Hjem » Asker&Bærum »  Nært senter, nære mennesker

Nært senter, nære mennesker

Kolsås Senter er intimt, hyggelig og innbydende. Det er lett å finne frem, de ulike forretningene har klart definerte uttrykk og hyggelige cafeer bidrar til både sosialt samvær og stabilt blodsukker. Det samme gjør en fristende Meny-butikk og et velfylt vinmonopol.

Likevel vet alle som har besøkt Kolsås Senter at stedet er mye mer enn bare god mat og shopping.
Det handler om atmosfære, omgivelser og ikke minst om menneskene som jobber der. Ildsjeler på hver sin områder, og hver og én av dem med et tett forhold til kundene sine.
IN magasinets utsendte har vært så heldig å få møte noen av dem.
– Jeg har klippet meg hos Bente så lenge jeg kan huske. Man må være litt selektiv, vet du.
Den distingverte, litt eldre herren smiler lurt og setter seg godt til rette i stolen hos Kolsås frisør. Det stusses litt ved ørene, på toppen av hodet og nakken. Ikke for lite, ikke for mye, men akkurat slik at det passer med et nytt besøk om noen uker.
Og Bente tar gjerne imot. Hun driver sin egen salong, og har klippet og stelt håret til små og store i mer enn tretti år. Alle av dem på Kolsås senter.
– Jeg trives åpenbart godt her. Med arbeidsmiljøet, lokalene og ikke minst kundene mine. Jeg har jo blitt ganske så godt kjent med dem etter hvert. Noen har jeg fulgt helt fra barnsben av. Kall meg gjerne en generasjonsklipper, det er jo det jeg er, ler Bente.
Hun spøker mye, ler og tøyser, men mener likevel alt hun sier med største alvor.
– Det er faktisk noe med hele settingen her. Senteret er ganske enkelt hyggelig. Jeg kunne ikke tenke meg å være noe annet sted.

Bobler i blodet

– Jeg har jobbet her i tolv år nå, men er fremdeles en slags junior, sier Geir, daglig leder på Vinmonopolet.
Han er, naturlig nok, i overkant interessert i vin, og deler gjerne tips og anbefalinger med kundene sine.
– Med den sene påsken vi hadde i år har vårsesongen nærmest gått i ett. En dag gikk det i rødvin til lam, den neste i hvitvin og bobler til 17.mai.
– Dette er jo også den beste årstiden, fortsetter han. 
– Det skjer noe med nordmenn når temperaturen nærmer seg tjue grader. Da bobler vi av lykke – og tar samtidig gjerne litt bobler i glasset også. Det fine med champagne er jo dessuten at det passer til alt. Enklere blir det egentlig ikke.

Kledd for vår

– Vi kan være behjelpelige med å legge opp vi, vet du. Skredderen vår stiller alltid opp om noen har behov for det.
Praten mellom Anne og en av kundene på Dressmann går lett. De høres ut som gamle kjente, noe de faktisk også er.
– Det er egentlig ganske spesielt hvor tett kontakt vi får med kundene våre. På mange måter er senteret en slags forlengelse av nabolaget. En dag kan en kunde komme for å kjøpe en dress, den neste stikker de innom for å fortelle litt om hvordan det var å bruke den. Hva slags selskap de var i for eksempel. Å kunne ha en slik jobb er en fornøyelse.
– Har du noen tips for hva som gjelder på klesfronten nå i vår?
– Tja, hva er det som er hipt nå? Jo, lin! Både i bukser, skjorter og jakker. Det er mykt, behagelig og sommerlig. Videre er det mye blåtoner, klassisk maskulint, men også med innslag av litt mer vågale prints. Men man må jo se mennesket litt an. Det er ikke alle som vil ha noe med blomster, smiler Anne.
Linda på Mester Grønn elsker blomster, og er like blidspent som sin kollega.
– Alle jeg har snakket med skryter uhemmet av kundene her. Er du enig?
– Jeg er helt enig med alle, sier hun, og trekker langt på e‘ene i «helt». 
– Dette er kort og greit et veldig hyggelig sted å være. Årstiden akkurat nå er jo også fantastisk. For oss som liker å se ting spire og gro finnes det knapt bedre dager. Og den gleden deler jeg gjerne med kundene våre.
En av dem har nettopp kommet inn, og Linda må rette oppmerksomheten sin et annet sted.
– Husk næring! Alle uteplanter trenger en boost nå om våren, hører jeg hun sier, før hun farter mot en av butikkens velfylte hyller for å finne et passende middel.
Tore, daglig leder på Meny, må også prioritere kunder. Det samme gjør Gard på Alliance og Rigmor på Savannah. Det er tross alt kunden som står i sentrum – og en av de fremst årsakene til at alle – uten unntak – trives så godt med å jobbe på Kolsås Senter.

Interiør og fredagskaffe

Tina på Nille har akkurat fått inn nye varer, og må få igjen pusten litt før også hun skryter av omgivelsene.
– Jeg er godt kjent med Nille-systemet, men av de stedene jeg har jobbet er det her jeg har trivdes aller best. Dette er blitt mitt andre hjem, forteller hun.
– God helg, roper Tina til en kunde hun åpenbart kjenner godt, før hun igjen må vende tilbake til kartongene med butikkens nyheter.
Lovejeet er daglig leder på Vita, og sprudler av entusiasme. Både over å kunne jobbe med det hun elsker, betjene hyggelige kunder og drive i litt mindre skala.
– Jeg tror ikke man får et så nært forhold til folk i de store butikkene. Selv har jeg fått tilbud om å drifte større utsalg i Vita-kjeden, men jeg har alltid takket nei. Dette er mye triveligere. Ikke minst har vi som arbeider her et godt og sammensveiset forhold. Ingen utagerende firmafester akkurat, men morgenkaffe har vi. Hver fredag! Selv bor jeg i Asker, men jeg drar gjerne litt tidligere hjemmefra for å starte dagen med mennesker jeg setter pris på. Kolleger så vel som kunder. Det setter meg ganske enkelt i godt humør, avslutter Lovejeet.

Om Kolsås Senter

Kolsås Senter ligger i Bærum, ved foten av Kolsås Toppen og ved Kolsås stasjon (endestasjon) Senteret ligger ved inngangen til Lommedalen og er en del av trafikknutepunktet Kolsås med stor innfartsparkering, overgang bil / T-bane og buss / T-bane.
• Adresse: Rødskiferveien 1, 1352 Kolsås
• Telefon: 6711 5711
kolsas-senter.no
facebook.com/kolsassenter
• 19 butikker, 2 spisesteder, Helsestasjon
• Antall m2 ca 7000,
• Omsetning ca 380 mill.
• Antall besøkende ca 1,1 mill pr år
• Gratis p-plass i 3 timer, ca 300 p-plasser.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Geir Smevik
 

Følg IN magasinet på Facebook