Hjem » Oslo »  GODT OG GRILLET

GODT OG GRILLET

Endelig sommer. Endelig utendørs. Da er det digg å vite at «alt» kan grilles. Ikke minst havets delikatesser. Meny Skøyen har spesialkompetanse på sjømat,og hjelper deg gjerne.

Det er fredag formiddag. På Meny Skøyen handler kunder inn sjømat for helgen, og i ferskvaredisken går det unna med reker og fiskefileter. Gjengen bak disken er fagpersoner med bred og solid kompetanse, og har du spørsmål får du svar.

Grillet fisk

– Fisk er perfekt for grillen, som denne nydelige doraden fra Hellas. Det er grillfisken over alle grillfisker, med en veldig god smak på kjøttet, sier kokk og ferskvaresjef på Meny Skøyen, Ane Eriksen. 
Hun kan også anbefale fjellørret og forskjellige varianter av røye til samme formål. De er små fisker som kan legges hele på grillen, stappet med sitron, dill eller andre urter. 
– Jeg synes det er kult med helgrillet fisk, og jeg er også glad i et røyket resultat. Grill og røyking gjør at man tilbereder med høy varme, så det går nesten like kjapt som med pølser, sier Ane.

Fiskepakke

Kjapt går det også når fisken er ferdig tilberedt. Meny tilbyr ferdige fiskepakker med fisk og grønnsaker. Alt av sjømat som skal grilles må i aluminiumsfolie. Unntakene er hel fisk og fisk med skinn. Disse kan legges rett på grillen. Da trenger man bare godt med olje og en god stekespade.

«Alt» kan grilles

– Det meste av skalldyr og sjømat går på grillen. Både kreps og hummer fungerer fint, og kamskjell er perfekt å grille, sier Ane. 
Andre spennende skjell i ferskvaredisken på Meny, er knivskjell, vongoleskjell og hjerteskjell. 
– Knivskjell er spennende mat å bruke. Putt skjellene i aluminiumsfolie med kryddersmør eller urtesmør, og legg de til damping på grillen – kjempegodt, foreslår Ane. 
Også blåskjell kan fint dampes på grillen. Gjerne i en gryte.

Smakstilsetninger

Som smakstilsetninger foreslår Ane hvitløk, chili, koriander, ingefær og fennikel. Sitron, lime eller mango sørger for en litt syrlig smak, og granatepler bidrar med en fin farge.

Reker og scampi

De klassiske rekene blir heller aldri feil.
– Reker er enkelt og godt, og vi har et bredt utvalg i majones og aioli. Reker i fiskesuppe er også en klassiker. Dessuten har vi argentinske reker, og også scampi. Begge kan du marinere i en wok eller legge rett på grillen. Til skalldyr passer det med brød til, og både ovnsstekt, focaccia og loff smaker godt. Et sunt alternativ som grovbrød funker også fint, sier Ane.

Drikke til sjømat

Og til god mat hører god drikke:
– En god hvitvin er en sikker vinner, og øl er i vinden som aldri før. Det kan passe med meksikansk øl, som for eksempel Corona, den er dessuten glutenfri og kan drikkes av mange. Også har vi produsert vårt eget øl, Karenslyst Pils, den er veldig frisk og god, sier Ane.
Men for den som vil nyte alkoholfritt finnes det mange smakfulle alternativer, og eplemost-serien fra Ringi er spesielt godt egnet til fisk og skalldyr.

Vegetar og salat

Kunder som ønsker å gå for noe annet enn sjømat, finner selvsagt kjøtt og også vegetar- og veganprodukter i ferskvaredisken på Meny.
– Vegetar- og vegan er veldig i vinden, og vi selger mer og mer av slike alternativer. Beyond-burgeren er blitt en superhit. Forskjellen på denne og andre vegetarburgere, er at den ikke inneholder soya. Den kan så klart grilles og er veldig god, sier kjøpmann på Meny Skøyen, Dan Joakim Olsen.

Tid til å nyte sommeren

Om sommeren er det viktig at matlaging kan gjøres enkelt og lite tidkrevende. Meny hjelper kundene med maten dersom de ønsker det. Og det gjelder selvsagt året rundt.
– Det er mye næringsliv her på Skøyen, så vi har en del bedriftskunder som bestiller mat til firmafester, men vi leverer også til private. Er man ute og bestiller i litt god tid skal vi få til det meste. Alt fra sjømat til salater. Og man må ikke glemme desserten. Kom gjerne innom eller ring og bestill, oppfordrer Ane.

FAKTA: Meny Skøyen

Adresse: Karenslyst Allé 9, 0278 Oslo
Telefonnummer: 23 27 69 00
Webside: meny.no/Finn-butikk/Meny-Skoyen
Åpningstider: Hverdager 07-21, lørdag 09-20 & søndag stengt

Tekst & foto: Trine Texnæs
 

Følg IN magasinet på Facebook