Hjem » Asker&Bærum »  Nyt sommeren utendørs

Nyt sommeren utendørs

Etter lange vintermåneder er det få ting som slår det å nyte deilige vår- og sommerdager utendørs. Er du på utkikk etter nye møbler til hagen eller balkongen er det vel verdt å ta turen innom Hageland Kolsås. Blant deres brede utvalg av utemøbler skal det godt gjøres ikke å finne de møblene som passer perfekt til akkurat ditt uteområde!

Endelig er vinteren over! Trenger uteplassen en liten oppgradering før sommeren anbefales du å besøke Hageland Kolsås. I tillegg til alt du trenger av blomster, planter og hageutstyr kan de nemlig skilte med et av Bærums største utvalg i utemøbler. Her finner du alt fra de store sofagruppene som passer i en stor hage til de små sittegruppene som vil forvandle små balkonger til et hyggelig sted å slappe av. Hageland Kolsås ligger i Gjettum, ved veikrysset der Bærumsveien krysser Brynsveien. Hagesenteret har spesialisert seg på utemøbler og kan tilby et enormt utvalg i ulike prisklasser og ikke minst stiler. Her finner du alt fra de klassiske hagemøblene til de aller siste trendene. For også innen hagemøbler endrer trendene seg og møbelansvarlig Finn Kristiansen forteller at dette har blitt tydeligere de siste årene. 
– Det har vært en stor utvikling de siste årene. Folk har blitt mer opptatt av både kvalitet og design, og vi ser at mange nå gjerne legger litt mer penger i utemøblene enn tidligere. Samtidig så skifter man ikke ut møblene så ofte, sier han. 
– Vi bruker mye tid på å plukke ut de riktige tingene og være oppdatert på de siste trendene. Hageland som kjede utvikler også egne modeller. Med rundt 1.200 kvm utstilling med hagemøbler er vi blant de aller største i Bærum og vi har mange kunder som kommer langveisfra. I år har vi dessuten åpnet en ny avdeling utendørs hvor vi viser frem møbler fra en av leverandørene våre, Cane-Line. Og er kundene på utkikk etter noe spesielt så kan vi skaffe møbler på bestilling.

Lettere aluminiums-møbler

Etter flere år hvor rotting har vært den store trenden innen hagemøbler så er dette nå i ferd med å endre seg. I stedet er det nå lettere møbler i aluminium i et mer minimalistisk design som har overtatt. 
– Det blir stadig mindre av rotting, isteden kommer det mer og mer rep og andre typer fletting. Og det som er av rotting er gjerne i kombinasjon med andre materialer. Særlig i de store byene ser vi at aluminium nå har tatt over. Rustfritt stål med innslag av tre er også populært. Rotting har et veldig bastant volum og nå skal det heller være mer transparent. 
I tillegg er det mye stoff og særlig store, deilige sofaer er populære. Mange av de har et smart-design hvor man enkelt kan endre form på sofaen ved å flytte på en modul. Vedlikeholdsfrie utemøbler står høyt på ønskelisten hos de fleste og alle møblene du finner hos Hageland Kolsås er tilpasset det norske klimaet og været. Blant annet er putene i et drenerende stoff som tåler en skikkelig regnskur. 
– Værforholdene i Norge er tøffe. Solen er også hard og dette er stoffer som tåler mye sol uten at de blekes. Faktisk tåler de fem ganger så mye sol som tradisjonelle utestoffer. Kvalitet står alltid i fokus hos oss når vi velger leverandører og varer, forteller Finn.

Høy kvalitet

Og det er gjerne i kvaliteten prisforskjellene ligger. Kvaliteten både på stoff og innmaten i putene kan variere mye. Er innmaten i puten god vil den vare i mange år, noe som er fornuftig både fra et økonomisk og et miljømessig ståsted. De siste årene har stadig flere blitt opptatt av å heller investere litt mer for å få møbler som varer og som man slipper å skifte ut hver sommer. 
– Mange velger derfor litt klassiske modeller som de vet ikke går ut på dato. De fleste velger en nøytral farge på selve møblene og bruker heller fargerike pynteputer og pledd for å skape et hyggelig miljø. Skal man ha møblene i mange år er det fornuftig å være litt forsiktig fargemessig.
Hos Hageland Kolsås finner du alt du trenger for å gjøre hagen eller balkongen om til sommerens oase. For de som ønsker å ta med seg matlagingen utendørs i sommerhalvåret har de også flere modeller av utekjøkken. I tillegg kan de friste med praktiske og fleksible bord som kan senkes opp og ned og store parasoller med ulike tekniske funksjoner. Med andre ord alt du trenger for virkelig å nyte sommeren!

FAKTA: Hageland Kolsås

Adresse: Brynsveien 90, 1346 Gjettum
Telefon: 67 17 59 90
Webside: www.hageland.no/hagesenter/hageland-kolsas
Facebook: www.facebook.com/Hagesenter
Instagram: www.instagram.com/hageland_kolsaas

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Hageland & Cane-Line

Følg IN magasinet på Facebook