Hjem » Oslo »  #kidspaintcorona

#kidspaintcorona

Utstillingen; #kidspaintcorona - Barn og unge verden rundt tegner Korona.

Det Internasjonale Barnekunstmuseet på Frøen i Oslo presenterer over 200 #kidspaintcorona bidrag som både inneholder originaler og en serie digitale prints. I tillegg vises over 1300 digitale #kidspaintcorona verk via museets nett-galleri (childrensart.com). Covid-19-pandemien rammet hele verden, og mens forskere, politikere, økonomer og andre fagfolk prøver å bekjempe viruset og dets konsekvenser, retter Barnekunstmuseet i Oslo fokus mot å inkludere barn og unges meninger og ytringer rundt COVID-19 epidemien som påvirker og preger absolutt alle i denne spesielle tiden vi lever i.

Kunstkampanjen kidspaintcorona

Perioden april-juni 2020 inviterte museet sammen med den tyske ukeavisen DIE ZEIT barn og unge verden over til å uttrykke seg gjennom kunsten om hvordan de opplever sine daglige rutiner plutselig bli endret. Barn og unge verden rundt har visualisert de mange daglige forandringer i samfunnet, samt også håp og usikkerhet og gleder når livet kommer tilbake til normalen. Selv om de fleste smittede blir friske bekrefter #kidspaintcorona -bidragene at barn og unge har mye på hjertet og at de følger nøye med på samfunnets nyhetshendelser verden rundt.

Resultatet

Denne internasjonale barnekunst-bevegelsen #kidspaintcorona har resultert i en historisk dokumentasjon som allmenheten kan oppleve og lære av! Over 5500 innkomne bidrag ble innsendt ukesavisen DIE ZEIT, og et utvalg på over 1300 ble lastet opp via museets nettsted og galleri-portal, inkl. andre ulike sosiale medier-kanaler. 

Internasjonale mediapartnere

Partnere som aktivt delte informasjonen og bidro til internasjonal deltagelse var bla. The Washington Post, det britiske barne-magasinet «Anorak», avisen «The Straits Times» i Singapore og barne-avisen «Joca» i Brasil.

FAKTA: #kidspaintcorona

• Adresse: Det Internasjonale Barnekunstmuseet, Lille Frøens vei 4,l 0371 Oslo
• Adkomst: T-bane nr 1, linje, Frøen stasjon. Ca. 10 min. gange fra Majorstuen.
• ÅPNINGSTIDER fra 15.9.20: Tirs/ons/tor kl. 09.30.-14.00 + lør/søn kl. 11-16. (Man/fred stengt)

 

 

Følg IN magasinet på Facebook