Hjem » Oslo »  Med plass til alle

Med plass til alle

Norge kan skryte av et hederlig offentlig helsevesen. Likevel opplever mange lang ventetid for å få utført både medisinske undersøkelser og eventuell kirurgi. Heldigvis finnes det alternativer. Svært gode, til og med. Et sykehus hvor man får time på dagen, hvor kvaliteten og servicen er høy og hvor man i større grad kan bestemme selv. Velkommen til Aleris Frogner!

Frihet og egne valg

– Kall oss gjerne et supplement til det offentlige helsevesenet. Vi har alle typer pasienter her, i alle aldre og fra alle yrkesgrupper. Enkelte er henvist fra kommunale sykehus og leger, andre dekker oppholdet via private helseforsikringer og stadig flere betaler selv. Årsakene til at pasientene velger oss er mange. Mest tror jeg det handler om å ha frihet til å kunne ta egne valg og å prioritere egen helse. Det kan være kostbart å være sykemeldt. Også for samfunnet. Flere mener et opphold her er verdt prisen i forhold til det å stå i kø, forteller Johan Edvard Tellum, spesialist i allmennmedisin.

Aleris Frogner er et fullverdig sykehus

– Her har vi hele bredden av helsetjenester! Vi har et komplett medisinsk senter, og du kan få time direkte hos spesialister innen ortopedi, urologi, mage- og tarm, øre-nese-hals med mer. I tillegg har vi Norges ledende kreftsenter og en velutviklet øyeavdeling på Aleris Frogner. Ved sistnevnte utføres det fra i år også synskorrigerende operasjoner. Vi tilbyr også kosmetiske inngrep. Kundene her er vanlige folk som ønsker fikse på noe som plager dem. For dem handler det om livskvalitet, og de er opptatt av et naturlig resultat. Det kan være alt fra brystoperasjoner og fettfjerning til avansert ansiktskirurgi og store hudkorreksjoner, fortsetter Tellum. 

Ny og moderne fløy

Denne vinteren har Aleris Frogner åpnet en helt ny fløy. Der finner man både en høyteknologisk operasjonsavdeling og egen sengepost. Til sammen dekker sykehuset hele 2800 kvadratmeter – midt på Frogner. Undertegnede får en omvisning de stedene det er forsvarlig at jeg beveger meg, og jeg blir dypt imponert. Å kalle et sykehuset lyst og lekkert kan nesten virke litt i meste laget, men det er det faktisk. Rommene på sengeposten er svale og luftige; alle med eget bad. Også fellesarealene har et innbydende uttrykk.
– Hyggelige omgivelser har vist seg å ha en positiv effekt også på helsen. Du blir ganske enkelt fortere frisk, sier Tellum. 
Også den «gamle» delen av sykehuset er pusset opp. Innvendig er det ingenting som tilsier at det ærverdige bygget er over hundre år gammelt. Alt utstyr, fra senger til ventilasjon, er topp moderne. 
– Tilbudet er generelt bedret. Både når det gjelder det medisinske, og fasilitetene rundt. I motsetning til mange offentlige legekontor har vi god tid til hver enkelt pasient. Spesialister vegg i vegg sørger dessuten for at vi slipper å sende pasientene videre over hele byen. Muligheten for å jobbe tverrfaglig er også til stede. Vi opererer ikke med lister, og du trenger heller ingen henvisning for å bestille time. Hos oss er det plass til alle, avslutter Tellum.

FAKTA: Aleris

• Aleris er Norges største private helseforetak med et landsdekkende tilbud av sykehus- og røntgentjenester
• Webside: Aleris.no
• Avdelinger: www.aleris.no/her-finner-du-oss
• Facebook: facebook.com/alerishelse

Tekst:Siri Gerrard | Foto: Stein Olav Kåsa