Hjem » Oslo »  Ny matdestinasjon på Røa

Ny matdestinasjon på Røa

Meny Røa er allerede et kjent navn blant mange av hovedstadens matinteresserte. Når butikken nå pusses opp vil blant annet ferskvareavdelingen bli enda råere, og Meny Røa vil ytterligere befeste sin posisjon som en spennende matdestinasjon!

Det er ikke til å legge skjul på at både kunder og ansatte har gruet seg litt til at Meny Røa skal stenge dørene i en hel måned for å pusse opp butikken. Men det er en god trøst at torsdag 2. juli åpner den populære dagligvareforretningen igjen dørene til en enda større og bedre butikk. Egentlig skulle den nye butikken stått ferdig i begynnelsen av mai, men på grunn av Corona-situasjonen ble oppussingen forsinket. 
– Vi følte at det ikke var forsvarlig å holde butikken stengt i den perioden. Først ble oppussingen utsatt på ubestemt tid, men nå vil vi holde stengt i juni før vi åpner igjen 2. juli, forteller kjøpmann Jørgen Rønning.
Butikken vil også utvides fra 1.600 m² til 2.100 m². 
– Mange av de faste kundene våre syntes vi allerede har en fin butikk og at det er litt unødvendig at vi skal pusse opp. Men i tillegg til at vi nå får en helt ny og fresh butikk med enda større plass, så begynte mye av utstyret å bli gammelt. Nå får vi nye energibesparende disker og nytt maskinrom som gjør oss bedre rustet til å oppfylle nye miljøkrav, og vi er stolte over at vi får en enda mer miljøvennlig butikk. Og vi gleder oss veldig til å vise frem til den nye butikken til både gamle og nye kunder.

Større og bedre ferskvareavdeling

Det har lenge gått gjetord langt utenfor nærområdet om ferskvareavdelingen hos Meny Røa. I forbindelse med oppussingen vil butikken nå få en enda tydeligere ferskvareprofil. 
– Vi har lenge vært gode på ferskvarer og nå ønsker vi å spisse den profilen enda mer. Alle som jobber i ferskvareavdelingen er fagfolk med høy kompetanse og her kan man alltid få gode råd og veiledning. Ett av målene våre etter oppussingen er å favne enda større og bli en matdestinasjon. Vi ønsker å være en butikk folk prater om og hvor man vet at man alltid får ting man ikke får andre steder. Vi skal være både kjøtthandel, god gammeldags fiskehandel, frukt og grønt torg, ostehandel og lokal baker med et sortiment som vi baker og steker selv.
Meny Røa gjennomfører jevnlige kunde-undersøkelser og er opptatt av å lytte til kundene sine. 
– Det har vi også gjort i forkant av oppussingen og enda større utvalg av frukt og grønt, dobbelt så stor salatbar og egen vegetardisk med vegetarretter i løsvekt er blant de direkte resultatene av kundenes ønsker. I tillegg vil kjøttavdelingen få eget kjøttmodneri og det vil bli større fokus på både spekemat og ost. Også fiskeavdelingen vil bli utvidet med egne disker for henholdsvis fisk og sjømat, samt et eget hummerakvarium. Meny Røa har alltid hatt en unik posisjon på sjømat. Tidligere var det en egen fiskehandler som drev fiskebutikk inne i Meny-butikken, og etter at vi selv tok over har vi vært opptatt av å videreføre de gode tradisjonene. Vi vil dessuten tilby dagsfersk sushi som vi lager selv her på huset. Jeg tør påstå at den nye sjømatavdelingen vår vil bli helt rå og alle de som er glade i sjømat kan glede seg!

Norske matskatter

Det er mange som lenge har vært opptatt av gode råvarer og matlaging. Etter Corona-perioden hvor vi alle tilbrakte mer tid hjemme har denne interessen formelig eksplodert, noe de også merker ved Meny Røa. 
– Dette året har vært annerledes for oss alle og det er tydelig at flere nå koser seg med god mat hjemme. Vi ser at stadig flere ønsker å handle gode råvarer. Vår oppfordring er å kjøpe god, norsk lokalmat. Det er mange ekstremt flinke norske produsenter med en lidenskap for ekte håndverk. 
Selv om mange av oss nok ønsker å støtte de små, norske produsentene så er det ikke alltid like enkelt å ha oversikt. Dette har Meny nå gjort noe med. De har laget en avtale med 450 norske småprodusenter hvor de har plukket ut 3000 matskatter som deres butikker kan velge blant. Hos Meny Røa finner du dermed en rekke spennende og ikke minst gode matskatter fra norske produsenter. Her er det med andre ord gode muligheter for å oppdage nye skatter du kanskje ikke har hørt om tidligere. 
– I vårt område er det mange kunder som har vært opptatt av bra mat og gode råvarer også før denne situasjonen. Det at vi har flinke og kravstore kunder som vet å sette pris på god mat gjør at vi hele tiden må levere. Dette er ekstra motiverende for oss og gjør at det er en glede å gå på jobb hver dag. Det er stor konkurranse i vår bransje og vi jobber hele tiden for å være kundenes første valg. Det er motiverende når kundene velger å kjøre forbi flere andre butikker for å handle her hos oss og vi gleder oss virkelig til å få vist oss frem som en matdestinasjon med nye Meny Røa!

FAKTA: Meny Røa

• Ligger på Røa Senter i Vækerøv. 205
• Telefon: 23 29 69 00
• Web: meny.no
Facebook
• Instagram: instagram.com/menyroa
• Åpningstider: Hverdager 09-21, lørdag 09-20 & søndag stengt.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Meny
 

Følg IN magasinet på Facebook