Hjem » Oslo » Reiser & opplevelser »  Lübeck – Inspirerende reisemål

Lübeck – Inspirerende reisemål

En fantastisk marsipan, herlig arkitektur, julemarkeder og den mektigste av alle Hansabyene. Lübeck sitter langt oppe på kartet over inspirerende reisemål.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Med sin vennlige, avslappende atmosfære som tar imot deg med åpne armer og følger deg rundt i alle dine timer mens du er her. Lübeck er fremdeles mektig og da spesielt gjennom marsipanen som de har fått et, med god grunn, godt rykte for. Her er det atmosfære og gleder, god mat, flotte shoppemuligheter og arkitektoniske vidundre som garantert gir deg en herlig stemning uansett når på året du velger å avlegge et besøk.

UNESCOS World Herritage List

Mange av bygningene er av gammelgotisk arkitektur, og deler av byen står på UNESCOS World Herritage List, og med god grunn, og som en ekstra glede å vite at det blir bevart når man vandrer der nede på bakken og titter opp på de fantastiske bygningene.

Mange severdigheter

Men det er også mange andre severdigheter her, og det anbefales å besøke et, eller flere, av byens museer, som er fine steder å tilbringe tid i, når du vil gjøre noe annet enn å spise den gode maten på en av de mange gode restaurantene, drikke herlig kald øl på en av pubene eller kafeene, eller er ferdig med å spasere langs elven Trave. Dette er altså en by med mange gleder og et sted du garantert ønsker deg tilbake til.
Spesielt hvis du legger turen dit i november/desember, hvor byen inviterer til et av Europas flotteste julemarkeder, som suger deg inn i en eventyrlig verden av fantasifigurer, god mat og billige varer som lett finner veien til under juletreet.
Den beste måten å reise dit på er med Color- Line til Kiel – å videre herfra til Lübeck. Det kan være en fordel å ha med bilen, da man alltid handler mye før jul i Lübeck.

Tekst & foto: Bjørn Alvær