Kok suppe på en spiker
Dagene blir lengre og lysere. Allikevel henger temaet «finanskrise» fortsatt over oss mange sier at vi fortsatt har en tøff tid foran oss. Slå to fluer i en smekk; spar penger og plei vennegjengen: inviter til hyggelig spleiselag.
S...
Les mer
Historisk vin i boks
Da den spanske vinprodusenten Torres bestemte seg for å tappe vin på flaske mente ekspertene at det kom til å ruinere selskapet. De tok feil. Nå 100 år senere står Torres klar med bestselgeren Coronas på papp.
I dag er familiesel...
Les mer
Lidenskap og vitenskap på bordet
Det blir stadig flere norske akevittelskere. Den feminine Fru Lysholm Aquavit er blant de mildere akevittene som treffer nye målgrupper. De siste ti årene har det totale akevittsalget økt med 50 prosent.
Flere urbane kvinner følger e...
Les mer
Harald fra Harstad på topp
Rema 1000 på Ankenes befester seg stadig som Narviks omsetningsmessig største matvarebutikk. Kjøpmann Harald Anthonsen tror det er et resultat av best be-liggenhet, lavest priser og flott betjening.
Knallhard jobbing er nok også ...
Les mer
Størst på boller i nord
Statoil Fagernes er størst på salg av boller i Nord-Norge. Flere tusen boller blir hver eneste måned fortært av sultne nordlendinger.
Vi har kunder som ens ærend kjører fra Bjerkvik for å kjøpe boller hos oss, forteller Ernst N...
Les mer
Smykket på hotellet
Vi ønsker ikke kalle oss eksklusiv. Ofte forbindes dette med noe som er veldig dyrt. Eleganse synes jeg passer bedre, smiler kjøkkensjef Martin Jønsson. Vi ønsker å være «smykket» på Quality Hotel Grand Royal. En gjest påpekte at d...
Allerede innenf...
Les mer
Vinetikette
Nyttår er anledningen der både vinkunnskap, takt og tone blir satt på prøve. Ofte i en salig miks av venner, kjente og ukjente, gjerne ispedd noen man vil gjøre ekstra godt inntrykk på. Da gjelder det å kjenne sin vinetikette, så man u...
Her er noen...
Les mer
Med sjefskokk Sonja Lee i Rottatouilles fotspor
Reis med barna til Paris i fotsporene til rotten Remy fra Disney filmen Rottatouille, og opplev verdensbyen fra en ny vinkel.
For første gang lanseres egne temareiser for barn i Norge, og første reise går til Paris. Sjefskokk på reisen ...
Les mer
Når en pepperkakebaker baker pepperkaker
Duften av pepperkaker som blander seg med julesanger. Små hender med kjevler i - og en diger deig midt på bordet. Kan det bli mer jul?
I Snippen barnehage er juleforberedelsene i full sving. Peppekakedeigen er bakt på forhånd, og ende...
Les mer
Julemat i norske hjem
Hvorfor spiser noen svineribbe eller pinnekjøtt på julaften, mens andre velger lutefisk eller kalkun?
Hva som spises i julen varierer geografisk og slektsmessig. I Trøndelag og på Østlandet er det tradisjon å spise svineribbe, mens de...
Les mer
Julens gyldne dråper
I do love this stuff! Under innspillingen av sin TV-serie om det skandinaviske kjøkken ble kokken Keith Floyd introdusert for regionens «nasjonaldrikk» akevitt. Det ble mange drammer. Det samme gjør det for feststemte nordmenn, ide...
Jo krafti...
Les mer
Varmedisken er tilbake
Varmdisken hos fiskehandler Sigbjørn Johansen er tilbake. Nå kan du nyte en bedre middag i lokalene i Torvhallen eller ta med deg varmmaten hjem. Enklere kan det ikke bli å få servert middagen!
Fiskehandler Sigbjørn Johansen har stå...
Les mer
Tre liter førjuls-vin
Christer Berens røde pappvin M dA er blitt mykere, saftigere og rikere enn da vi smakte den i mai. Det gjør at den passer bedre til førjulsmat.
Siden pappvin er ferskvare, ligger vinen på tank i Italia og tappes annenhver måned. ...
Les mer
Svenske Waynes Coffee har kommet til Norge
Skandinavias største kaffekjede, Waynes Coffee, åpnet dørene i Norge denne uken. Lykkes de i å vinne nordmenns hjerter kopp for kopp, slik de ønsker, kan Waynes bli å finne over hele Norge.
- Vi var tre venner som i 1994 savne...
Les mer
Delikatessen i dypet
Anarhichas lupus eller gråsteinbiten som vi kjenner den. Utseende som et fryktinngytende monster. Fra gammelt av ble den kalt for ufisk - i disse dager en av de beste delikatessene vi kan få fra havet.
Steinbiten har et hvitt kjøtt...
Les mer
Grand Marnier Trophy 2008
Når Grand Marnier arrangerte det fjerde Grand Marnier Trophy i Paris manglet det ikke noe. Mat og drikke i alle varianter, og cabaret med 3 retters gourmetmiddag for å toppe det hele. I sentrum av alt var noen av verdens beste bartende...
Med E...
Les mer