Hjem » Trondheim »  It’s new, but it’s not

It’s new, but it’s not

Den klassiske PH 5, designet av Poul Henningsen, ble laget i 1958 og anerkjent over hele verden, og lanseres nå i stilige nye fargekombinasjoner. PH 5 er designet av den danske lysmesteren Poul Henningsen for å tåle tidens tann, og introduserer ikonet både i harmonisk delikate skjermer og pastellfargekombinasjoner høsten 2022. 

PH 5 er designet for å forme lys, og retter mesteparten av lyset nedover, samtidig som den avgir en lateral glød. Den lyser dermed opp seg selv og skaper en behagelig stemning, samtidig som den er 100 % blendefri. Og det er nettopp dette som gjør PH 5 så utrolig avansert. Den perfekte pendelen å ha over spisebordet.

De nyeste interiørtrendene gir rom for ro og glede for å gjøre oss lettere til sinns. Det er derfor med glede Louis Poulsen kan presentere PH 5 i fire tiltalende nye farger og fargekombinasjoner som alle passer veldig bra sammen med den bestselgende PH 5 i monokrom hvit, for en lett og luftig innredning. Skjem deg selv bort og la en bølge av letthet bli en del av innredningen din med de to PH 5 pastellfargekombinasjonene i østersgrå/blå/rosa eller blå/rosa/fersken. Eller hold det enkelt med de monokrome variantene blekrosa, østersgrå eller hvit.
Selv om fargetonene er nye, skriver Poul Henningsens bestselger med fem skjermer seg tilbake til 1958, da den danske arkitekten utviklet PH 5 som en oppfølger til hans berømte flerskjermsdesign fra 1920-tallet, basert på hans spesielle System PH som består av hundrevis av design. PH 5 var like elsket for over 60 år siden som den er i dag, og det er ganske sikkert at den som arver en PH 5, også vil sette pris på formen, funksjonen og fargene. PH 5 både ser fantastisk ut og gir god belysning, enten alene eller på rad med to eller flere. Den er et enestående eksempel på det som har vært et sentralt designprinsipp og en stolt tradisjon hos Louis Poulsen siden 1920-tallet: Å designe lamper som varer.

Louis Poulsen

Den danske belysningsprodusenten Louis Poulsen, grunnlagt i 1874, skaper produkter som omfavner dualitet i design og lys. Hver detalj i designen har et formål. Hver design starter og slutter med lys. Louis Poulsen tilbyr en rekke belysningsprodukter rettet mot både bedrifts- og privatmarkedet, med belysning og løsninger for bruk både innendørs og utendørs. I tett samarbeid med designere, arkitekter og andre talenter som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Vilhelm Lauritzen, Øivind Slaatto, Olafur Eliasson, Oki Sato og Anne Boysen har Louis Poulsen etablert seg som en av de viktigste globale leverandørene av arkitektonisk og dekorativ belysning. Louis Poulsen er til stede over hele verden og har utstillingslokaler i København, Miami, Oslo, Tokyo, Singapore og Düsseldorf.

De nye PH 5-fargene vil være tilgjengelige i butikker fra september 2022. For ytterligere informasjon se louispoulsen.com.

FAKTA: Værness Elektrisk

• I Trondheim finner du Louis Poulsen sine lamper hos Værness Elektrisk
• Adresse: Innherredsveien 1C, 7014 TRONDHEIM
• Telefon: 73 52 22 80
• Webside: www.vaerness.no
• Facebook: www.facebook.com/vaernesselektrisk
• Instagram: www.instagram.com/vaernesselektrisk

Tekst: IN magasinet | Foto: Louis Poulsen
 

Følg IN magasinet på Facebook