Hjem » Oslo »  På innsiden av verdens vakreste bil

På innsiden av verdens vakreste bil

Som en del av lanseringen av Polestar 4 i Norge, inviterte elbilprodusenten Polestar en rekke kjente mote- og design-profiler til en 4-retters middag i Polestar Space i Øvre Slottsgate i Oslo.


 

Et dypdykk i bilens interiørdesign sto for tur denne kvelden, i bilen spekket med flere nyvinninger, blant annet et helt nytt tekstil kalt «tailored knit». Polestar 4, som både er Polestars raskeste, og den bilen med lavest utslipp i produksjonen til nå, ble i 2023 kåret til årets vakreste bil med den prestisjefylte utmerkelsen «Production Car Design of the Year» av Car Design News.

Kveldens stjerne var Polestar 4, men bilen fikk konkurranse fra Maria Uggla, Head of Colour and Material hos Polestar. Hun snakket lidenskapelig og delte åpent om sine metoder og prosesser for å utvikle et nytt og anner-ledes interiør i Polestar 4, samt muligheten til å kombinere sine interesser. 


 

– Jeg er ikke bare designer, men også klima-aktivist. Og i Polestar får jeg være begge deler, sa Uggla. En viktig ingrediens for henne og teamet i jobben med Polestar 4, har vært hvordan de samarbeidet på tvers av bransjer for å utvikle innovative, holdbare og mer bærekraftige materialer. Sammen med Tekstilhögskolan i Borås i Sverige har Maria og teamet jobbet med nye materialer og teknikker for å skape interiøret i Polestar 4. Designet avviker helt bevisst fra tradisjonelt bilinteriør.

– En stor del av vårt arbeid i Polestar, er å skape et nytt designuttrykk. Interiøret i Polestar 4 kaller vi «soft tech», og er inspirert av high end fashion og sports wear. I Polestar 4 kommer vi også med noe helt nytt som heter «tailored knit»-tekstilen, som er vårt mest moderne interiør. Materialet vi har utviklet mener vi har tatt et nytt steg innen sirkularitet og holdbarhet. Ifølge Maria Uggla er hemmeligheten bak et godt design å være konstant nysgjerrig, sterk dedikasjon, godt samarbeid i teamet – samt en dyp kjærlighet for både design og bærekraft. Resultatet er interiør i en prisvinnende bil som elegant kombinerer design, bærekraft og innovasjon.

Polestar 4 blir tilgjengelig i Norge i løpet av sommeren 2024.