Hjem » Oslo »  Med eierskap til det grønne

Med eierskap til det grønne

Å være et miljøfyrtårn krever sitt. Men det hjelper med ekte engasjement. Hos HTH Kjøkkenforum på Skøyen tar medarbeiderne eierskap til det grønne.

HTH har som motto: «Kjøkkenkjærlighet som varer». Det vil de også at miljøet skal gjøre. 

Miljøsertifisering

– Eieren av HTH-butikken på Skøyen har – på eget initiativ (og som franchiser) - vært pådriver for å starte en miljøsertifisering. Dette gjelder også butikkene hans i Drammen, Vika, Ensjø, Alnabru, Stavanger, Trondheim samt HTH Østfold. Alle disse har forpliktet seg og tar eierskap til det grønne, sier daglig leder Helle Evensen. 
I praksis innebærer miljøsertifiseringen et veldig bevisst forhold til miljøet de påvirker, ikke minst med tanke på avfallssortering.
Under årets kick-off kåret HTH «Årets miljøaktivist» for første gang. Butikkene har også sine egne «miljødetektiver».

Mange bekker små

– Vi er 160 ansatte til sammen i de butikkene, så hvis alle gjør små endringer i hverdagen sin, er resultatene plutselig en veldig stor ting. HTH har gjort mye med mitt syn på miljøet og det å ta vare på den jorda vi har. Den skal jo vare i generasjoner fremover, sier Helle. 
Å sertifiseres som miljøfyrtårn er ikke gjort i en håndvending. Pr. i dag er HTH alene om å være miljøsertifisert kjøkkenleverandør i Norge. Helle håper de etter hvert blir flere;
– Det kreves en del ressurser - og kontinuitet - men det handler om fokuset vårt og det valget vi har tatt. HTH har jobbet mye internt med miljøsertifiseringen og gjort mange bra tiltak. Nå er vi i ferd med og også kommunisere ut til kundene hva vi driver med.

Kvalitetssikring

Den over 50 år gamle danske produsenten HTH, som også leverer bad og garderobeløsninger, har også andre strategier som er miljøvennlige: Tre kun fra ikke-utrydningstruede skoger. Leveranse direkte til kunden. For eksempel. Alt til konkurransedyktige og ærlige priser. Og HTH firer ikke på kvalitet. 
– Når kunden bestiller noe fra oss, så kvalitetssikrer vi i alle ledd. Har du et kjøkken du liker, beholder du det lenge. At kunden blir fornøyd er også miljøvennlig, sier Helle.

FAKTA: HTH KJØKKENFORUM, SKØYEN

Adresse: Drammensveien 134, 0277 Oslo
Telefon: 400 02 208
E-post: info@skoyen.hth.no
Web: hth.no
Facebook: facebook.com/hthskoyen

Tekst & foto: Trine Texnæs

Følg IN magasinet på Facebook