Hjem » Trondheim »  MORTEN ENGEBRETSEN AS - Rask, ryddig og rå siden 1901

MORTEN ENGEBRETSEN AS - Rask, ryddig og rå siden 1901

I det siste 10-året har Morten Engebretsen AS vært distributør for BORA, den tyske produsenten av benkeventilasjon (koketopp med integrert ventilator) som har blitt en ny kategori hvitevare med helt unike fordeler. BORA produktene inkluderer også kombidampovnen BORA X BO og produktene er i dag å finne hos nesten tusen forhandlere av Engebretsen AS i Skandinavia.

Engebretsen

I starten var det mye skepsis til konseptet benkeventilasjon. At damp og os trekkes ned var uvant for mange. «Vår aller første forhandler ble overbevist om at BORA virker etter å ha lånt den med seg på hytta. Hun lovet å ta BORA inn i kjøkkenbutikken om hun kunne steke bacon uten at noen i hytta merket det. Det klarte hun. Og siden den gangen har BORA produktene bare blitt mer og mer populære», forteller Eva Hannisdahl, adm.dir. hos Morten Engebretsen AS. 

Benkeventilasjon med 99,8% os-oppfang

Benkeventilasjonen har revolusjonert måten vi planlegger kjøkken og har gjort det mye hyggeligere på kjøkkenet mens vi tilbereder mat. Dampen fra matlagingen går nedover istedenfor oppover, hele 99,8% av alle avfallsstoffer fra matlagingen ender i ventilatoren. Fettet fjernes også og havner i fettfilteret som kan (og bør) vaskes i oppvaskmaskinen. Med benkeventilasjon blir det både bedre inneklima og energibesparelse. Altså bra for deg og bra for miljøet. BORA har også et lavere lydnivå enn tradisjonelle kjøkkenvifter. Det gjør det mulig å kunne holde en hyggelig samtale med venner og familie mens du tilbereder et godt måltid.

Prisvinnende kraner fra Sveits

Er du ute etter en lekker kran som kan vare livet ut? Engebretsen er også distributør av sveitsiske kvalitetskraner fra KWC. Firmaet KWC har også en lang og ærverdig historie  og er også bevisst på bærekraft og kvalitet. De var først ute med uttrekkslanger i kjøkkenkraner. Også led-lys i tuten er unikt for de eksklusive kranene fra KWC.

Engebretsen

Stilfulle gryter og kjeler

Selskapet distribuerer også stilfulle gryter og kjeler i høykvalitets metall. De er spesiallaget for benkeventilasjonen. Kjelene og grytene har et «cold grip system» gjør at du slipper å brenne deg når du holder i håndtakene, bunnen er designet for optimal distribusjon av varme og i tillegg er lokket designet slik at dampen lettere går nedover til ventilasjonen.

Kjøkkentilbehør i «gull» og «sølv»

I 2023 lanserer Morten Engebretsen atter en kolleksjon med eksklusive metaller. I solid ren messing i ulike sjatteringer eller aluminium får du ventilatorrist til BORA Pure, S Pure og X Pure. Du kan også få nye brytere til BORA Professional og lekre stikkontakter. Det nye tilbehøret til BORA benkeventilator er utviklet av Engebretsen eksklusivt for det skandinaviske markedet. Make it shine & make i match!

Kåret til Gasellebedrift i 2022

«Vi er en gasellebedrift», sier Eva stolt. I 2022 ble Morten Engebretsen AS kåret av dagens næringsliv til en gaselle bedrift, det vil si at Engebretsen AS er en av de mest hurtig voksende bedriftene i Norge. BORA Downdraft har vekket stor oppmerksomhet i hele Skandinavia. De gode fordelene som at damp, os og fett kan fjernes ned i et ventilasjonssystem har utfordret tradisjonell tankegang i kjøkkenplanlegging og nesten blitt en ny norm på kjøkkenet.  

Showrom i Dronningensgate 28 - Sommeren 2023

«Før hadde vi et lekkert showroom på Skøyen. Nå har vi kjøpt bygården i Dronningensgate, et steinkast fra Karl Johan, og innreder et fantastisk showroom i første etasje der. Vi gleder oss veldig til å ønske våre kunder velkommen dit i løpet av 2023!», sier Eva. I det nye showrommet skal vi by på inspirasjon innen mat, innovasjon og design. Vi skal også holde kurs, foredrag og sosiale samlinger der. Så snart kan du ta en tur innom Morten Engebretsen AS i Dronningensgate 28 og bli fascinert av de nyskapende produktene.

Historisk - 4. generasjon

Morten Engebretsen AS er en skandinavisk spesialdistributør av innovative kvalitetsprodukter innen kjøkken og storkjøkken. Helt siden 1901 har Morten Engebretsen AS importert og solgt VVS-produkter og metaller av høy kvalitet. I dag ledes Morten Engebretsen AS av Eva Hannisdahl som er 4. generasjons eier og daglig leder for et team med rundt 30 fagdyktige mennesker. Disse er fordelt på kontorer i Norge, Sverige og Danmark.
Selskapet står for verdiene: Rask, ryddig og Rå når det gjelder produkter, kunnskap og service.  Og de verdiene vil nok kundene si seg enige i.

Fakta

  • Morten Engebretsen AS er skandinavisk spesialdistributør av innovative kvalitetsprodukter innen kjøkken, storkjøkken og bad. De har importert, produsert og solgt VVS-produkter og metaller siden 1901. Enkelte agenturer er over 90 år gamle. Litt nyere er den sveitsiske produsenten av KWC, en betydelig leverandør av kvalitetsarmatur for kjøkken og storkjøkken. Det nyeste og råeste tilskuddet i sortimentert er den innovative koketoppventilasjon fra den tyske leverandøren BORA.
  • Adresse: Dronningensgate 28, 0154 Oslo
  • Telefon: 22 47 75 90
  • E-post: post@engebretsen.no
  • Webside: engebretsen.no
  • Facebook: facebook.com/BoraNorge
  • Instagram: instagram.com/bora_scandinavia

 

Tekst: Malin Johansen | Foto: Morten Engebretsen AS