Hjem » Trondheim »  Kinesisk elbilgigant suser inn på Trøndelags veier

Kinesisk elbilgigant suser inn på Trøndelags veier

Den er romslig, har sju seter, lang rekkevidde, en overkommelig pris og leveres toppspekket med utstyr. Den nye el-SUVen BYD Tang forventes å gjøre stor suksess på det norske bilmarkedet.

BYD Tang er 4,87 meter lang og klassifiseres som en stor SUV. Bilen leveres med firehjulstrekk og sju seter, og har et bagasjerom på 655 liter.

Den nye helelektriske SUVen er den første personbilen fra den kinesiske bilprodusenten BYD som er lansert i Norge. Da de første 100 bilene rullet inn i landet i midten av august, var representanter fra både BYD og importør i Norge RSA tilstede for å markere startskuddet for det kinesiske merkets norgesoffensiv.

Du finner nye BYD Tang hos RSA Bil som holder til i Vestre Rosten 71, 7072 Heimdal.

– Som skapt for Norge

Til sammen forventer RSA-konsernet å ta inn 1.500 biler i løpet av året. Så langt er det forhåndsolgt 600 biler. Det er gode tall totalt sett, mener daglig leder ved RSA Bil i Trondheim Christer Brandvik.
– Det er en bil som er som skapt for Norge. Den har god plass, god kjørelengde og er en godt utstyrt bil til en overkommelig pris. Dette gjør at den treffer markedet godt, sier Brandvik. 
BYD Tang kommer med sju seter som standard, med mulighet til å felle ned de to bakerste setene, den har firehjulstrekk og et tilhengerfeste med hengervekt på 1500 kg. Bilen har en rekkevidde fra 400 til 528 km, basert på WLTP-syklusene combined og city/urban. Med andre ord: en bil for både de korte og lengre turene, med plass til hele storfamilien.

Toppspekket med utstyr

Brandvik peker på at du her får mye bil for pengene. Til en pris på 599 000 kroner kommer BYD Tang toppspekket med høyteknologisk utstyr som ivaretar både sikkerheten og komforten. 360 graders parkeringskamera, blindsonevarsling, filskiftevarsling, kollisjonsvarsling, automatisk nødbrems, parkeringssensorer både foran og bak, og adaptiv cruise-kontroll. Den har elektriske justerbare forseter som er ventilerte og oppvarmede, med minnefunksjon, et stort panoramaglasstak som slipper inn mye naturlig lys i kupeen, og LED-belysning som kan justeres i 31 ulike fargetoner.

I midten av august kom endelig BYD Tang til forhandleren RSA Bil i Trondheim.

Blade-batteri

For deg som er opptatt av ytelser kan det være verdt å nevne at bilen er utstyrt med BYD sin nye Blade Battery-teknologi, som ble lansert tidligere i år. På grunn av strukturen i batteriet økes plassutnyttelsen av batteripakken med over 50 prosent, sammenlignet med konvensjonelle litium-jernfosfat-batterier. Dette gir lavere vekt og lengre rekkevidde. Den spreke SUVen gjør fra 0 til 100 km/t på 4,6 sekunder

Nytt i Norge

– Det er en fantastisk bil! Den er stille og behagelig å kjøre, og vi har fått veldig god respons fra kunder som har prøvekjørt den, forteller Brandvik, som mener markedet for el-SUVer i denne størrelsen er stort. Bilene selges fortløpende fra forhandleren utover høsten, og vil du prøvekjøre bilen har RSA Bil et eget bookingsystem for dette. Brandvik råder deg til å være kjapp på avtrekkeren dersom du vil ha Tang levert i løpet av året.
Enda er BYD et ukjent merke for nordmenn flest, og lanseringen av Tang betegnes som startskuddet på produsentens inntreden på det europeiske personbilmarkedet. Merket er allerede til stede på det norske markedet med sine elektriske busser.

FAKTA: RSA Bil

  • RSA Bil er en av Norges største bilforhandlere med 11 forretninger over hele landet, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. RSA Bil forhandler nye biler av merkene Suzuki, Isuzu, Maxus, BYD, Fiat person- og varebiler, Alfa Romeo og Jeep. RSA Bil er godkjent MECA-verksted, og utfører service på alle bilmerker, samt bobiler.
  • RSA Bil i Trondheim holder til på: Vestre Rosten 71, 7072 Heimdal
  • Tlf: 72 88 20 00
  • Hjemmeside: rsabil.no/forhandlere/trondheim
  • Facebook.com/RSABILTrondheim
  • Instagram.com/rsabil.trondheim

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Byd.no

Følg IN magasinet på Facebook