Hjem » Trondheim »  Highasakite tilbake til røttene

Highasakite tilbake til røttene

Highasakite er en av de største suksesshistoriene i norsk popmusikk de siste årene. Under Olavsfest kommer de tilbake til byen der det hele startet.

Norsk rekord i antall sammenhengende uker på VG-lista, utallige utsolgte konserter i Norge og utlandet og opptredener på flere av verdens største festivaler. Highsakite har vært et popeventyr det ikke finnes mange av her til lands. Samtidig er ringen på mange måter sluttet når de i 2019 står på scenen foran 6000 fans i Borggården på festivalens avslutningsdag lørdag 3. august. Det var nemlig i Trondheim vokalist Ingrid Helene Håvik og perkusjonist Trond Bersu startet bandet i 2011. Etter flere år som kvintett, er Highasakite igjen tilbake til den originale duobesetningen. 
Etter å ha tatt en pause fra turnélivet for å konsentrere seg om å lage ny musikk, slapp bandet en knippe nye singler i løpet av 2018. «Out of Order», «Elastic State of Mind», «Mexico» og «I Call Bullshit» ble alle hyppig spilt på radio. «Elastic State of Mind» erobret førsteplassen på den offisielle norske radiolista i uke 35 og holdt topplasseringen i flere måneder. Tidligere i vinter fulgte bandet opp med albumet «Uranium Heart», en utgivelse som viser et litt mer dempet band, men et band som fortsatt har den samme strålende låtskrivingen i bunn.

De siste årene har Highasakite spilt på landets aller største scener og festivaler. Camp Echo-turneen varte i halvannet år, og inneholdt blant annet en utsolgt konsert i Oslo Spektrum, headliner-spotter på festivaler som Øya, Bergenfest, UKA i Trondheim og internasjonale festivaler som Glastonbury, Latitude (UK), Hurricane (DE), Roskilde (DK) and Field Day (AUS), samt utsolgte konserter i Storbritannia, USA og Australia.
Med seg som oppvarming har de stortalentet Amanda Tenfjord fra Ålesund. Hun har spilt strålende konserter og vist seg frem på blant annet Bylarm, Trondheim Calling og Klubbøya, samt mottatt Forbildeprisen (2017). Også utenlandsk musikkbransje har fått øynene opp for Tennfjord. Selveste NME skrev: «There’s a promising power inside her which is definitely worth keeping an eye on in the year ahead».

Tekst: IN magasinet | Foto: Stian Andersen

Følg IN magasinet på Facebook