Hjem » Trondheim »  Kickstarter sommeren med Martnan

Kickstarter sommeren med Martnan

Opp mot hundre tusen besøkende er ventet til årets Martnan, som går av stabelen 25. – 27. juni.

Du finner martnansbodene i Munkegata, Nordre og Kongens gate. I tillegg vil det foregå arrangement rundt Vår Frue Kirke og i Parkgården.

Det tradisjonsrike markedet i Midtbyen er for mange et sikkert tegn på at sommeren er i gang. Skoleferien har startet, turistene har begynt å ankomme byen, og det myldrer av folkeliv i bygatene.

100 utstillere

På årets Martnan finner du 100 ulike utstillere fordelt på 170 standplasser. Her kan du shoppe bijouteri og duppedingser, kunst- og håndverksprodukter, mat og drikke, klær, sko og smykker, kjøkkenutstyr og jernvare og produkter til hus, hytte og fritid. Et mangfold av varer som gir deg den ekte martnasfølelsen! Populære Bondens marked, som byr på gode lokale matopplevelser, førsteklasses råvarer og hyggelig stemning, kommer også til Martnan.

Kulturprogram og familieaktiviteter

Det er Midtbyen Management som arrangerer Martnan. Daglig leder Kirsten Schultz lover tre feststemte dager med handel, kulturopplevelser og yrende folkeliv. Hun minner om at Martnan består av mye mer enn bare handel.
– Martnan er et tredagers marked med kulturprogram og barneaktiviteter, midt i hjertet av byen. Det vil bli satt opp en sommerscene ved Vår Frue Kirke, med et eget konsertprogram. Det blir aktiviteter for barna, med piknikområde og leker i Tordenskjoldsparken og tilbud om hesteridning. For første gang er Skandia Cup deltager med fotballaktiviteter i Nordre gate. Og vi kommer til å bruke området bak Vår Frue kirke rundt Parkgården til brukt- og sykkelauksjon, sier Schultz.

Nye Torvet

Hun forteller at Martnan er en populær happening, både blant utstillerne og handelsstanden i Midtbyen. 
– Det er et kjempepopulært arrangement som kickstarter sommerferien. Handelsstanden og restaurantene ønsker seg arrangement i byen fordi det trekker folk lokalt og regionalt, og gir et hyggelig bybilde, sier Schultz. 
Siden Torvet fortsatt er under rehabilitering, blir årets Martnan arrangert i Kongens gate, Munkegata og deler av Nordre gate. Neste år flyttes Martnan tilbake til Torvet, som etter planen skal stå ferdig til sommeren 2020.
Vil du vite mer om martnan, sjekk ut: martnan.no.