Hjem » Oslo »  Kunst og inspirasjon i ARTMIA concept room Bygdøy Allé

Kunst og inspirasjon i ARTMIA concept room Bygdøy Allé

Det er enkelte steder man kommer inn hvor man nesten kjenner kreativiteten sitte i veggene. Konseptrommet til billedkunstner Mia Gjerdrum Helgesen, ARTMIA concept room i Bygdøy Allé, er et sånt sted. Det skal godt gjøres å ikke få ny inspirasjon til både hjemmet og garderoben etter et besøk her!

For kunstinteresserte er nok Mia Gjerdrum Helgesen allerede et kjent navn. Hun er en etablert billedkunstner fra Asker som har hatt en rekke utstillinger både i Norge og i utlandet. Aller mest kjent er hun nok for sine fantastiske malerier i akryl, men etter et besøk i Bygdøy Allé 57 blir det raskt klart at Mia er en multikunstner som behersker en rekke medier.
Konseptrommet bærer navnet ARTMIA og danner en flott ramme rundt kunsten. Her kan du både oppleve malerier og grafikk, prøve kleskolleksjonen og ikke minst slå av en prat med kunstneren selv. Det er også kort vei til galleriene som representerer Mia, Galleri FineArt på Tjuvholmen og Galleri A i Vibes gt, hvor du får kjøpt kunsten hennes.

Faste åpningstider etter jul

Det er få ting som gjør et hjem mer personlig enn kunst og ARTMIA har en perfekt beliggenhet midt i mekkaet av interiørbutikker på Frogner. Dermed kan du turen innom etter at du har funnet deg nye stuemøbler eller bestilt det nye kjøkkenet. 
– Jeg åpnet her i mars i fjor og det er et hyggelig nærmiljø her på Frogner. Atelieret mitt ligger på Hvalstad i Asker men jeg ønsket i tillegg et sted som er lett tilgjengelig for kundene. Her får jeg dessuten vist meg litt frem i bybildet. Hit kommer det kunder både for å se på kunsten og for å prøve kleskolleksjonen jeg laget i samarbeid med Tina Steffenak Hermansen TSH og det virker som de synes det er hyggelig å kunne ta turen innom.
Etter jul blir det endelig faste åpningstider i Oslo og Mia ønsker kundene velkommen flere ganger i uken. Med separatutstillinger å male til, konseptrommet og tre barn er det mye å gjøre. Det er stor etterspørsel etter både klær og bilder, og nå har jeg også planer om å jobbe litt med skulptur fremover. Og da blir det ikke nok timer igjen, sier hun med et smil. 
– Det er viktig for meg at alt jeg lager har høy kvalitet. Med en egen daglig leder så får Bygdøy Allé lov å fortsette, mens jeg kan være her litt av og til.
 Travle Bygdøy Allé er unektelig en stor kontrast til atelieret i Asker hvor hun står alene og maler. 
– Det er en god kontrast. Når jeg er i atelieret ønsker jeg å være i fred og ro, samtidig er det kjempeviktig for meg å møte kundene mine. Det gir meg så mye å høre hva de opplever i bildene som jeg tar med meg til neste prosjekt. Jeg maler jo abstrakte bilder med lag på lag, noe som gjør at opplevelsen av bildene ofte endrer seg over tid når man oppdager nye ting. Da er det ekstra stort å høre hvilket utbytte og opplevelse andre har av bildet. 

Vakker kleskolleksjon

Hos ARTMIA finner du også kolleksjonen Mia laget i samarbeid med den kjente designeren Tina Steffenak Hermansen. 
– Det er utrolig gøy å samarbeide med Tina og hun er en kjempeflink dame. Hun har sitt eget lille motehus rett rundt hjørnet her noe som gjør det enkelt å sende kunder dit som ønsker at hun skal sy klær av ett av mine stoffer. I fjor hadde vi et stort prosjekt sammen under navnet TSH/ARTMIA med mine mønster på silkestoff som hun designet en sommerkolleksjon av. Det var utrolig spennende og vi hadde visning i Parkveien til veldig bra respons. Vi fortsetter å få bestillinger og jeg lager hele tiden nye mønstre. Det å ha en samarbeidspartner utvider dessuten yrket mitt litt mer. Kunstneryrket kan jo ofte være litt ensomt. Samtidig er det spennende å bruke kunsten sin på flere måter.
 2016 er et travelt år for Mia. I vår hadde hun to store separatutstillinger i Ålesund Kunstforening og Bærum Kunstforening. I september deltok hun på Kunst rett vest hvor 70 kunstnere stilte ut i hvert sitt rom i en nedlagt bygning på gamle Dikemark Sykehus. 
– Jeg har jobbet mye med Kunst rett vest prosjektet. Dette er første gang jeg har gjort et prosjektrom med en installasjon. Prosjektet handler om udefinert eksistens. Samfunnspress og ulike krav tilslører individet i oss, noe som gjør at eksistensen blir veldig udefinerbar. Særlig i forbindelse med psykisk helse.
I oktober er det utstilling på Måløy i samarbeid med Galleri A og i november er det stor utstilling på flotte Hydrogenfabrikken i Fredrikstad sammen med Knudsen og Romberg. 
– Det blir tre damer på ett brett så det gleder jeg meg til. I tillegg har jeg planer om å begynne å jobbe med skulptur og reise til Italia. Det er noe jeg har drømt om lenge. Samtidig skal jeg lage litt mer grafikk i tiden fremover. Jeg elsker litografi og synes den gamle håndverksprosessen er fantastisk. Man vet aldri hvordan resultatet blir noe som gjør det deilig uforutsigbart!
Du kan finne ut mer om ARTMIA concept room ve å besøke dem i Bygdøy Allé eller på nettsiden deres www.artmia.no.

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook