Hjem » Asker&Bærum »  Nesbru Kebab satser på gourmetburger

Nesbru Kebab satser på gourmetburger

Spesielt når det gjelder burgeren ser vi at nordmenn har blitt langt mer kresne. Den tiden er forbi der vi nøyde oss med de tafatte og gørrkjedelige variantene til de store burgerkjedene. Nå er det «gourmetburger» som gjelder, og det er knapt en restaurant som ikke har mer eller mindre avanserte burgere på menyen.

Nesbru Kebabs gourmetburger har våre varmeste anbefalinger.

Jeg ble oppringt av innehaver Mohammed Afzaal et par uker før denne blekka gikk i trykken. Han hadde lest noen av mine restaurantanmeldelser, der jeg avleverte høystemte hyllester til burgerne til henholdsvis Restaurant Ask på Vettre og Folkebadet i Sandvika. Uten spor av beskjedenhet hevdet Afzaal at hans egen «Nesbru Burger» var fullt på høyde med disse lekkerbiskenene. Jeg vet fra før hva Afzaal har fått til på Kebabfronten, så jeg så virkelig frem til å sette tennene i «Nesbru-burgeren». Jeg har kommet skade for å spise burger på ymse gatekjøkken en rekke ganger gjennom årene. Som regel er det bare å legge vekk alt håp om at disse grå og nitriste kjøttkladdene skal bidra med noe annet enn å fylle rollen som rent vomfyll. Jeg har faktisk vært borti burgere som er så jævlige at sultedøden er et reelt alternativ. Det samme kan sies om Kebab. Nesbru Kebab har i så måte alltid vært et hederlig unntak som jeg ikke har noen problemer med å anbefale. Det er nemlig ikke helt uten grunn til at restauranten selger 300 kebaber i snitt hver dag, året rundt! 

Far og sønn Faizal. Arverekke-følgen er i orden og vi ser frem til flere tiår med fremragende kebab og burgere.

Skinnet bedrar

Ved første øyekast ser Nesbru Burgeren ut som en; Vel, en ganske vanlig burger. Egentlig ganske minimalistisk. Her er det lite tant og fjas. Det er først når jeg tar den første biten at det går opp for meg at Afzaal har skutt gullfuglen (evt. oksen). Burgeren er full av nydelig kjøttsmak som blir perfekt fremhevet med riktig mengde salt og en aldeles nydelig sterk saus. I tillegg er burgeren perfekt stekt. Lett rosa i midten. Stekeflate med spor av grillen, og saftig og fin på innsiden.

Rent lårkjøtt

– Det handler om kvaliteten på kjøttet og om de spesielle sausene våre, sier Mohammad og smiler stolt.
– Ingen får vite hva hvordan jeg lager den. Den lager jeg på kvelden etter at de ansatte har gått hjem. Det er sausen som skiller en god burger fra en dårlig. Og vår saus smaker helt fantastisk! Også er vi nøye på råvarene. Vi bruker kun førsteklasses kjøtt og friske grønnsaker som tilbehør. Vi har faktisk en unik avtale med Stabburet. Våre burgere inneholder kan lårkjøtt av ypperste kvalitet!
Så enkelt og så vanskelig tenker jeg. En hemmelig familieoppskrift, strålende råvarer og gode kokker som vet hvordan man flipper en god burger. Nesbru Burgeren har IN magasinet sine varmeste anbefalinger.

FAKTA Nesbru Kebab og Haugerud Pizza & Burger

Nesbru Kebab

  • På menyen: Serverer både kebab, pizza, burger og annen tradisjonell gatekjøkkenmat.
  • Adresse: Fekjan 15A, 1394 Nesbru
  • Telefon: 66 84 57 05
  • Facebook: facebook.com/NesbruKebab
  • Åpningstider: Mandag-fredag 11–00, lørdag 12–00 & søndag 13–00

Haugerud Pizza & Burger

  • Mohammed Afzaal har også en avdeling på Haugerud senter som heter Haugerud Pizza & Burger
  • På menyen: Serverer både kebab, pizza, burger og annen tradisjonell gatekjøkkenmat.
  • Adresse: Haugerud senter. Haugerudsentret 1, 0673 Oslo
  • Tlf: 22 30 56 60
  • Facebook: Haugerud Pizza & Burger

Tekst: Stein O Kaasa | Foto: Stein O Kaasa & Stabburet
 

Følg IN magasinet på Facebook