Hjem » Oslo »  Høststemning på tallerkenen

Høststemning på tallerkenen

Høsten bringer med seg en overflod av gode råvarer, fra kantareller og rotgrønnsaker til lam, krabbe og bær. Tar du turen innom Meny Skøyen finner du alt du trenger for å lage fantastiske retter i høst! 

Meny Skøyen er den Meny-butikken hvor frukt og grønt utgjør den høyeste prosentandelen av det totale salget.

Høsten kan være både mørk og regnfull, men det er ingen andre årstider som kan friste med så mange gode råvarer som akkurat denne sesongen. Akkurat nå formelig bugner både butikkhyllene og ferskvarediskene hos Meny Skøyen over av høstens beste råvarer. Her finner du garantert alt du trenger for å lage gode høstmåltider, både til hverdags og fest. 
Det første du møter i den store butikken i Karenslyst Allé er en velfylt frukt og grønt avdeling. 
– Vi er veldig stolte over den. Meny Skøyen er faktisk den Meny-butikken hvor frukt og grønt utgjør den høyeste prosentandelen av det totale salget. Det er vi stolte av, og vi velger å tro at det er fordi vi har de ferskeste og friskeste produktene. Vi har dessuten gode rutiner som sørger for at avdelingen alltid fremstår frisk og innbydende. Frukt og grønnsaker vi ikke ville vurdert å kjøpe gjør vi vårt beste for at heller ikke skal være tilgjengelig for kundene. Det er også viktig for oss at utvalget alltid er sesongaktuelt, med fokus på gode, norske råvarer, forteller kjøpmann Dan Joakim Olsen. 
Dan Joakim har jobbet i Meny i snart 20 år, helt siden han startet som deltidsansatt i fruktavdelingen i 2002. Og siden 2016 har han vært kjøpmann her på Meny Skøyen.
– Jeg trives godt her og synes det er både givende og gøy å jobbe med unge engasjerte matarbeidere. I år er det dessuten første gang jeg skal være mentor for en trainee, noe jeg gleder meg til. Meny er flinke til å ivareta interne talenter. 

Kunnskap og service

Meny Skøyen kan skilte med et bredt vareutvalg og har blant annet en stor ferskvareavdeling hvor du får fersk fisk og kjøtt hele året, samt ferske vegetarretter. Sammen med de kunnskapsrike ansatte er det dette som skiller Meny fra mange andre dagligvarebutikker. Lurer du på hva du skal servere eller hvordan du best skal tilberede måltidet står det alltid fagfolk bak disken som mer enn gjerne kommer med gode råd og tips. Her jobber det nemlig både kokker, butikkslaktere og fiskehandlere. 
– En av de største forskjellene på oss og lavpriskjedene er at vi rendyrker fagkompetanse. Vi har alltid et overordnet fokus på å yte god service. Her hos oss skal man føle seg ivaretatt fra man går inn i butikken, og vi er veldig stolte av våre matarbeidere. 
Meny Skøyen har ca 50 ansatte og salgsflate på ca 1000 kvm. Butikken ligger sentralt plassert midt i Karenslyst Allé. 
– Vi hadde en ganske tøff periode under pandemien siden våre primærkunder er ansatte i næringsbyggene rundt oss, så vi merket når alle de hadde hjemmekontor. Til tross for dette økte vi omsetningen i 2020, siden mange prioriterte å kose seg hjemme. Nå ser vi veldig positiv utvikling med tanke på kundeantall og vi er håpefulle for en god høst og vinter.

Meny har laget en avtale med en rekke norske lokalmatprodusenter. Hos Meny Skøyen finner vi blant annet den kortreiste eplemosten Ringi.

Kjøttfulle og smaksrike krabber

Mange av de faste kundene hos Meny Skøyen forteller ofte hvor stor pris de setter på de velfylte ferskvarediskene. Akkurat nå er det høstens råvarer som dominerer også her, blant annet kan fiskedisken friste med fantastiske krabber. 
– Vi har norsk taskekrabbe fra Smøla, Hitra og Karmøy. Den er på sitt mest smakfulle og kjøttfulle nå på høsten, og vi anbefaler at man spiser krabbe i september/oktober, da er den på sitt aller beste. I kjøttavdelingen er lam noe av det mest populære om høsten. Meny har ferskt lammekjøtt fra Jæren Smak. Hos Jæren Smak står dyrevelferd i fokus og på gården innerst i Hovsherad i Rogaland gresser lammene fritt hele sommeren. De beiter der de finner næringsrikt gress, urter og planter, noe som bidrar til den gode smaken. Kjennetegn på godt lammekjøtt er en dyp, rød farge og fin marmorering. Lam er dessuten ikke bare godt til fårikål, det er også perfekt til en kjapp hverdagsmiddag. På meny.no finner du en rekke spennende oppskrifter på for eksempel marokkansk lammegryte eller lam i curry, eller du kan spørre de i ferskvareavdelingen om råd. 
Mange av oss har nok et ønske om å støtte de små, norske produsentene og samtidig prøve nye smaker. Men det er ikke alltid like enkelt å vite hva som finnes på markedet. Dette har Meny gjort noe med. Kjeden har laget en avtale med en rekke norske lokalmatprodusenter. Hos Meny Skøyen finner vi blant annet den kortreiste eplemosten Ringi, som har blitt utrolig populær.
– Ringi lager gårdspresset eplemost. Den kommer fra Ringi Gård i Bærum så det er ikke mange kilometer til butikken. Den er utrolig god og er kanskje det aller beste alkoholfrie alternativet til vin til maten. Det er også morsomt at eplemosten herfra har så mange ulike smaksbilder og vi har satt opp små infolapper som beskriver smakene og hvilke matretter de passer til, sier Dan med et smil. 
Og det er kanskje akkurat dette fokuset på detaljer som gjør at så mange er trofaste stamkunder hos Meny Skøyen. 
– Vi har en kvalitetsbevisst og kjøpesterk kundegruppe hvor kvalitet står i fokus.

FAKTA: Meny Skøyen


Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook