Hjem » Oslo »  Matglede på Majorstuen

Matglede på Majorstuen

Trenger du ny inspirasjon til middagen? Hos Jacobs Majorstuen finner du alt du trenger til både hverdags- og festmåltidene. I tillegg til et bredt utvalg dagligvarer kan butikken også friste med store og velfylte ferskvareavdelinger. Her møter du dessuten kunnskapsrike fagfolk som mer enn gjerne kommer med gode råd og anbefalinger!

For alle matelskere er det å ta rulletrappen ned til Jacobs på Majorstuen nærmest som å komme til et skattekammer. Forretningen er kjent for sitt brede utvalg hvor man alltid finner det lille ekstra. Ikke minst har ferskvareavdelingene et rykte som strekker seg langt utenfor nærområdet. Jacobs holder til i underetasjen i Essendropsgate 9, vis-à-vis Colosseum Kino kun et lite steinkast unna T-banestasjonen på Majorstuen og gjør det dermed enkelt for mange å ta turen innom på vei hjem fra jobb. 
Noe av det første som møter deg er frukt- og grøntavdelingen som nå på høsten nærmest bugner over av norske grønnsaker. Her skorter det med andre ord ikke på middagsinspirasjonen. Og har du lyst til å prøve noe nytt står de ansatte i ferskvareavdelingen klare med gode råd og tips. 
– Vi har alltid vært store på kjøtt og får ofte høre fra kundene at vi har byens beste slakteravdeling. De to butikkslakterne våre, Ole og Arne, er de som har sørget for at kjøttavdelingen har blitt en så stor suksess. De setter alltid kvalitet høyest og synes det er morsomt å tilby ting som ikke andre butikker har. I tillegg har vi en veldig kunnskapsrik deltidsstab. Jeg har jobbet i andre butikker tidligere, men har aldri vært borti en så opplyst deltidsstab som her, forteller butikksjef Finn André Klefstad.

Lam i vinden

Jacobs kan blant annet skilte med to modningsskap for storfekjøtt. 
– Fordelen med modningsskap er at det gir mye mer smak på kjøttet, samtidig som det blir mørere. Det kan nesten ikke bli bedre, sier butikkslakter Ole Christian Nordheim med et smil.
Det er et rikholdig utvalg i kjøttdisken, fra noen av verdens beste biffer til den berømte Gullburgeren laget av renskåret, tørrhengt kjøtt fra entrecôte-kam og ytrefilet. Akkurat nå er det dessuten sesong for lam. 
– Vi har lam fra tre ulike leverandører, Mellom Fange Gård i Østfold, Prima Jæren og Nyyyt. Nyyyt er et lite selskap som har spesialisert seg på en spesiell type lam som heter svartfjes. De har veldig fin muskulatur og gir mye kjøtt, og det er ikke mange andre butikker som fører dette. Vi har også mye godt suppekjøtt og ikke minst Wagyukjøtt som har en helt fantastisk kvalitet. 
I frysedisken kan de dessuten friste med frosne franske fugler som vaktler og mye annet spennende som det ikke er så lett å få tak i. Her er det også et stort utvalg kylling, blant annet den økologiske fra Humlagaarden som ble kåret til Årets Matskatt. 
– Vi er så heldig at vi kan velge fritt blant leverandører og vi er alltid nøye når vi velger. Dyrevelferd er veldig viktig for oss og vi velger kun betrodde leverandører og slakteri. Nå er det dessuten snart sesong for vilt og vi får inn både elg, hjort og rein. Viltkjøtt er fantastisk. Magert, men likevel smaksrikt. Det er veldig anvendelig og passer godt sammen med grønnsakene som kommer utover høsten. I utgangspunktet er det faktisk enklere å lage god mat med viltkjøtt enn det er å steke en perfekt biff. Og lurer man på noe er det bare å spørre oss, det er derfor vi er her!

Populær fiskewok

Jacobs kan også skilte med en av de største fiskediskene i Norge med dyktige fagfolk som brenner for sjømat og som sørger for at det alltid er et bredt sortiment å velge blant. De lager dessuten mye god fiskemat, som for eksempel den svært populære fiskewoken. 
– Det at vi har muligheten til selv å velge hvilke leverandører vi tar inn gjør at vi kan ha et mye større utvalg enn det mange andre har. Samtidig er vi alltid flere på jobb noe som gjør at vi både har muligheten til å lage ting og kan bruke mer tid på kundene, forteller fiskehandler Christina Apalnes.
I fiskedisken finner du anerkjente leverandører som Sjømathuset Lerøy, Laks & Vilt, Steinbra og Fosen Krabbe. I tillegg har de egne bassengbeholdere med levende hummer og østers. 
– På denne tiden av året går det mye torsk og hvit fisk generelt. Det er også mye fokus på krabbe og skalldyr. I begynnelsen av september kom dessuten årets første lutefisk. Selv om noe ikke er i sesong så har vi likevel stort sett alt hele tiden, vi strekker oss alltid et hakk lengre for å få tak i ting.

Kokkekurs for små og store kokker

Det er mange som liker å lage mat, men som gjerne skulle ha lært litt mer. For ett år siden fikk Jacobs bygget et eget kurskjøkken i tilknytning til butikken hvor de tilbyr ulike mat og vinkurs. Her holder de kurs i alt fra asiatisk streetfood til egne kurs for barn og unge. 
– De fleste av kursene holdes av den erfarne kokken Bård Greni som er utrolig flink. Antall kursdeltakere er fra 12 til 22 og vi har også en del etterspørsel etter private kurs fra bedrifter. Vi brenner for at folk skal få muligheten til å være med på morsomme kurs, eksperimentere og smake på nye smaker. Og alle ingrediensene kan man selvfølgelig kjøpe her hos oss etterpå, avslutter Finn André og ønsker alle hjertelig velkommen til Jacobs på Majorstuen for ny inspirasjon og matglede!

FAKTA: Jacobs Majorstuen

• Adresse: Colosseum park, Essendrops gate 9, 0368 Oslo
• Tlf: 23 20 55 20
• Web: jacobs.no/Butikker/Jacobs/Jacobs-Majorstuen
• Facebook: facebook.com/JacobsMajorstuen
• Instagram: instagram.com/jacobs_majorstuen
Du kan lese mer om Jacobs Majorstuens mat- og vinkurs på nettsidene deres.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Ivana Klavis
 

Følg IN magasinet på Facebook