Hjem » Asker&Bærum »  Nyheter fra ŠKODA

Nyheter fra ŠKODA

Vi har sett nærmere på 2 av de nye modellene om kommer fra ŠKODA fremover. Det kommer en oppgradert Fabia og ny toppmodell av SUVen KODIAQ – L&K.

ŠKODA kan skilte med en lang og spennende historie. Faktisk kan det tsjekkiske bilmerket spore sine røtter helt tilbake til 1895, noe som gjør de til et av verdens eldste bilmerker. Det hele startet med to menn, Laurin og Klement, som startet sykkelverksted og etter hvert produksjon av sykler under navnet Laurin & Klement. Fra 1905 begynte de å produsere biler og nøt etter hvert stor suksess både hjemme og internasjonalt. I 1991 ble selskapet kjøpt opp av Volkswagen AG og i dag brukes blant annet samme motorer og styringsmekanisme i både Volkswagen, Audi, Seat og ŠKODA.
ŠKODA er opptatt av sine røtter og til ære for de to gutta som startet det hele har merkets toppmodeller fått navnet Laurin & Klement. Mange av designelementene som front- og baklykter henter dessuten inspirasjon fra tsjekkisk krystall. De har heller ikke glemt at det hele startet med sykkel.

ŠKODA FABIA i ny & forbedret utgave

Oppgraderingene på ŠKODA FABIA inkluderer blant annet nytt front- og hekkparti og nye LED-lys foran og bak. I tillegg får FABIA nye assistentsystemer, nytt infotainment-system med 6,5 tommers skjerm og nye «Simply Clever» løsninger.
– Den populære småbilen har gjennomgått en oppgradering både når det gjelder design, motorprogram og utstyr, og er mer attraktiv enn noen gang, sier Salgs- og Markedssjef hos Møller Bil Rud, Espen S. Kristiansen.
FABIA leveres som tidligere i to utgaver, som 5-dørs kombi og stasjonsvogn. I tillegg til nytt utvendig design, har også interiøret fått en oppgradering. FABIA utstyres med siste versjon infotainment system inkludert DAB+ radio og 6,5’’ skjerm som standard.
De nye LED hovedlysene foran og bak gir bilen et moderne uttrykk. FABIA leveres også med nytt felgprogram som inkluderer lettmetallfelger opptil 18 tommer.
Motorprogrammet består av to økonomiske og effektive bensinmotorer. Den 3-sylindrede 1,0- liters motoren er på enten 95 hk eller 110 hk og leveres med TSI-teknologi som inkluder turbo og direkte innsprøyting. Toppmotoriseringen på 110 hk kan dessuten leveres både med manuell girkasse og DSG automatgirkasse.
ŠKODA FABIA tilbys med flere nye førerassistent-systemer for økt komfort og sikkerhet. Det inkluderer blindsonevarsler som varsler om andre kjøretøy i blindsonen, «Rear Traffic Alert» som varsler fører om hindringer blant annet ved rygging og ikke minst fjernlysassistent som automatisk endrer fra fjernlys til normal lys ved møtende kjøretøy.
ŠKODA er kjent for praktiske løsninger som forenkler hverdagen for kundene. FABIA er selvfølgelig ikke noe unntak når det gjelder «Simply Clever» løsninger. Den praktiske isskrapen i tanklokket har blitt ytterligere forbedret med en måler for dekkmønsterdybde.
FABIA kan også leveres med USB-porter i baksetet for øket komfort og en praktisk portabel LED lykt i bagasjerommet på FABIA stasjonsvogn.
– Vi planlegger introduksjon av den oppgraderte versjonen av ŠKODA FABIA i Norge i september i år, sier Espen S. Kristiansen.

ŠKODA KODIAQ L&K

ŠKODA KODIAQ L&K lanseres med to TSI bensinmotorer og to TDI dieselmotorer. 4x4 er standard på den største bensin- og dieselmotoren. Bensinmotorene oppgraderes også med partikkelfilter som standardutstyr.
ŠKODA KODIAQ L&K presenteres med to nye TSI bensinmotorer i den populære SUV’ en. Den minste bensinmotoren er en 1.5-liter TSI-motor med 150 hk, samtidig som 2.0 TSI-motoren får økt effekt fra 180 til 190 hk. Begge motorene er utstyrt med partikkelfilter som vil bidra til redusert utslipp. TSI bensinmotorene og TDI-motoren med 150 hk tilbys dessuten med en oppgradert 7-trinns DSG automatgirkasse. Utgavene med 190 hk TDI og 190 hk TSI får 4x4 som standard, mens for de to minste motorene kan 4x4 leveres mot et pristillegg. 4x4 versjonene tilbys også med adaptivt understell DCC for mer sportslig og komfortabel kjøring.
KODIAQ L&K er toppversjonen fra ŠKODA, og er oppkalt etter grunnleggerne, Laurin and Klement. Det betyr mye mere utstyr og topp komfort som standard.
Det inkluderer blant annet 19-tommers lettmetallfelger, LED-lykter foran, elektrisk justerbart førersete med minnefunksjon, elektrisk bakluke og skinnseter. I tillegg får L&K versjonen en rekke praktiske og komfortable detaljer som skiller den fra de øvrige modellene. Standardutstyret inkluderer selvfølgelig også siste versjon ŠKODA Connect, og underholdningssystemet CANTON sound system med 10 høyttalere og 550 W forsterker.
– ŠKODA KODIAQ L&K forventes til Norge mot slutten av året, og prisene er foreløpig ikke klare, avslutter Espen S. Kristiansen hos Møller Bil Rud.

FAKTA: Din ŠKODA-forhandler – MØLLER BIL RUD

• Adresse: Olav Ingstadsvei 8, 1351 RUD
• Tlf: 24 03 22 70
• Epost: verkstedbestilling.137@moller.no
• Web: www.rud.skoda.no
• Facebook: www.facebook.com/mollerrud