Hjem » Oslo »  Inspirert av naturen

Inspirert av naturen

Med prestisjekunder som Gardermoen, Operaen, Nasjonalgalleriet og Grand hotell på skrytelisten har Skógr i Drammensveien seilt opp som en ledende aktør innenfor tregulv, parkett og fliser i Norge.

Begge gulvene over er Kolmio i fargen Snøhetta. | Timberwise Skógr Ruka Chevron i 60 grader vinkel. Dimensjon 110x560.


Det som gjør dem ekstra interessante, rent bortsett fra at de leverer strålende produkter er måten de de har implementert bærekraft og miljø som en viktig del av sin forretningsmodell.

Utslippsfri produksjon

– All vår produksjon foregår på en finsk fabrikk som heter Timberwise, forteller daglig leder Jonathan Prytz.
– Det at en aktør i vår bransje har egen produksjon er faktisk ganske uvanlig. Vi tenker at det gir oss en enorm fordel i den forstand at vi har eierskap til hele prosessen. Det som er unikt med Timberwise er at de har helt utslippsfri produksjon, noe de er helt alene om på verdensbasis. Det å drive vår virksomhet med tanke på at de neste generasjonene også skal kunne nyte treet er viktig for oss.
Prytz forklarer at Timberwise har en forretningsmodell der de har bestemt seg for at de hele tiden skal kutte ned færre trær enn det det vokser i Finland, noe som i praksis betyr at Skógr av og til må si nei til utålmodige kunder. Det er akkurat dette som imponerer oss i IN magasinet. I dag skryter jo alle aktører på seg et miljøengasjement, men slik vi ser det er det for manges del mest festtaler og tomme klisjer. Det er først når et selskap faktisk er villig til å se bort fra en kortsiktig gevinst, vi kan se at dette engasjementet er oppriktig. Et annet miljøaspekt er hvordan Skógr og Timberwise benytter seg av avkapp i produksjon. 
– Vanligvis går det med ca. 10-12% på 100 kvm når man produserer gulv, forklarer Jonathan.
Ideen om å utnytte hele råvaren utviklet Timberwise i samarbeide med den verdenskjente designeren Harri Koskinen. Sammen utviklet de et gulv som heter Kolmio. Ettersom de enkelte flisene er mye mindre enn vanlig gir det muligheter for å lage de mest fantastiske mønstre.

Daglig leder Jonathan Prytz på utsiden av showrommet i Drammensveien 130 på Skøyen

Kundeprosessen

De fleste kunder har ganske lav kjennskap til gulv og hele prosessen som skal til fra man får en ide til ferdig gulvet. Det kan det være vanskelig for kundene å orientere seg om alt dette på egenhånd. Hos Skógr gjør de denne prosessen enklere ved at de simpelthen tilbyr seg å designe gulvet sammen med kunden.

Design ditt eget gulv hos Skógr på Skøyen

– Som kunde har du i praksis 4 valg, forklarer Jonathan.

 1. Velg farge og tresort: De fleste kundene har en formening om en farge og en retning.
 2. Velg dimensjon og mønster: Her kan kunden velge om de vil ha en ren enstavsplank eller om de vil ha fiskebensmønster, rutemønster eller noe annet spennende.
 3. Valg av tre: Her går vi inn på sorteringen av planken. Kort fortalt står valget mellom mye kvist eller ingen kvist, eller noe midt imellom. Typisk er at folk velger mye kvist på hytta. Skal man for eksempel ha en stram funkisbolig velger man gjerne uten kvist.
 4. Det siste og fjerde valget er overflaten og hvordan denne er behandlet. Er det brukt lakk, er det brukt olje. Er det brukt voks?

– Når vi sammen med kunde har tatt disse 4 valgene har vi et forslag til et ferdig gulv til kunden.
Skógr fører også fliser og har samme prosessen på naturstein.
– Etter forarbeidene kommer vi til selve installasjonen av gulvet. Vi kan gjøre mye utover det å legge gulvet, vi sliper terskler, rehabiliterer for eksempel en gammel trapp og forskjellige arbeider få det utrykket kunden vil ha, ved å blande nytt og gammelt. Dette er en enkel prosess. Vi har tett dialog med kunden hele tiden og kunden får et eierskap til hele prosessen fra første kaffekopp. Vi kan gå utenom hele prosessen også, dersom kunden ønsker det. En del av kundene skal ikke under noen omstendighet ha noe som noen andre har. Da er vi over på spesialtilpassede løsninger. Uansett om prosjektet ditt er lite eller stort, hos Skógr får alle det de ønsker.

Det Rikke Wibe hos Skogr ikke vet om naturstein og tre er ikke verdt å vite.

FAKTA: Skógr

 • Den gode ideen starter i Skoger sitt showroom, du finner dem midt i designdistriktet på Skøyen. Trikkestoppet Thune er nærmeste nabo, og det er gode parkeringsmuligheter i området. Duer velkommen til en hyggelig samtale om mål, muligheter og løsninger. De har også showroom i Bergen.
 • Adresse: Drammensveien 130, 0277 Oslo
 • Nettside: skogr.no
 • Epost: post@skogr.no
 • Tlf: 23 90 52 90
 • Instagram.com/skogr_as
 • Facebook.com/skogr.no

Tekst: Stein O Kaasa | Foto: Skógr & Stein O Kaasa

Følg IN magasinet på Facebook