Hjem » Asker&Bærum »  Klassiker i Leangbukta med gryende storform

Klassiker i Leangbukta med gryende storform

Da Riviera Restaurant i Leangbukta åpnet dørene i mai med nye eiere til rors, hadde jeg gledet meg i ukesvis til å besøke en av mine absolutte sommerfavoritter.

1: Den skal tidlig krøkes som god gourmet skal bli. Far og sønn med følge var fulle av lovord om både fiskesuppe og stracciatella. | 2: Innovativt og velsmakende. Sjømaten på Riviera holder høy klasse.
1: Den skal tidlig krøkes som god gourmet skal bli. Far og sønn med følge var fulle av lovord om både fiskesuppe og stracciatella. | 2: Innovativt og velsmakende. Sjømaten på Riviera holder høy klasse.

Med egne båtplasser til sultne båtfolk, og en beliggenhet på bryggekanten i Leangbukta, banket mitt gourmethjerte ekstra hardt, da jeg endelig satte meg ned på Rivieras restaurant-flåte og åpnet menyen. Selv om det av naturlige årsaker var lenge siden forrige besøk hadde vi ganske høye forventninger. Den nye innehaveren, Martins Treimanis er nemlig en ringrev i bransjen som de siste årene har drevet La Trattoria i Lierskogen, som har opparbeidet seg en velfortjent status som en av de beste italienske restaurantene i mils omkrets.

Fiskesuppe

En klassiker hos Riviera har vært den kremede fiskesuppen. Knapt noen rett fyller meg med slik sommerlig glede som en velkomponert fiskesuppe. Derfor er det da også en stor glede å melde at årets fiskesuppe holder tidligere års utsøkte standard. Suppen er basert på en aldeles nydelig hjemmelaget fiskekraft, og inneholder romslige mengder laks, kveite, reker, scampi og blåskjell. Det er også en glede at å registrere at kokken ikke knusler med hvitvinen. Uten riktig vin/fløte-balanse har jeg litt for ofte opplevd at det som var ment å være en kremet fiskesuppe ender opp som en slags tykk fløtesaus! Min borddame Lene var også i klassiker-modus valgte og bestilte dampede blåskjell i hvitvinssaus.

I løpet av sommeren åpner cocktailbaren på husets takterasse. Riviera lover nydelige drinker og herlig utsikt.
I løpet av sommeren åpner cocktailbaren på husets takterasse. Riviera lover nydelige drinker og herlig utsikt.

Gode blåskjell

Lene var fortsatt posttraumatisk etter en uheldig blåskjell-episode hos en lokal restaurant vi slett ikke skal nevne navnet på. Der var blåskjellene så små at de var mer å regne som blåskjell-larver, og kraften så smaksløs at vi begge trodde vi brått hadde dratt på oss en smaksløslammende Covid. Den innledende skepsisen var totalt ubegrunnet da disse skjellene hadde fått lov å vokse seg store og feite. I tillegg lå de og duppet i en aldeles utmerket saus, komplementert med akkurat passe mengder løk og stangselleri. Sommelieren insisterte på en Chardonnay Réserve 2016 til begge rettene, noe som viste seg å være et lykkelig valg.
Som en helhetsopplevelse var dette så bra at Riviera også i år bør tiltrekke seg gjester fra fjern og nær, enten de ankommer med båt eller bil. Med utsikt over bukten, utsøkt mat og en herlig uteservering danner Riviera en perfekt ramme rundt måltidet.

Ytrefilet av okse fra Greater Omaha – Kjøtt i verdensklasse.
Ytrefilet av okse fra Greater Omaha – Kjøtt i verdensklasse.

For grillentusiaster er det verdt å nevne at Riviera har funnet plass til en skikkelig Josper grill; en lukket kullfyrt grillovn fra Spania som kan oppnå en langt høyere temperatur enn de fleste andre griller. Resultatet er en saftighet i kjøttet som er helt fantastisk. Martins kunne fortelle oss at han ikke bare kommer til å steke kjøtt i denne ovnen, men også lekkerbiskener som kveite, blekksprut og sjøtunge.
Viser frem til neste besøk!

Fakta: Riviera Restaurant

  • Hos Riviera restaurant i Leangbukta vil du finne noe for enhver anledning, enten du ønsker en god lunsj, middag, en kopp kaffe eller ha en hyggelig kveld med venner og noe godt i glasset. Her møter du en vennlig og serviceinnstilt stab med lokal tilhørighet som sørger for at du får en hyggelig opplevelse. De tilbyr et godt utvalg av både kjøtt, fisk, småretter, lunsjretter og innehar alle rettigheter.
  • Adresse: Leangbukta 52, 1392 VETTRE
  • Epost: post@rivierarestaurant.no
  • Tlf 66 90 20 00
  • Web: rivierarestaurant.no
  • Facebook.com/Rivieraleangbukta
  • Instagram.com/rivieraleangbukta
  • Gratis parkering til både båt og bil.

Tekst & foto: Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook