Hjem » Asker&Bærum »  Norsk filmhistorie på Jar

Norsk filmhistorie på Jar

Siden 1935 har det vært filmproduksjon i Filmparken. Stedet er uløselig knyttet til all norsk filmhistorie og kan tilby enestående fasiliteter for alle typer filmproduksjon. I tillegg tilbyr de kostymeutleie for både privatpersoner og profesjonelle aktører i filmbransjen.

Bare 15 minutter fra Oslo sentrum finner du Filmparken på Jar. Vi har tre studioer, hvorav to er helt lydisolerte, med alle nødvendige servicefunksjoner, oppholds- og hjelperom tilgjengelig. Hos oss finner du snekkerverksted, rekvisittkontorer og -lagre, monteringshall samt mekanisk verksted. Vi bygger også dekorasjoner til bruk på locations, forteller Karl Ove Johansen. 
Filmparken har store utearealer som sikrer en helt unik fleksibilitet. De har parkering og oppstillingsplasser for produksjonsbusser, trailere, midlertidige bygg osv. På området har de både trucker og lift. Og de har også egne parkeringsplasser for el-biler med lademulighet. Det finnes i dag også et stort musikkmiljø av komponister, produsenter og musikere som har Filmparken som sitt hjem. Filmparken kan tilby et mer effektivt og bærekraftig produksjonsmiljø, samt muligheten for et unikt samlingssted for all film- og TV-produksjon.

Kostymeutleie

Det som tidligere het Norsk Film Kostyme ble etablert i 1934, den gang var deres hovedoppgave å levere kostymer til spillefilmer og kortfilmer. I dag er kundene både privatpersoner og profesjonelle aktører i filmbransjen.
– Som kunde hos oss er vår viktigste oppgave å kunne dele vår kunnskap og kompetanse med deg. Vi som jobber her har bred bakgrunn innen både søm og drakthistorie, forteller Karl Ove Johansen. 
Kundene kan derfor være trygge på at når de kommer til Filmparken, så får de får de den ekspertisen de trenger. Kostymelageret teller over 100.000 kostymer som har sin bakgrunn fra gamle, norske spillefilmer og tv-serier. På 80-tallet ble disse kostymene oppbevart på en låve i Bærum, her kunne man komme for utlån og levering av brukte kostymeantrekk. Til tross for stor interesse for tilbudet, var det et dårlig utarbeidet system. Kostymene ble ikke rengjort så ofte som de burde og systemet generelt var rotete. I 1987 ble det derfor bestemt at kostymene skulle flyttes til nye lokaler på Majorstua. Her ble de renset og kategorisert. Herreklær ble målt opp og sortert etter størrelser og tidsepoker. Dameklær ble sortert etter tidsepoker og farger. I 1992 startet det opp en ny TV-kanal i Norge, TV2. Som den første norske reklamefinansierte kanalen, åpnet de opp for reklamefilmer også utenfor kinosalen. Dette førte til økt produksjon av norskproduserte reklamefilmer og utleie av kostymer til dette.
– I 2003 flyttet vi inn i Filmparkens lokaler på Jar. Den umiddelbare nærheten til studioene gjør det derfor svært lettvint å benytte Kostymeutleie til filmproduksjoner.

Utleielokaler

Eiendommen Filmparken har et tomteareal på ca. 26 mål med en rekke bygninger tilrettelagt for filmproduksjon. Deler av bygningsmassen leies ut til ulike leietakere hovedsakelig innen film, musikk, teater, reklamefilm og TV. Her finnes blant andre regissører, manusforfattere, produsenter, kostymedesignere, journalister, musikkprodusenter, lyddesignere og rekvisitører for å nevne noen. 
Ta gjerne kontakt om ledige lokaler eller kostymeutleie på: Filmparken.no.

FAKTA: Filmparken AS


Følg IN magasinet på Facebook