Hjem » Asker&Bærum »  Med smak av Italia hos Villa Bekk på Bekkestua

Med smak av Italia hos Villa Bekk på Bekkestua

Hvem trenger vel å dra til Italia når det det finnes steder som dette, utbryter min borddame Aina mens hun bruker pekefingeren får å få med seg de siste sauserestene på tallerkenen.

Aina er i likhet med denne skribenten erklært italofil, og i likhet med våre likesinnede har perioden med restriksjoner og uhumskheter vært en tid preget av smerte og lengsel. Pandemien har herjet kraftig med restaurantbransjen, og i likhet med mange andre har Villa Bekk et mer eller mindre nytt team på plass, noe som slett ikke alltid er gode nyheter. I disse dager hvor de gode kjøkkensjefene er verdt sin vekt i trøffel, og dugelige servitører er sjeldnere enn soldager i Bergen, var det med en noe forhøyet hvilepuls vi ankom Villa Bekk.

Pasta Al Nero Di Seppia Con Gamberi - Sort blekksprut-ravioli fylt med pisket salt torsk!

Italienere på kjøkkenet

Vi registrerte straks at Pizzaen var borte fra menyen. Vi ble ikke spesielt lei oss for det. Pizzaen på Villa Bekk var utmerket, men på den annen side, har vi her til lands blitt velsignet med god italiensk Pizza på annethvert gatehjørne. Vår milanesiske servitør Arianna kunne fortelle at pizzaens sorti var en del av et mer spisset konsept, der restauranten har strukket seg langt for å gi gjestene en nærmest kompromissløs Italiensk matopplevelse. Dette har blant annet gitt seg utslag i et helitaliensk kjøkkenteam med Alberto og Alessandro fra Piemonte og Andrea fra Sardinia. Ettersom disse gutta i likhet med alle gode faglærte kokker har en enorm yrkesstolthet, ble vi fortalt at det nærmest var en selvfølge å fjerne pizzaen. Disse gutta ville nemlig ikke ha satt seg på flyet til Norge for å jobbe i en pizzeria.

Ristorante vs Pizzeria

Italienerne tar som kjent mat på stort alvor. I det italienske spisested-hierarkiet troner ristoranten over både trattoriaen og pizzeriaen. Ikke nødvendigvis fordi maten er så mye bedre, men fordi ristoranten tradisjonelt tilbyr en opplevelse som ligger et par knepp over de andre rent restaurantfaglig. Denne matopplevelsen skulle vise seg å være omtrent så langt fra den vanlige fornorskede italienske maten som det er mulig å komme. Dette måltidet kunne like gjerne ha vært inntatt på en god ristorante i Alba eller i Ajeccio.

Enkelt og perfekt

Restauranten har slik det sømmer seg for en skikkelig ristorante en rikholdig meny med antipasti, primi insalata, secondi og dolci. Servitøren pratet varmt om husets hjemmelagede pasta, og lettpåvirkelige som vi er, var vi straks i full pastamodus. Pastarettene var på alle måter perfekte. Med bankede hjerte på utsiden av kokkeforkle har gutta på kjøkkenet akkurat den selvtilliten som skal til for å gi tradisjonelle retter et anstrøk av innovasjon og personlig tvist. Med en viss erotisk undertone kan selve smaksopplevelsen beskrives som en orgie av sanselighet og finstemte nyanser. Vinelskere har også gode grunner til å besøke Villa Bekk. Kelneren plukket ut viner som sto glimrende til rettene og flere av de dyrere vinene på vinkartet var svært hyggelig priset i forhold til visse andre steder. Om du skal reise til Italia i sommer eller kose deg her hjemme på berget. Ditt Italienske paradis er ikke lengre unna enn Bekkestua.

Fakta Villa Bekk på Bekkestua

  • Om: Villa Bekk er stedet for deg som søker en gjennomført god smaksopplevelse med smaker og estetikk som appellerer til både gane og øyne.
  • Adresse: Bærumsveien 212, 1357 BEKKESTUA
  • Web/bestille bord: villabekk.no
  • Epost: post@villabekk.no
  • Tlf: 919 03 016
  • Facebook.com/villabekk
  • Instagram.com/villabekk

Tekst & foto: Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook