Hjem » Oslo »  Omfavn Sommeren Med Stil

Omfavn Sommeren Med Stil

Med sin tidløse design og uovertrufne kvalitet er Gant et yndet merke blant motebevisste mennesker over hele verden. Gant skuffer aldri. Det gjør de heller ikke denne sesongen, som byr på flere flotte nyheter - for både menn og kvinner. 

Gant ble opprinnelig grunnlagt av den ukrainske immigranten Bernhard Gant. Han ankom USA i 1914 og startet karrieren som skjorteskredder på Manhattan. I 1927 forlot han storbyen til fordel for New Haven i Connecticut, hvor han raskt opparbeidet seg et solid rykte. Han næret en oppriktig lidenskap for faget, var en dedikert skredder og hadde et godt øye for detaljer.


 

Fra skjortedesign til livsstil

I 1949 startet han sammen med sine to sønner familiefirmaet Gant i New Haven. Området var - og er - et yndet rekreasjonssted for velstående amerikanere. Med sin kystnære plassering er seiling en populær syssel, det samme er golf og tennis. I tillegg finnes flere av USAs mest prestisjetunge universiteter i umiddelbar nærhet. Der dyrkes ikke bare intellektet. Fysisk fostring er vel så viktig.

Inspirert av disse omgivelsene satset Gant derfor først og fremst på fritidsskjorter for menn. Det ble raskt åpenbart at Gant hadde funnet en viktig nisje i det amerikanske østkystmarkedet. Skjortene ble umåtelig populære, snart også i andre deler av USA. De litt preppy, men samtidig ledige plaggene ble et must for unge menn i ethvert univesitetsmiljø.

Gant vokste i rekordfart og på begynnelsen av 1960-tallet var de en av verdens største skjortefabrikanter. I 1967 solgte likevel familien Gant firmaet og siden da har selskapet skiftet hender en rekke ganger. Lenge var det bare amerikanerne som kunne glede seg over de stadig mer omfattende kolleksjonene, men i 1980, da svenske Pyramis Sportswear fikk lisens til å designe Gant, ble merket for første gang introdusert for et marked utenfor USA. Kvaliteten økte, de ulike linjene ble betydelig utvidet og suksessen var umiddelbar. To år senere åpnet Gant i Norge og i de påfølgende årene ble stadig nye markeder etablert. Dagens eiere holder til i Sveits, men hoved-kontoret ligger fortsatt i Stockholm. 

Fra å være et enkelt skjortedesign har Gant utviklet seg til å romme en hel livsstil. De har kolleksjoner for både menn, kvinner og barn, men også egne linjer for hjemmetekstiler, parfyme, sko og briller. Gant er uten tvil et internasjonalt anerkjent design, men selve kjernen i kolleksjonene er fortsatt tro mot grunnleggerens visjoner. USAs østkyst og havet danner grunnstammen i hver eneste kolleksjon. 


 

Badetøy med klasse

Apropo hav. Denne sommeren kan Gant for første gang presentere en egen kolleksjon med bikinier og badedrakter. Den rommer alt fra klassiske triangel-topper til mer trendy bandeau-topper. Bikinitrusene kommer i flere farger, mønstre og modeller, og kan enkelt mixes eller matches med de ulike toppene. Her kombineres tidløs eleganse med moderne design, og uansett om du foretrekker å slappe av på stranden eller være aktiv ved bassenget vil du finne noe som passer. For en komplett strandlook kan man kombinere badetøyet med en oversized linskjorte. På et blunk er man da kledd for både lunch, forfriskninger eller en tidlig middag. Med i strandbagen hører også Gants vidunderlige badehåndklær. Med en generøs størrelse på 100 x 180 cm og laget av myk økologisk bomull er følelsen av luksus både til å se og føle på. Håndklærne er produsert i Portugal og kommer i en rekke nydelige farger og mønstre. Her vil enhver kunne finne et håndkle som matcher ens personlige stil og preferanser. 

Sommerkolleksjonen forøvrig er like innbydende og delikat som den er bruksvennlig. For begge kjønn. Fra maskuline skjorter, shorts og tidløs strikk, til blomstermønstrede bluser og lette kjoler. Klassiske loafers kan kombineres med det meste, det samme kan chinos i et bredt utvalg farger. 


 

Ny og maskulin duft

Sommeren 2024 byr også på en helt ny signaturduft for menn. Den er en nostalgisk hyllest til Gants arv; en tidløs og ren foguére-duft inspirert av den amerikanske østkysten. Duften har toppnoter av sitrus, et aromisk hjerte av eføy og er like moderne som den er klassisk. 

I månedsskiftet September/Oktober blir ytterligere en maskulin duft lansert, mens en mer feminin utgave vil være i butikkene i 2025. 


 

Nyt sommeren

Høsten kommer fort nok og enn så lenge er det bare å nyte både gode temperaturer og lyse kvelder. Ikledd Gant kan du gå sommeren trygt i møte. Klærne kan enkelt dresses opp eller ned etter behov, de er ikke trende-pregede «døgnfluer», men har snarere et design som aldri går av moten. Kvaliteten er høy og holdbarheten god. Derfor kan du glede deg over Gant-garderoben din. I år etter år, sesong etter sesong. 

Fakta

GANT er en livsstils merkevare med røtter til den Amerikanske Østkyst som daterer tilbake til 1949. Merkevaren blander Amerikansk Sportswear med Europeisk Eleganse og tilbyr klær av høy kvalitet til herre, dame og barn i tillegg til interiørartikler, undertøy, klokker, sko, eyewear og parfyme.

Webside: https://www.gant.no

Facebook: https://www.facebook.com/GANTNorge

Youtube: https://www.youtube.com/user/GANTvideos/featured

Instagram: instagram.com/gant/

 

 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Gant