Hjem » Trondheim »  Nye elektriske modeller fra Škoda

Nye elektriske modeller fra Škoda

Škoda er uten tvil et populært bilmerke her i Norge. Noe som kommer tydelig til uttrykk når den tsjekkiske bilprodusenten nå for første gang lanserer ladbare biler. Hos Møller Bil Leangen kan de melde om en stor interesse rundt de nye elektriske og hybrid modellene selv om de enda ikke har kommet på norske veier!

Škoda Superb har fått en facelift og lanseres nå som plug-in hybrid. Den vil være leveringsklar i januar.

Škoda er blitt et stort og solid merke, både internasjonalt og her i Norge. I løpet av de neste to årene vil det komme en rekke spennende nyheter. Møller Bil Leangen er Trøndelags største Škoda forhandler og i deres moderne bilanlegg i Tungasletta 6 finner du alltid de nyeste modellene utstilt. Nyhetene som uten tvil har vakt størst oppmerksomhet blant både bilinteresserte og motorpressen den siste tiden er at Škoda nå for første gang lanserer ladbare biler. 
– Škoda kommer nå med både elektriske og hybrid modeller. Det er første gang vi kommer på banen med ladbare biler og det gleder vi oss veldig til, forteller dalig leder hos Møller Bil Trondheim, Bjørn Brun-Hansen.
– Sett med norske øyne er vi kanskje litt sent ute, men det elektriske markedet er ikke stort ute i Europa i forhold til her i Norge. I tillegg gjør vi det skikkelig når vi gjør det. Vi gjør det veldig bra med fossile motorer og nå gleder vi oss til å få være med på den elektriske leken også. 

Først ute er den elektriske versjonen av populære Citigo. Den vil være leveringsklar i januar, men allerede nå kan du forhåndsreservere.

Behovsanalyse

Bjørn Brun-Hansen understreker at de hos Møller Bil Leangen er opptatt av ikke å glemme bensin- eller dieselmodellene selv om de nå får elektriske biler. 
– Vi er veldig opptatt av å ri to hester samtidig. Verden er nyansert og elektriske biler passer ikke for alle. Hvilken type bil man har behov for avhenger av kjøremønster og livsstil. Derfor vil vi fortsette å gjøre gode behovsanalyser for å finne ut om det er bensin, diesel, hybrid eller elektrisk som passer best til den enkelte kunde. Diesel vil være riktig for svært mange kunder i mange år til! Kombinasjonen lavt forbruk og god trekkraft er for mange uvurderlig. Diesel har fått ufortjent mye pepper i media. Mange har vist at dem har for lite kunnskap rundt dette området. Dagens dieselmotor har aldri vært renere og slipper nesten ikke ut NOX, så å slå alle dieselbiler under samme kam blir meget urettferdig. For de som er redd for annenhåndsverdi på dieselbiler, kan Bjørn Brun-Hansen slå fast: 
– Tenk deg en romslig Skoda Octavia stasjonsvogn med diesel, firehjulstrekk og automat på bruktbilmarkedet med «halvparten» av prisen til en tilsvarende størrelse el-bil. Det er attraktivt for svært mange! Hvis du ikke vil eie, så gjør du som mange andre og leier. Enkelt, smiler Bjørn Brun-Hansen. 
Men det er ikke til å komme fra at det akkurat nå er Škodas nye ladbare biler som skaper størst oppmerksomhet. Først ute med ledning er den elektriske versjonen av populære Citigo. Den vil være leveringsklar i januar, men allerede nå kan du forhåndsreservere. CITIGOe iV er en smart bil som egner seg perfekt for bykjøring. Den vil ha en rekkevidde på inntil 265 km (WLTP) og svært konkurransedyktig pris. I tillegg har Škoda Superb fått en facelift og er akkurat lansert som plug-in hybrid. Den er bestillingsklar nå med startpris på 415.000,- og vil være leveringsklar i januar. Batteriet på 13kWh tillater helelektrisk kjøring i inntil 55 km (WLTP). Med et bensintankvolum på 50 liter gir en samlet rekkevidde på 850 km. 

Ny elektrisk SUV

En annen nyhet som mange bilentusiaster nok venter i spenning på går foreløpig under navnet Vision iV. Dette er den elektriske konseptbilen som er utgangspunktet for Škodas første elektriske SUV som lanseres neste høst. 
– Vision iV er konseptnavnet og det endelig navnet vil først bli klart i mars 2020. Den blir tilgjengelig i SUV- og kupé-versjonen. Det vil bli mulig å bestille den fra mars neste år, men vi åpnet for reservasjoner allerede i juni i år. Vi er overbevist om at både størrelse, rekkevidde, utstyr og pris gjør at ingen kommer til å bli skuffet, sier Bjørn Brun-Hansen med overbevisende entusiasme. 
– Den er utrolig stilig og det er tydelig at når Škoda nå satser på elektriske modeller så gjør de det skikkelig og vi vet at konkurrentene frykter denne bilen.
Vision iV er 4,66 meter lang og når det ikke er behov for motor foran blir det en veldig romslig bil. Den er bygget på MEB, den nye elektriske plattformen til Volkswagen konsernet. De to elektriske motorene vil totalt ha 306 hestekrefter og den vil ha firehjulsdrift. Mest sannsynlig kommer den også med hengerfeste. Det er tydelig ut i fra konseptbilen Vision iV at bilen vil få et sportslig design med skarpe linjer og god plass. 
– Vi har skikkelig tro på Vision iV som SUV i den størrelsen vil slå veldig godt an. I tillegg blir CITIGOe iV en fin inngang til det elektriske markedet for oss og med Superb iV Hybrid på toppen går vi spennende tider i møte. I det hele tatt skjer det mye for tiden, også innen bensin og diesel. I juni ble den nye Škoda Scala lansert, arvtageren til Škoda Rapid. Den har blitt kraftig oppgradert og fin. På sensommeren kom dessuten en ny SUV, Škoda Kamiq, som er den minste i SUV-familien vår. Vi tror at også denne vil slå veldig bra an og treffe det norske markedet hvor SUV-segmentet er stadig voksende. Begge bilene har masse ny teknologi. Vi skal heller ikke vente lenge på helt ny Skoda Octavia. Det er få i bransjen som har opplevd at et bilmerke kommer med så mye nytt som det Škoda gjør i løpet av de neste to årene. Det er tydelig at fabrikken ikke ligger på latsiden. Nå forbereder vi ankomsten til de nye elektriske modellene, samtidig som vi skal kose oss med å selge mye diesel- og bensinbiler de neste årene, både på nybil og bruktbilmarkedet!

FAKTA: Din ŠKODA-forhandler

• Adresse: Tungasletta 6, 7047 TRONDHEIM
• Tlf: 24 03 42 42
• Web: trondheim.skoda.no
• Facebook: facebook.com/SkodaTrondheim

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Škoda & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook