Hjem » Trondheim »  Hilde & Nina fulgte kjøkkendrømmen

Hilde & Nina fulgte kjøkkendrømmen

To selverklærte kjøkkennerder har åpnet egen butikk for å kunne tilby dansk design av ypperste klasse til kjøkkenkunder i Trondheim og omegn.

Hos Svane Kjøkkenet kan du velge samme skrog og fronter til kjøkken, bad og garderobe for en helhetlig look.

Midt-Norges eneste Svane Kjøkkenet-butikk åpnet på Solsiden 1. desember i fjor. Svane Kjøkkenet Trondheim eies og drives av Hilde Bøe og Nina Zahl-Johansen, som begge har lang fartstid fra kjøkkenbransjen. 

- Kjærlighet ved første blikk

De to hadde vært kolleger i samme kjøkkenbutikk i fire år da de hver for seg kjente at de trengte en endring, og sa opp jobbene sine uten å ha noen ny jobb å gå til. De fant ut at de begge gikk med den samme drømmen om å starte opp egen bedrift, og bestemte seg for å satse sammen. Da muligheten til å drive en Svane Kjøkkenet butikk dukket opp, var de overbevist. Det danske designkjøkkenet med et toppmoderne og noe stramt uttrykk appellerte til de to selverklærte kjøkkennerdene. Dette måtte inn på det trønderske kjøkkenmarkedet!
– Vi synes det er spennende å jobbe med kjøkken, og dette var kjærlighet ved første blikk. Svane Kjøkkenet er et fantastisk produkt med spennende løsninger. Det har et litt stramt utseende, rette linjer og funksjonelt design. Danskene har stort fokus på matglede, sosialt samvær og det at kjøkkenet er hjertet i huset, sier Bøe.

Hilde Bøe og Nina Zahl-Johansen elsker å jobbe med kjøkken, og synes det er veldig hyggelig å få vist frem Svane Kjøkkenet til trønderne.

Dansk håndverk

Den danske kjøkkenkjeden beskriver seg selv som «first movers med respekt for klassisk dansk design». Kjeden har en egen arkitekt som utvikler nye konsepter og design du kun finner hos Svane Kjøkkenet. Hvert år lanseres det et nytt kjøkkendesign. Stikkordene er unike og funksjonelle løsninger i alle prisklasser. 
– Danskene er gode på design, og det trenger ikke være dyrt for å være lekkert, påpeker Zahl-Johansen. 
– Med et Svane kjøkken kan du mikse og matche mellom de ulike kjøkkenseriene for å få et kjøkken som passer akkurat ditt behov. Svane har også et rikt utvalg av både integrerte og løse håndtak som monteres på skuffer og skap. Flere av håndtakene er design-beskyttet, noe som betyr at du finner de kun hos Svane Kjøkkenet.
Når du bestiller et Svane-kjøkken får du dessuten 100 prosent dansk håndverk med på kjøpet. Alt av dører, elementer og benkeplater blir produsert på fabrikken i Danmark, slik at du som kunde skal få et produkt med unik kvalitet.

Ikke bare kjøkken

Svane Kjøkkenet selger også løsninger til bad og garderobe. Mange velger å pusse opp bad og garderobe samtidig som de kjøper nytt kjøkken, og ønsker å bruke samme skrog og fronter her for å få et helhetlig uttrykk. Zahl-Johansen og Bøe sier de legger stor vekt på å lytte til kundens behov for å finne den beste løsningen, enten det er snakk om totalrenovering eller bare ett rom som skal pusses opp.
– Med vår lange erfaring kommer vi med andre og bedre løsninger enn det kunden hadde sett for seg. Vi er opptatt av at kjøkkenet skal være funksjonelt og se flott ut. Høy grad av service og god oppfølging er vår suksessfaktor. Vi selger drømmene til kundene våre, og et kjøkken eller bad er ikke noe man pusser opp så ofte, sier de to.

Mørkere kjøkken

De forteller at trenden akkurat nå er at flere vil ha en mørkere farge på kjøkkenet, gjerne i kombinasjon med materialer i tre. Resultatet blir en mørk og eksklusiv look som står i sterk kontrast til det hvite, nordiske kjøkkenet, som du selvfølgelig også finner hos Svane Kjøkkenet. Vil du ha et spisebord i samme finish som tre-fronten eller benkeplaten, kan du også få dette laget på spesialmål hos Svane Kjøkkenet.

Må klype seg i armen

Tilbakemeldinger fra kundene tyder på at trøndere setter pris på dansk kjøkkendesign. Salget i løpet av første kvartal har ifølge Zahl-Johansen vært over all forventning, og de har allerede ansatt sin første medarbeider som starter i august. Siden butikken er den nordligste Svane-butikken i Norge, får de også mange kunder fra både Møre og Nord-Norge.
– Vi har blitt veldig godt mottatt. Mye bedre enn vi noen gang kunne drømme om. Man må klype seg selv i armen, egentlig. Vi synes jo det er veldig hyggelig å få vist frem Svane Kjøkkenet til trønderne også, sier de to.

FAKTA: Svane Kjøkkenet Trondheim

• Adresse: Bassengbakken 1, Solsiden
• Nettside: www.no.svane.com
• Facebook: www.facebook.com/svanekjokkenet
• Instagram: www.instagram.com/svanekjokkenettrondheim

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Svane Kjøkkenet
 

Følg IN magasinet på Facebook