Hjem » Asker&Bærum »  Gullsmedmestern på Stabekk

Gullsmedmestern på Stabekk

Dersom du ikke har sansen for store kjedebutikker og sterile kjøpesentre skal du ta en tur til gullsmedmester Nicolai Marcussen på Stabekk. Her er det godt gammeldags håndverk som gjelder.

Etter å ha fullført 3 års utdannelse ved Guldsmedehøjskolen i København i 1987, åpnet han samme år sitt smykkegalleri, Galerie Perspective, i Oslo sentrum. I 1992 flyttet han over til ny start som Gullsmedmester Nicolai på Majorstuen, også i Oslo. I desember 2003 startet han opp med butikk og verksted på Stabekk og «ble» Gullsmedmestern på Stabekk. Fra sommeren 2020 i hyggelige lokaler i Stabekkhuset. De fleste smykkene han selger er bestillingsverk, «skreddersydd» i nært samarbeid med sine kunder.
– Jeg jobber primært med smykker i gull og sølv, kan Nicolai fortelle oss.
– Men også i andre spennende materialer. Dersom kunden har med materialer de ønsker jeg skal benytte, gjør jeg gjerne det også. Jeg har spesialisert meg på ringer i alle variasjoner, hvor jeg bruker diamanter og andre edelsteiner i mine arbeider. Men jeg lager alle typer smykker etter avtale. Noe av det jeg liker aller best er å sette meg ned med kunden og starte en kreativ prosess.
Til smykker knytter det seg gjerne både følelser, personlighet og minner om viktige øyeblikk i livet, eller om mennesker som betyr noe for deg. 
– Når jeg for eksempel lager gifteringer, synes jeg det er viktig symbolsk at ringene kommer fra det samme gullstykket. Jeg designer smykker etter kundens ønsker og drømmer, eller omarbeider gamle smykker. Da kommer kunden gjerne med ideer, og så finner vi en løsning sammen. Et smykke jeg lager for en kunde er en gave for livet, og fullstendig unikt, sier Nicolai.

Det er heller ikke så dyrt som folk tror å få designet sine egne smykker. 
– Her har jeg lave driftskostnader, noe som gjør at jeg faktisk er veldig konkurransedyktig på pris.
Nicolai er veldig opptatt av fagkunnskap, og har stor stolthet i å ivareta gamle håndverkstradisjoner. Her smis, bendes og bankes det til den store gullmedaljen. I tillegg til å lage nye smykker kan han bl.a. tilby omsmelting, reparasjoner, verdivurderinger og rådgiving.
Ta turen innom neste gang du er på Stabekk!

FAKTA: Gullsmedmestern på Stabekk

• Adresse: Gamle Drammensvei 38C, 1369 Stabekk
• Tlf: 468 50 363
• Epost: nicolai@gullsmedmester.no
• Instagram: gullsmedmesteren
• Facebook: Gullsmedmestern på Stabekk
• Web: gullsmedmester.no


 

Følg IN magasinet på Facebook