Hjem » Asker&Bærum »  Kortreiste delikatesser

Kortreiste delikatesser

Sentralt plassert midt i hjertet av Bærums Verk ligger Smelters Mathus. Med kortreiste, økologiske matvarer og et interiør som minner mest om en gammel landhandel er den hyggelige butikken et skattekammer for alle matelskere!

Det er litt over tre år siden Smelters Mathus åpnet dørene og på den tiden har de rukket å bli et anerkjent navn blant matinteresserte i Bærum. Her finner du nemlig det lille ekstra som du ikke finner i alle andre butikker.
– Vi har en økologisk profil og ønsker å bruke lokale produsenter. Det er også viktig for oss å tilby noe som ikke alle andre har. Det hele startet med kjøtt og det er fremdeles grunnpilaren i det vi driver med. Vi har egne storfe som beiter på jordene her i Bærums Verk om sommeren og er i et fjøs i Hakadal om vinteren. De er fôret på gress og blir slaktet først når de har spist seg store nok. Vi har også et eget jaktlag i Nordmarka som jakter elg. Vi tar inn hele dyr slik at vi får utnyttet hele dyret og vi driver også med langtidsmodning av kjøtt, forteller daglig leder Joe Stian Eng og Eva Jøhl. 
Mens Joe Stian er tidligere kokk er Eva utdannet butikkslakter. Her er det nemlig fagfolk som driver og jobber i butikken, noe som både sørger for kvaliteten og at kundene får gode råd om hvordan middagen kan tilberedes.

Norsk spekemat og oster

Ved siden av kjøttdisken har Smelters Mathus også ferskvaredisker fulle av fristende spekemat og oster. 
– Vi har utrolig god salami både i single packs og i løst vekt. Det er en del italiensk som parma og bestselgeren trøffelsalami, men de fleste er fra Norge. Blant annet har vi en krydret salami, «Slegge», som er spesielt utviklet for norske smaksløker og som vi virkelig anbefaler folk å prøve.

Med et bredt utvalg norske oster er ostedisken nærmest en drøm for osteelskere. 
– Norge er verdens beste land på ost i øyeblikket, for eksempel var det en norsk ost som vant VM i Ost i november. Stadig flere får øynene opp for norske oster, særlig er blåmuggostene som den berømte «Kraftkar» veldig populære. Akkurat nå er det dessuten sesong for geitost, i tillegg har vi norsk camembert og brie.

Smelters Mathus kan dessuten friste med en rekke andre delikatesser, som frukt og grønnsaker avhengig av årstiden. Da IN magasinet var på besøk var det nettopp kommet inn ferske asparges fra Hvasser som regnes for å være den mest eksklusive aspargesen i Norge. I tillegg produserer de sitt eget brød med butikkens logo og ikke minst sitt eget øl, Smelters Lyst Gårdsøl. 
– Vi har også masse gode sauser som vår egen pastasaus laget i Italia. Og müslien og syltetøyet laget av Markajentene, tre damer fra Sørkedal, er veldig populære. Den Gyldne Bønne lager dessuten egen kaffe for oss i både lys og mørk variant. Og er man på utkikk etter noe spesielt kjøtt eller oster så kan vi bestille det meste, avslutter Joe Stian og Eva og ønsker alle velkommen innom Smelters Mathus for en hyggelig matprat!

FAKTA: Smelters Mathus

• Adresse: Verksgata 10, 1353 Bærums Verk
• Web: smelters.no
• Instagram: instagram.com/smeltersmathus
• Facbook: facebook.com/smeltersmathus
• Telefonnummer: 67 13 24 19

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook