høyre) Huk på Bygdøy. Foto: Nancy Bundt/VisitOSLO.

Oslomarka

Oslomarka kan også by på mange deilige badeplasser, blant annet Sognsvann og Badedammen Grorud. Både Lillomarka og Østmarka har en rekke vann som er populære å bade i, blant annet Lutvann, som kan friste med uvanlig klart vann og en barnevennlig strand med sandbunn omkranset av deilige gressbakker og svaberg. Har man lyst på litt ekstra moro i vannet, er det mulig å leie utstyr til windsurfing, sykkelbåter og seiljoller ved Bogstadvannet. 

Kilde: Visit Oslo
 

Følg IN magasinet på Facebook