Hjem » Trondheim »  Luksus på hjul

Luksus på hjul

Ta med familien på Norgesferie, eller kanskje til sydligere strøk, og våkne til den utsikten du alltid har tenkt på. Med en bobil kan faktisk drømmene bli til virkelighet.

Det ringer i telefonen til Oskar Mikkelsen, daglig leder for Hymersenteret på Nardo. Bare på en kort samtale har det rukket å samle seg opp tre ubesvarte anrop fra interesserte kjøpere. Det er ingen tvil om at sommerens bobilsesong er i gang. Siden butikken åpnet 4. februar i år har salget gått over all forventning. De hadde satt som mål å selge 80 bobiler i året, og nå ligger de på over halvparten. Det har faktisk gått så bra at de har måttet ansette en ny selger. Og kanskje kan det ha noe å gjøre med at folk velger å bytte ut sol og varme, eller hytte kjøpet, med et hotellrom på hjul.

Sommer rush

Etter at sola kom frem har Mikkelsen og de andre selgerne merke det store trykket av nysgjerrige bobil kjøpere. 
– Det har vært litt tregt på grunn av kulda. Men det viser seg at så fort varmen kommer så dukker folket opp også. Så det har egentlig vært over all forventning, sier han. 
Det viser seg også at den yngre generasjonen begynner å ønske seg bobil, selv om det fremdeles er de litt eldre som kjøper, først og fremst. 
– 60 pluss generasjonen i hovedsak. Det er jo de som har mest tid til å bruke det også, sier Mikkelsen. 
Alder er en ting, fleksibilitet er en annen. Ønsker du nemlig å oppleve mer enn en plass i løpet av en periode er bobilen et godt valg. Selv de med campingvogn velger å bytte til noe større når de ønsker å se mer. 
– Med en bobil har du ei god hytte med valgfri tomt i hele Europa, sier Mikkelsen.
Selv vil Mikkelsen uten tvil anbefale bobilferie til alle. 
– Det har jeg testet mange ganger selv. Det er veldig fritt, du kan stoppe hvor du vil. Så jeg synes det er helt topp, sier han.
Mikkelsen sitter også igjen med et inntrykk av at mange med bobil vil oppleve Norge. Det er lettere å dra med en bil enn med en vogn og dermed flere som kjører nedover Europa med overnattinger i blant annet Tyskland, Frankrike og Spania.

Bare fordeler

Bare en brøkdel av de utvalgte bilene står i butikken og da er det godt å vite, om du plutselig skulle komme på at du kunne tenkt deg en bobil til ferien, så får du god hjelp. 
– Det handler om å hjelpe folk med å finne den løsningen og bilen de vil ha til den prisen de er villig til å bruke, forteller Mikkelsen. 
En annen god ting, for ferien sin del, er at bobilene i seg selv ikke er spesielt dyre i drift. Forsikringen ligger rundt samme pris som en vanlig personbil og dieselforbruket er lavt. Bobilforeningen har også presset gjennom å få personbiltakst i bomringene og tidligere måtte man sende bilen på Eu-kontroll hvert år, dette er nå borte. 
– Nå jobbes det fra EU med å få kjøre biler på 3,5 tonnsførerkort, legger Mikkelsen til.

Bilene

Mikkelsen fortsetter med å vise rundt i et lokale fylt med biler opp mot ni meter. De største er nok mer for de erfarne, som også titter innom når sommersesongen er over. Normalt er en bil egnet for fire personer, inneholder kjøkken, do, dusj og to store sengeplasser. Selv undertegnede er blitt fasinert av de enkle og gode løsningene som samtidig ser luksuriøse ut. Bilene fra butikken er kjøpt gjennom Hymer og produseres i Tyskland, og er som Mikkelsen sa det – selvfølgelig best. Du finner merker som Hymer, Mercedes og Bürstner. Prisene varierer fra 600.000 kr til 1,4 millioner. Jo dyrere jo mer ekstra kan du nyte på turen. Ønsker du også å holde deg på en plass over lengere tid vil Mikkelsen anbefale et yttertelt. De gamle er blitt byttet ut med et oppblåsbart uten stenger som veier nesten ingenting. 
– Et vanlig campingvogn telt veier fort 40-50 kg. Disse veier 18kg og det tar 4-5 minutter å sette opp, sier han.

FAKTA Hymersenteret

Adresse : Nardovegen 23
Telefon: 917 29 999
E-post: oskar@hymersenteret.no
Webside: www.hymersenteret.no
Åpningstider: Man-fre, verksted; 08.00-16.00
Man-fre, salg: 08.00-16.30
Lørdag: 10.00-14.00

Tekst & foto: Mia Innset Esbensen