Hjem » Oslo »  Mat til enhver anledning

Mat til enhver anledning

Undertegnede journalist har inngrodde fordommer mot restauranter i norske kjøpesentre. I andre land, som for eksempel i USA, er det vanlig at du finner aldeles strålende restauranter på den lokale «mall`en».

Slik er det så avgjort ikke i Norge. Jeg har gått mine mil i utallige sentre, og når magen romler, og jeg finner et sted med meny forventer jeg middelmådig halv-fabrikat, gjerne med mat varmet i mikroen slik at for eksempel en lasagne blir servert med lavaliknende overflatetemperatur, og halvfrossen kjerne.

Intet er mer morsomt enn å få gjort sine fordommer til skamme. Det er derfor med stor begeistring jeg kan melde at det ikke bare er én god restaurant i Byporten. Det er flere! I forhold til størrelsen på senteret er utvalget av spisesteder imponerende. Har du smått med tid har du velkjente Subway, BIT Union, SmoothieXchange, og Lett og Godt som serverer utmerket kebab og falaffel. For de med hang til asiatisk mat tilbyr Bambus Sushi en stor og variert meny av curryer, wok, kjøttretter, supper og sushi.

Har du shoppet deg sulten og har lyst på en fullverdig restaurantopplevelse har du flere gode alternativer. Hos Taza Taza serveres deilige indiske retter, salater, wraps og nystekte nanbrød i mange varianter fra en skikkelig tandooriovn. El Burro i plan 1 serverer skikkelig meksikansk street food. Her får du velsmakende burritos, tacos, quesadilla, burrito bowl og nachos. Porsjonene er romslige og smaker utpreget genuint.

Verdens største Egon Restaurant finner du faktisk i Byporten. Egon er muligens Norges mest vellykkede restaurant-konsept og har virkelig knekt koden om hvordan du får lokket nordmenn til å spise ute. Her serveres autentisk og folkelig mat som alle liker, og i motsetning til hva sære hipstere og misunnelige restauranteiere hevder; Egon lager sine egne sauser og dressinger, og har skyhøye krav til råvarer. Det finnes ingen grunn til å gå sulten fra et besøk i Byporten.

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook