Hjem » Trondheim »  Nye Mercedes-Benz GLE plug-in hybrid hos Motor-Trade

Nye Mercedes-Benz GLE plug-in hybrid hos Motor-Trade

Det er ingen tvil om at Mercedes-Benz er et populært bilmerke her i Norge. Akkurat nå lanserer den tyske bilgiganten nye modeller på løpende bånd og det er mye glede seg til.

Motor-Trade har representert Mercedes-Benz i over 80 år, i Trondheim, og er en av landets største forhandlere. De har valgt å spesialisere seg på kun Mercedes-Benz og har dedikerte ansatte med «stjernehjerner» som har jobbet med Mercedes-Benz hele livet. Du finner tre Motor-Trade avdelinger i Trondheimsregionen, i Trondheim, Stjørdal og på Verdal.

Ingen rekkeviddeangst med ny hybrid

Noen av de mest omtalte nyhetene fra Mercedes-Benz i det siste er uten tvil de elektriske. Det er nok mange som ønsker å kjøre elektrisk, men som er plaget av rekkeviddeangst. Det slipper du med den nye Mercedes-Benz GLE plug-in hybrid. Den lekre SUV’en har nemlig en elektrisk rekkevidde på hele 99 km etter WLTP. 
– Dette er en helt ny og stor SUV. Med god plass og bra høyde er den perfekt som en stor familiebil. GLE hybrid har firehjulstrekk og et stort batteri i kombinasjon med en dieselmotor. Dermed passer den bra for de som har litt rekkeviddeangst. Med denne kan man cruise rundt elektrisk i bilen og skal man kjøre til for eksempel hytta så har man dieselmotoren i bakhånd, forteller Camilla Okkenhaug hos Motor-Trade.

Batteripakken i GLE 350 de 4Matic er på hele 31,2 kWh og dermed størst av alle ladbare hybrider i dette segmentet. Med en rekkevidde på inntil 99 km kan GLE kjøres utslippsfritt på de aller fleste turer. For å muliggjøre dette kreves det gode og fleksible ladeløsninger. Derfor har GLE en kombinert ladekontakt for både vekselstrøm (AC) og likestrøm (DC). Via hurtiglading (60 kW) fylles batteriet på ca. 20 minutter, og i overkant av 3 timer fra en ladeboks (7,4kW). For å få plass til den store batteripakken er bakakselen modifisert og bilen designet på en måte som sørger for et trinnløst og flatt bagasjerom som tar inntil 1.915 liter. Trenger man mer plass er det godt å vite at man også kan trekke henger på inntil 3,5 tonn i kombinasjon med luftfjæring. 
For å maksimere elektrisk rekkevidde gjenvinner bilen energi fra alle fire hjul. Regenereringsmomentet er på inntil 1.800 Nm og gjør at GLE i stor grad kan opereres med gasspedalen alene, såkalt en-pedals-kjøring.

GLE 350 de 4Matic kombinerer en kraftig elmotor med den effektive dieselmotoren OM 654. Til sammen leverer disse 320 hk, og et dreiemoment på hele 700 Nm. Dersom du må bruke diesel har GLE hybrid et meget lavt dieselforbruk som ligger mellom 0,11-0,13 liter pr mil.
Nye Mercedes-Benz GLE plug-in hybrid kan du oppleve hos Motor-Trade sine 3 avdelinger. Her får du dessuten hjelp til å velge den bilen som passer perfekt til akkurat deg og dine behov!

FAKTA: Motor-Trade

• Motor-Trade har 3 forhandlere i Trondheim og omegn
• Trondheim: Østre Rosten 8 7075 Tiller
• Stjørdal: Sutterøygata 1, 7502 Stjørdal
• Verdal: Russervegen 2, 7650 Verdal
• Webside: www.motor-trade.no
• Facebook: @motortradetrondheim
• Instagram: @motortradetrondheim

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mercedes-Benz