Hjem » Asker&Bærum »  Kompetanse og erfaring gir trygghet

Kompetanse og erfaring gir trygghet

Det er få områder hvor det er så viktig å velge riktig klinikk og ikke minst kirurg som ved kosmetisk kirurgi. Innehaver av Sandvikaklinikken, dr. Bjørn Hokland, er en av landets ledende plastikkirurger og har lang erfaring innen faget. Klinikken har et bredt tilbud innen plastikkirurgi og fokuset er alltid på det beste resultatet for pasienten!

I det siste har det vært en del fokus på plastikkirurgi i media. Her hører vi ofte om de mest ekstreme eksemplene, enten det er noe som har gått galt eller det omhandler de som legger seg under kniven igjen og igjen. Men de aller fleste som velger plastikkirurgi er helt alminnelige mennesker som lar seg operere en gang og er fornøyde med det. Mange har et problemområde de har tenkt mye på og som kanskje virker ødeleggende for selvbildet. Faktisk viser vitenskapelige undersøkelser at mange opplever økt livskvalitet etter en kosmetisk operasjon.
– Privat plastikkirurgisk virksomhet er ofte i fokus både på godt og vondt. Mange mener at når man gjør et kosmetisk inngrep så er det starten på en langvarig behandling hvor man stadig finner ting man ikke er fornøyd med. Men for de fleste er ikke dette tilfellet. For oss er det viktig at en operasjon er noe man har tenkt på over lengre tid og ikke en impuls. Det har blitt publisert flere vitenskapelige studier som viser at hvis inngrepet er gjennomtenkt så er man fornøyd med å ha gjennomført det i flere år etter operasjonen, forteller Dr. Bjørn Hokland, spesialist i plastikk- og generell kirurgi og innehaver av Sandvikaklinikken. 
Han understreker at det er viktig at en eventuell operasjon er noe pasienten gjør for seg selv og ikke for å søke anerkjennelse hos andre.

Velg en kirurg du har tillit til

De siste årene har aksepten for plastikkirurgi økt. Dette har også ført til et stadig voksende tilbud fra klinikker i både inn- og utland. Dessverre er det ikke alle som har den nødvendige erfaringen og kompetansen. Bjørn anbefaler at man undersøker både klinikken og kirurgens bakgrunn på forhånd. Les på nett, hør med andre og oppsøk gjerne flere klinikker. Og kanskje viktigst av alt, prat med kirurgen og velg den du får tillit til. Hos Sandvikaklinikken får man alltid en uforpliktende konsultasjon. 
– Det er viktig at man velger en klinikk som har kompetanse til å behandle mennesker på en god og individuell måte, og kompetansen til gjøre kirurgi på en førsteklasses måte.
Bjørn kan skilte med lang og bred erfaring i faget, blant annet har han vært avdelingssjef for avdelingen for plastisk kirurgi ved Rikshospitalet. 
– Det vi leverer her ved vår virksomhet skal ikke stå tilbake for noe i landet. Vi legger dessuten stor vekt på pasientsikkerhet, alt utstyret er nytt og vi har erfarent personell. I motsetning til flere andre klinikker har vi for eksempel anestesilege tilstede under hele operasjonen. Vi opererer dessuten de fleste problemstillinger. Selv mindre operasjoner er ofte svært viktige for pasientene, sier han.

Nytt og moderne utstyr

Sandvikaklinikken holder til et lite steinkast fra Sandvika Storsenter, like ved Løkke bro. Lokalene er nyoppusset og innbydende, med topp moderne utstyr. Klinikken har et bredt tilbud med alt fra fjerning av føflekker og injeksjonsbehandlinger til fettsuging, ansiktskirurgi og brystoperasjoner. 
– Ansiktsplastikk som nedre og øvre øyelokk og neseplastikk gjør vi mye av. I tillegg er det en god del bukplastikk og fettsuging av ulike deler av kroppen. Som de fleste andre plastikkirurger gjør vi også mye brystoperasjoner. Før en brystoperasjon får pasientene være med på utvelgelsen av silikonimplantatene, blant annet gjennom å se en datasimulering i 3D. Jeg bruker utelukkende implantater fra leverandører som er godt kvalitetssikret, har vært på markedet i lang tid og som er godkjente for bruk både i USA og EU.
Bjørn er også tilknyttet Norsk Pasientskadeerstatning som sakkyndig. 
– Den erfaringen jeg har fått som sakkyndig hos NPE har vært en nyttig erfaring for virksomheten her ved klinikken og klinikken har aldri hatt saker meldt inn til NPE. Det er svært viktig å informere pasientene på forhånd om både fordeler og ulemper, blant annet om faren for infeksjon. Vi gjør det vi kan for å unngå det og har heldigvis aldri hatt pasienter med infeksjon her. Klinikken er ikke av de største, men vi legger stor vekt på personlig oppfølging, førsteklasses kirurgisk kvalitet og etter en operasjon er vi tilgjengelige 24/7!

FAKTA: Sandvikaklinikken

• Sandvikaklinikken ligger rett ved Løkke bro («Monet-broen»), 6 min. gangdistanse fra Sandvika bussterminal, 9 min. fra togstasjonen og 4 min fra Sandvika Storsenter (jernbaneundergang).
• Adresse: Elias Smiths vei 10, 1337 Sandvika
• Telefon: 67 54 00 01
• E-post: post@sandvikaklinikken.no
• Webside: www.sandvikaklinikken.no
• Facebook: www.facebook.com/sandvikaklinikken

Tekst & foto: Mona Gullstein