Hjem » Asker&Bærum »  Hola Tapas: Ny tapasrestaurant på Bekkestua

Hola Tapas: Ny tapasrestaurant på Bekkestua

Hola Tapas er en spennende nykomling i Bærums Restaurantflora.

Fra et hyggelig lokale på Bekkestua har Thomas Sandum skapt en liten restaurantperle som absolutt fortjener et besøk nå i sommer. Både undertegnede og spisefølget har alltid bange anelser når vi besøker en ny tapasrestaurant. Vi er helt enige om at Tapas er et av de mest misbrukte ord i det norske språk. Det er tilsynelatende ikke grenser for hva enkelte kreative restauranteiere får seg til å kalle tapas. Litt for ofte har vi blitt servert gørr kjedelige kjøttboller, ihjel-saltet skinke og oliven av sørgeligste sort.

Gode råvarer

Som så ofte før når vi spiser tapas ba vi kelneren om «litt av alt». Resultatet var et bord som imponerende raskt bugnet av fargerik mat. Holas tapasporsjoner er rause, fargerike og fulle av deilige smaker. De prøver ikke å strekke seg mot kunstferdige presentasjoner, slik som hos noen av de mer meritterte Tapasrestaurantene i Oslo, og det er egentlig like greit. I så måte har Hola et enkelt og ærlig uttrykk som minner meg om typiske nabolagsrestauranter i Valencia og Cadiz. Hola Tapas er ingen kulinarisk høyborg, men det prøver de heller ikke på. Tapas var i utgangspunktet maten til de spanske landarbeiderne og er minst like folkelig som sild og poteter.

Thomas Sandum har på rekordtid skapt en perle av en tapasrestaurant på Bekkestua .

Herlig serranoskinke

Det vi lot oss sjarmere av var de gode smakene på råvarene. Det er en glede å konstatere at både skinker og oster var av ypperste kvalitet. Når servitøren i tillegg plukket perfekte viner til de enkelte rettene, lå alt til rette for en herlig kveld. Lokalet var stappfullt med gjester fra nabolaget denne lørdags formiddagen. På tross av dette kom vår trivelige servitør til bordet med maten i et imponerende tempo. Det er også alltid et kvalitetstegn, at en restaurant med en eller annen etnisk profil trekker til seg folk kjøkkenet er dedikert til. På nabobordet satt det et selskap med spanjoler, som skapte en fin sydlandsk stemning. Etter lydnivået og lattersalvene å dømme var de også strålende fornøyd med tingenes tilstand. I tillegg var værgudene med oss og badet den flotte uteserveringen i deilig forsommer-sol.
Volveremos!

Fakta Hola Tapas

Tekst & foto: Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook