Hjem » Oslo »  Matdestinasjonen på Oslo vest

Matdestinasjonen på Oslo vest

Etter en større oppussing tidligere i sommer fremstår Meny Røa som den store matdestinasjonen på Oslo Vest. Her finner du alt du trenger til både hverdag og fest, blant annet har de utvidet ferskvareavdelingen og fått på plass en sushibar. Nå er dessuten alt klart for årets julehandel og her finner du alt du trenger både til julens måltider og gode gaveideer til de som har «alt»!

Jørgen Rønning forteller at Meny Røa nå kan tilby fersk sushi fra en egen sushibar.

Meny Røa har lenge vært en butikk som matinteresserte fra hele området har valfartet til. Etter å ha pusset opp og utvidet butikken i løpet av sommeren har butikken nå befestet sin posisjon som destinasjon for matelskere ytterligere. 
– Vi gleder oss fremdeles over ny butikk og vi føler at vi har truffet blink. Meny har virkelig overgått seg selv og laget den flotteste Meny butikken hittil. Kundene er også veldig fornøyde og vi får mange positive tilbakemeldinger, forteller kjøpmann Jørgen Rønning og ferskvaresjef Ragni Nikoline Hansen.
Det har lenge gått lovord om ferskvareavdelingen hos Meny Røa og det er all grunn til å tro at det gode ryktet bare vil spre seg videre etter oppussingen. Nå har ferskvareavdelingen nemlig blitt enda større og gir en følelse av et godt, gammeldags marked. Kjøttavdelingen har blant annet fått eget kjøttmodneri og større fokus på spekemat og tapas. Etter etterspørsel fra kundene har Meny Røa dessuten fått egen vegetardisk med vegetarretter i løsvekt. Også fiskeavdelingen har blitt utvidet. Her er det nå egne disker for henholdsvis fisk og sjømat, i tillegg til et eget hummerakvarium. I tillegg kan de også tilby fersk sushi fra en egen sushibar.

Ragni Nikoline Hansen i osteavdelingen hvor du finner en egen disk med kun norsk ost i løsvekt.

Høy kompetanse i ferskvareavdelingen

Den nye ferskvareavdelingen har ført til at salget innen løsvekt har økt betraktelig. 
– Vi gleder oss over å se at kundenes bevegelsesmønster har endret seg og at mange nå går i retning av de betjente diskene. Vi ønsker å ha et sterkt fokus på ferskvare og føler at dette er noe vi treffer kundene på. På grunn av det store trykket kommer vi dessuten til å prøve ut et nytt kølappsystem. Da kan alle være sikre på at de får hjelp når det er deres tur. Det har faktisk vært så travelt at vi har økt bemanningen, forteller Jørgen og Ragni med et smil.
Trenger du gode råd eller veiledning til hva du skal velge eller hvordan det skal tilberedes på best mulig måte så står de ansatte i ferskvareavdelingen alltid klare til å hjelpe. Her blir du møtt av dyktige fagfolk som butikkslakter, fiskehandler, kokk og konditor som alle har en stor lidenskap for mat. 
– Vi er godt rustet til å møte alle kundenes behov og har folk på plass som kan gi det lille ekstra. Pandemien har gjort at mange flere enn tidligere spiser hjemme, og mange har nok også bedre tid til å lage mat nå. Det gjør at mange etterspør gode råvarer. Kundene våre har alltid vært kvalitetsbevisste både når det gjelder varer og service, og de har blitt enda mer kvalitetsbevisste nå. Det synes vi er ekstra moro!

I ferskvareavdelingen blir du møtt av dyktige fagfolk som butikkslakter, fiskehandler, kokk og konditor.

Kortreiste matskatter

Mange av oss ønsker å handle kortreist mat og støtte de små, norske produsentene. Meny har nå gjort det enklere for kundene sine å finne disse skattene. De har laget en avtale med 450 norske småprodusenter hvor de har plukket ut 3000 matskatter som deres butikker kan velge blant. Hos Meny Røa finner du dermed en rekke spennende og gode matskatter fra norske produsenter. Blant annet har de en egen disk med kun norsk ost i løsvekt i den store osteavdelingen. 
– Det er mange ekstremt flinke norske produsenter med en lidenskap for ekte håndverk. De siste årene har det kommet mange bra norske osteprodusenter som også gjør det godt internasjonalt. Meny har hele tiden vært flinke til å støtte opp om de små osteprodusentene, noe som gjør at utvalget stadig blir større.

Fiskeavdelingen har blitt utvidet. Her er det nå egne disker for henholdsvis fisk og sjømat, i tillegg til et eget hummerakvarium.

Alt du trenger til julen

Julen er uten tvil den tiden av året hvor måltidene virkelig står i høysetet, og hos Meny Røa er de nå klare for årets julehandel. 
– Selv om vi skal være best på alle sesonger, så er julen på mange måter virkelig vår sesong. Da er både omsetning og kundebestillinger på topp. I fiskedisken får vi inn både lutefisk, juletorsk og rakfisk. Hos oss finner du all den tradisjonelle julematen, som ribbe og pinnekjøtt. I fjor hadde vi over 20 sorter pinnekjøtt og regner med at vi vil ha noe av det samme i år også. Hovedmengden av ribben vi selger kommer fra Prima Jæren, men vi har også noen billigere varianter. Og som den eneste av de store kjedene får vi inn reinsdyrkjøtt fra Finnmark Rein. Det er viktig for oss å dekke alles behov og det vil også være mulig å bestille vegetarisk julemat som nøttestek.
Trenger noen gode råd om hvordan du for eksempel skal få sprø svor på ribben er det bare å spørre de bak disken. Fra midten av november vil dessuten Meny Røa ha besøk av en kokk i helgene som vil svare på spørsmål fra kundene og tilby inspirasjon og tips. Mange benytter også anledningen når de er innom til å handle julegaver. For hva er vel en mer perfekt julegave enn noe spiselig?

FAKTA: Meny Røa

 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Meny Røa
 

Følg IN magasinet på Facebook