Hjem » Asker&Bærum »  Norges største spesialforretning for tepper

Norges største spesialforretning for tepper

I store, flotte lokaler sentralt på nedre Stabekk i Gamle drammensvei finner vi Teppeforum. Denne spennende spesialbutikken har ligget her siden 2016 og er sammen med nabobutikkene virkelig i ferd med å etablere Stabekk som et sted med unike spesialbutikker og faghandel.

Tre kollegaer

Lars N Nygård Orientalske Tepper selger håndknyttede og vevde tepper fra orienten, og utfører taksering, restaurering og vask av tepper. De selger eldre og antikke tepper, men også mange moderne tepper i lyse, lette farger.
Kongelf Carpet fører tepper fra mer enn 50 ulike leverandører, de fleste fra Europa. De selger heldekkende og avpassede tepper samt tepper som egner seg til trapp. Kongelf Carpet formidler også teppelegging og jobber sammen med kunden for å finne den riktige løsningen for rommet.
Akasa & Partner er agent og leverandør av Havwoods gulv. De har alt fra enkle laminater til eksklusive, spesiallagede tregulv, samt rustikke trevegger.

Teppebransjens Oscar

Teppeforum er faktisk så dyktige innenfor sin genre at de også har begynt å vekke oppsikt internasjonalt. Der de ypperste restaurantene har sine Michelin stjerner og filmbransjen sin Oscar har den seriøse delen av teppebransjen sin «Carpet Star». Prisen blir delt ut av bransje-bibelen Carpet Home hvert år under den årlige Teppemessen i Hannover. Domotex som messen heter, er den ledende messen internasjonalt for bransjen, og alle som betyr noe innenfor tepper og gulvbelegg er representert.

Mye av grunnen til at Teppeforum fikk sin «Carpet Star» er butikkens evne til å tiltrekke seg publikum ved å avholde spennende utstillinger, samt at de retter fokus mot produksjonen av teppene.

Spennende utstillinger

Mye av grunnen til at Teppeforum fikk sin «Carpet Star» er butikkens evne til å tiltrekke seg publikum ved å avholde spennende utstillinger, samt at de retter fokus mot produksjonen av teppene. 
– En teppebutikk skal selge tepper, ikke tvil om det, sier Lars Nygård. 
– Men i Teppeforum gjør vi det litt annerledes. Vi stiller ut teppene på mest mulig iøynefallende vis og så inviterer vi kunder og grupper med interessenter innom. En av de mest vellykkede utstillingene handlet om moderne kelimer fra Afghanistan. Vi hadde selvsagt fokus på teppene, men vi la også stor vekt på å løfte frem kvinnene som vever teppene. Det er viktig for oss å få frem at bransjen er med å skape arbeidsplasser for kvinner i Afghanistan og at disse kvinnene har trygge og gode arbeidsforhold. Vi har merket at utvikling de siste årene der kundene har økende interesse for prosessen bak teppende og stiller krav til at produksjonen er etisk forsvarlig. Det er en glede for oss å kunne bidra til dette.

Alt for kundene

– Teppeforums policy er å tilfredsstille kundenes teppebehov på alle måter, sier Lars Nygård. 
– Her leverer vi kvalitet og service både før og etter en handel. Vi bistår kundene med faglige råd, legging av tepper, taksering, vask og restaurering. Med til sammen over 100 års erfaring i teppefaget er nettopp kunnskapen vår største styrke. Kjøp av teppe skal ta tid. Man skal velge et teppe som er riktig i rommet, både estetisk og kvalitetsmessig. Derfor er det viktig å få hjelp av noen med fagkunnskap. Kundene kan også få med seg teppene på hjemlån og prøve dem ut hjemme i ro og mak. På den måten sikrer vi at kundene blir 100% fornøyd, og det er nettopp det Teppeforum handler om.

FAKTA: Teppeforum på Stabekk

 

Følg IN magasinet på Facebook