Hjem » Oslo »  If it ain’t smoked, it ain’t bbq!

If it ain’t smoked, it ain’t bbq!

Står det på et av de utallige skiltene som er med å lage en autentisk restaurant med «road house and cowboy decor» interiør hos Ralph’s Barbecue på Stabekk.

Bærumsfolk ser virkelig ut til å ha fått opp øynene for den smått bortgjemte perlen nederst på Stabekk. Kvelden IN magasinet besøkte Ralph’s Barbecue var det smekkfullt og etter de brede glisene og latteren på nabobordene å dømme falt både mat og service i smak. Hos Ralph’s Barbecue tar de som nevnt røykingen på alvor.

En liten oppklaring

Her til lands er det mange som tror at grilling og barbecue er det samme. Faktum er at barbecue er det motsatte av grilling. Barbecue bruker glødende/brennende ved til å varmrøyke mat over mange timer ved temperaturer mellom 90-120 °C. Denne prosessen gir kjøttet en deilig sødme og røyksmak. Barbecue er typisk amerikansk, men er nå på full fart inn i Europa og her sitter vi da altså på Ralph’s Barbecue og venter på maten mens vi nipper til hver vår Brooklyn IPA.

Smaksbombe

Undertegnede gikk for en «Beef Brisket» eller bringe på godt norsk. Denne delen av oksebrystet ender stort sett opp som kjøttdeig eller lapskauskjøtt her hjemme. Men her hos Ralph’s Barbecue har en dreven Pitmaster latt denne kjøttblingsen ligge i timevis på temperaturer rundt hundre grader, og jeg har sjelden fått den bedre enn dette. Kjøttet var saftig og glinsende av smaksrik kjøttsaft og så mørt at den smeltet på tungen. Smakene var perfekt balansert. Salt, søtt og en herlige røyksmak gikk opp i en høyere enhet, og sammen med en god Riesling ble opplevelsen fullkommen. Min borddame som for øvrig nylig har kommet ut av skapet etter 12 år som vegetarianer var over seg av begeistring over klassikeren «Babyback Ribs». En sanselig opplevelse av en smaksbombe etter 12 år med Tofu og soyaburgere. Jeg tror jeg skimtet en tåre i øyekroken hennes men det skal være usagt om dette skyltes samvittighetskvaler om grisens ublu skjebne eller om tåren var et utslag av pur lykke. Jeg velger å tro det siste.

Ekte amerikansk barbecue

Ekte amerikansk barbecue er en kunstform og en nasjonal stolthet «over there». På Ralph’s Barbecue tar de seg tid til å la kjøttet røykes så lenge som det behøver mens kjøkkenet forbereder de glimrende siderettene. Servicen er hyggelig til stede uten å gå i veien slik den skal og gjester i alle aldre ser ut til trives. Det er i det hele tatt et trivelig sted å innta et spesielt velsmakende måltid som du kanskje må helt over Atlanterhavet for å få bedre.

FAKTA: Ralph’s Barbecue

Adresse: Gamle Drammensvei 32, 1369 Stabekk
Web: ralphsbarbecue.no
Tlf 413 14 148
E-post: book@ralphsbarbecue.no
Facebook: facebook.com/ralphsbarbecue
Instagram: instagram.com/ralphsbarbecue
Tilbyr: Restaurant, events, catering og take away

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Genesis Masangcay
 

Følg IN magasinet på Facebook