Hjem » Oslo »  Kvinner & klær i koronaens tid

Kvinner & klær i koronaens tid

Siden Tomm Fjellberg gikk i lære hos motehuset Per Spook i Paris, har det gått slag i slag. I dag driver Tomm og hans kone butikken Gaia. Og konseptet er fashion for kvalitetsbevisste kvinner. 

Dunkåpen med trykk som er inspirert av nordlyset! Fra japanske JMBY som lar seg inspirere av det norske lyset.

I supersentrale Øvre Slottsgate 5 ligger butikken og showrommet Gaia; Egen kaffebar i det ene hjørnet. Staselige lysekroner i taket. Og langs vegger og gulv finner du høstens klesnyheter som naturlige blikkfang. Plagg i deilige ullkvaliteter. Røffe skinnbukser. Og en masse andre fristelser for sesongen.

Glade jenter

– Vi henvender oss til voksne damer – eller, si heller til glade jenter - som er på jakt etter kvalitet. Kvalitet og komfort med litt «edge». Det er utgangspunktet, sier Tomm Fjellberg med et smil. 

Læretid i Paris

Tomm startet sin karriere i klesbransjen på en tysk høyskole, hvor han ble utdannet designer. Deretter jobbet nordmannen i Paris. Hos motehuset Per Spook. 
– Jeg hadde læretiden min der. Det høres veldig glamorøst ut, men jeg hadde ikke noe med ham privat å gjøre. Jeg hadde det FANTASTISK, selv om det var mye jobbing, fortsetter Tomm.

15 år med Gaia


Etter tiden i Paris har Tomm drevet flere klesbutikker rundt om i Oslo, og i de siste 15 årene har han og Tina Fjellberg, kone – og partner i Fashion Partners, drevet Gaia. Gaia er i dag både en fysisk butikk og en nettbutikk (Gaiashop.no). Butikken fører blant annet mange produkter fra Marc Cain, og tilbyr alt fra klær til sko og tilbehør. En annen stor leverandør, er Cambio; 
– Fashion Partners har agentur på merket, og Gaia er flaggskipet for Cambio i Norge. Jeg går inn i kolleksjonene og er med på å utvikle spesielle Cambio- modeller for kvinner i Norden, sier Tomm.

«Korona-tillegg»

Og med de spesielle tidene som har dominert det siste halvåret, kan det gjøre seg med noen justeringer og tilpasninger; 
– Vi merker at de fleste har lagt på seg i koronatiden. Det går med litt god mat og vin. Det er bare en realitet. Så vi har laget noen buksemodeller som har litt større volum. «Korona-tillegget» kaller vi det. 

Små og store størrelser

Men uavhengig av korona, satser Gaia på å alltid kunne tilby kunder et godt spekter med størrelser. Opp til størrelse 46. Men også helt ned i størrelse 32. Ytterstørrelsene. 
– Vi er veldig bevisste på disse størrelsene når vi foretar innkjøpene våre, og har opparbeidet oss en trofast gruppe som ikke finner de ytterstørrelsene andre steder. Likevel er det ikke alltid vi tar inn alle størrelsene. Vi må se an hva som er salgbart, sier Tomm. 

Nordlys

Gaia skal også være en butikk med klær og tilbehør som man ikke finner overalt. En nisjebutikk. At klesbransjen består av stadige nyheter, er noe Tomm finner inspirerende. Han holder frem en dunkåpe. Den er lang, sort i bunnen, og med et trykk som gir tydelige assosiasjoner; 
– Se her på denne nye dunkåpen. Det trykket er faktisk inspirert av nordlyset! Dette er en japansk produsent, JMBY, som lar seg inspirere av det norske lyset. Så det synes vi er morsomt. Den har ikke vært vist før i Norge, så vi er spente på responsen, sier Tomm. 

Jakkene fra Beaumount har flotte farger, og som gir huden din en fin glød.

2 i 1

Eksempler på andre nyheter, er ullkåpen med vest og hette fra det hollandske merket Beaumount. Den er en 2-i-1 kåpe, og fås i sort eller tomatrød. Vendbare kåper i fakeskinn kan også være smarte løsninger. Uttrykket blir forskjellig. Litt pen og pyntet - eller mer rufsete og «crazy»? Det er opp til deg. 
– Også har vi dunjakker som er vannavstøtende. Når du er ute og går tur og det plutselig kommer nedbør, så bare snur du dunjakken. Da får du dunet inn, og som varmer mot kroppen – også får du vannavstøtingen ytterst. Veldig bra for norske forhold, sier Tomm. 
Dunvester er også populært. Og de kan gjerne være lange. Også kommer vi ikke utenom de lette dunjakkene. Jakkene som godt kan brukes året rundt i Norge. Tomm peker på et pent knippe utstilte jakker i vinduene; 
– Disse herlige jakkene fra Beaumount. De har flotte farger, og som gir huden din en fin glød. Ikke er de dyre heller, tipser Tomm. 

FAKTA: Gaia & Gaiashop.no

• Adresse: Øvre Slottsgate 5, 0157 Oslo
• Nettbutikk: gaiashop.no
• Facebook: facebook.com/GaiaShopOslo
• Instagram: instagram.com/gaiashoposlo
• Tlf: 475 01 510
• E-postadresse: post@gaiashop.no
• Åpningstider: Mandag - fredag 10:00 - 17:30 & lørdag 11:00 - 16:00

Tekst & foto: Trine Texnæs
 

Følg IN magasinet på Facebook